Επαναλαμβανώμενες συνωμοσίες από την εποχή του...Θάρρα(πατέρα του Αβραάμ) μέχρι και σήμερα!!!!Να γιατί κάθε φορά που καταφέρνουν να βρίσκονται δίπλα σε βασιλιάδες,αυτοκράτορες και πρωθυπουργούς,σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή,εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις..."εντολές" του Γιαχβέ!!!!!!!!!!!
Βάλτε τα κάτω,διαβάστε ποιοί βρίσκονται σήμερα δίπλα στον Ομπάμα,αλλά και σε άλλα κράτη και δείτε γιατί επέρχεται η καταστροφή της Αμερικής αλλά και του κόσμου όλου!!!!!
__________________________________________________________________
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&catid=5#7534
Δόλιες συνωμοσίες στην Ρώμη. Πρωταγωνιστούν: Σενέκας, Παύλος, Ιώσηπος και άλλοι..
Ο διακεκριμένος στωικός φιλόσοφος Σενέκας έζησε τον 1ο χριστιανικό αιώνα, και εκφράζει στα έργα του φιλοσοφικές απόψεις που δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές του χριστιανισμού και γι' αυτό επαινείται από τους πατέρες Τερτυλλιανό και Ιερώνυμο, δεν κάνει στα έργα του καμία αναφορά στο Χριστό και στους χριστιανούς, παρ' ότι σχολιάζει επιπτώσεις στην πολιτική της Ρώμης από διάφορα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της εποχής. Γι' αυτό πιθανολογείται ότι, αυτό που καθιερώθηκε αργότερα ως «χριστιανική διδασκαλία», έχει εμπλουτιστεί, μεταξύ άλλων, με υλικό από τη φιλοσοφία του Σενέκα και όχι ότι ο Σενέκας απηχεί τις, έτσι κι αλλιώς ακόμα αδιαμόρφωτες, χριστιανικές από Ρωμαίος φιλόσοφος, ποιητής και συγγραφέας, γιος του ρήτορα Σενέκα. Γεννήθηκε γύρω στο 1 μ.Χ. στην Κόρδοβα της Ισπανίας. Σπούδασε φιλοσοφία και ρητορική με πυθαγόρειους, στωικούς και κυνικούς δασκάλους. Το 41 μ.Χ. εξορίστηκε στην Κορσική με την κατηγορία της μοιχείας. Η Μεσσαλίνα τον κατηγόρησε στον αυτοκράτορα Κλαύδιο ότι ήταν εραστής της Ιουλίας Λιβίλλας, αδελφής του Καλιγούλα. Όμως, κατά το 49 μ.Χ., η δεύτερη γυναίκα του Κλαύδιου, η Αγριππίνα, έπεισε τον αυτοκράτορα ν' ανακαλέσει το Σενέκα από την εξορία και ν' αναθέσει σ' αυτόν τη διαπαιδαγώγηση του γιου της Νέρωνα.
Ο Σενέκας λοιπόν, ήταν ο ίδιος παιδαγωγός του Νέρωνα. Πολύ ευκατάστατος κι από παλαιά οικογένεια μεγαλογαιοκτημονων, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους τοκογλύφους της εποχής του (ο Διων Κασσιος αναφέρει ότι ο πόλεμος στη Βρετανία έγινε για να εισπραχθούν οι φόροι από ένα δάνειο του Σενέκα στους Βρετανούς). Ραδιούργος, ύπουλος, ανέντιμος και συνωμοτικός, αναμείχθηκε από νωρίς στην πολιτική κι έγινε πραίτορας και κατόπιν συγκλητικός, ενώ το 59 μ.Χ. ανακηρύχθηκε ύπατος της Ρώμης από τον Νέρωνα. Ο Σενέκας στην αρχή είχε μεγάλη επίδραση πάνω στο Νέρωνα. Αργότερα όμως αναγκαζόταν να κάνει όλο και περισσότερες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς μέχρι που έφτασε στο σημείο να συντάξει γράμμα προς τη Σύγκλητο, με το οποίο προσπαθούσε να δικαιολογήσει τη δολοφονία της Αγριππίνας από τον ίδιο της το γιο.
Μόνον μέσα σε μια χρονιά (65μ. Χ. έως 66μ.Χ.) εκδηλώθηκαν έξι συνωμοσίες εναντίον του Νέρωνα, όλες υπό την επίβλεψη της Συγκλήτου. Ήδη από το 62 μ.Χ. ο Σενέκας κατά την διάρκεια της Συγκλήτου εκπονεί ένα πολύπλοκο σχέδιο για την εκπαραθύρωση του Νέρωνος και την άλωση του αυτοκρατορικού θρόνου από τον ίδιο.
Η γνωριμία του Σενέκα με τον Σαούλ-Παύλο υπήρξε καθοριστική για τα σχέδια και των δυο ανδρων. Ο Σενέκας παρείχε προστασία και άνεση στον Σαούλ, με την επιρροή που διέθετε. Του επέτρεψε να διαμένει σε δική του μισθωμένη οικία στη Ρώμη για να δέχεται επισκέψεις, ενώ, υποτίθεται, ήταν υπό κράτηση.
Ο Σαούλ/Παύλος πήγε στη Ρώμη, σύμφωνα με τις Πράξεις των Απόστολων το 62μ.Χ. και έμεινε εκεί δυο ολόκληρα χρόνια: «Έμεινε δε ο Παύλος διετία ολην εν ιδιωι μισθωματι και απεδεχετο παντας τους εισπορευομενους προς αυτον». Αλλά , ακόμη και στην Ιουδαία, όταν ήταν υπό κράτηση ο Παύλος αρκετοί αξιωματούχοι των Ρωμαίων τον είχαν επισκεφθεί...
Ποια λοιπόν ήταν η αποστολή που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας και ποιοι ήσαν όλοι εκείνοι που τον επισκέπτονταν; Το βέβαιο είναι ότι ο Σαούλ/Παύλος την εποχή που ξέσπασε η φωτιά ήταν στη Ρώμη. Μάλιστα, αμέσως μετά τον εμπρησμό της πόλεως διέφυγε τη σύλληψη καταφεύγοντας στην Ισπανία. Γιατί στην Ισπανία; Μα εκεί θα μπορούσε να βρει καταφύγιο και στην αυλή του μετέπειτα πραξικοπηματία, ο οποίος κατάφερε να καταβάλλει τον Νέρωνα τέσσερα χρόνια αργότερα, δηλαδή ο Γάλβας!
Από τη μια ο Σενέκας βρίσκει στις συμμορίες του Σαούλ τους ιδανικούς εκτελεστές (Ιώσηπος, Επαφρόδιτος) τόσο της πυρπόλησης της Ρώμης όσο και τους υποκινητές μιας εξέγερσης στις ιουδαϊκές επαρχίες, καθώς αυτές εξυπηρετούν την κατάσταση, στρατεύματα αποσπώνται απο την Ρώμη, και στέλνονται στην Ιουδαία.. Τότε ήταν που έγινε σοβαρή αναταραχή μέσα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Οι ιουδαίκές επαρχίες ξεσήκωσαν επανάσταση και ισχυρά στοιχεία συνωμοτούσαν εναντίον του Νέρωνα
Στην πυρκαγιά της Ρώμης παρευρίσκονται αυτόπτες μάρτυρες ο Ιώσηπος (ο Ιώσηπος πήγε στη Ρώμη το 64 μ.Χ. προκειμένου να μεσολαβήσει για μερικούς Ιουδαίους ιερείς τους οποίους ο ανθύπατος Φήλιξ της Ιουδαίας είχε στείλει στον Αυτοκράτορα Νέρωνα για να τους δικάσει), ο Επαφρόδιτος, ο Σενέκας αλλά και ο Παύλος...
Από την άλλη ο Σαούλ βρίσκει την ευκαιρία τόσο για ένα μεγάλο χτύπημα εναντίον του Ρωμαϊκού πολιτισμού όσο και για την διεξαγωγή της εξέγερσης με την υποστήριξη των ίδιων των Ρωμαίων αντιφρονούντων -άρα και με πιθανότητες επιτυχίας. Αλλά και στην Κόρινθο, όταν οι Ιουδαίοι οι οποίοι κατάλαβαν τον δόλιο χαρακτήρα του επεχείρησαν να τον σκοτώσουν, τον έσωσε ο κυβερνήτης της Αχαΐας, Γαλλίων, αδελφός του Σενέκα και αργότερα υπουργός του Νέρωνος (οι σχετικές αποδείξεις στις Πράξεις Αποστόλων από το κεφάλαιο 21 και μετά).
Σίγουρα οι διάφορες συνωμοσίες αποκαλύφθηκαν και για αυτό το 65 μ.Χ. κατηγορήθηκε ο Σενέκας ότι συμμετείχε στις συνωμοσίες και πήρε τη διαταγή από το Νέρωνα ν' αυτοκτονήσει. Ο Σενέκας μπροστά στις ακλόνητες αποδείξεις δέχτηκε την καταδίκη του και άνοιξε ο ίδιος τις φλέβες του.
Το ότι ο Σενέκας άνηκε στην χριστιανική οργάνωση του Σαούλ, πιστοποιείται από το σύνολο σχεδόν των «πατέρων» της χριστιανικής «εκκλησίας». Όσοι αναφέρονται σε αυτόν τον θεωρούν κρυπτοχριστιανο. Ο Τερτυλλιανός τον προσφωνεί «Seneca noster» (Σενέκας ο δικός μας), το ίδιο κι ο Ιερώνυμος και ο Αυγουστίνος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου