16 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΙΜΠΑ ΤΣΑΒΕΣ!!!!!!!!ΑΡΙΜΠΑ!!!!!

ΑΡΙΜΠΑ!!!!!ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ΑΡΙΜΠΑ!!!!!!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!!!!!!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ!!!!!!!ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΗΣ!!!!!!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!!!!
ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕΣ!!!!!
ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ,ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ...ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ!!!!!!
ΠΟΙΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΛΙΕΝΤΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΙΝΟΣΕΤ!!!!!!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ!!!!!
ΑΣΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣΑ!!!!!
--------------------------------------------------------------------


RSS

Τσάβες: Πρόεδρος σε μια διαφορετική χώρα


Ο Ούγκο Τσάβες θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να κυβερνήσει μια διαφορετική χώρα, σε ένα διαφορετικό κόσμο.

Ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας κέρδισε άνετα το χθεσινό δημοψήφισμα χάρις σε δύο παράγοντες: την αντοχή του, δέκα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, και τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης, που μόλις τον περασμένο Νοέμβριο είχε κερδίσει σημαντικούς δήμους και κρατίδια.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιτρέπει στον Τσάβες να διεκδικήσει και νέα θητεία μετά τη λήξη της σημερινής, το 2013, και ενισχύει το κύρος του στη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, σημειώνουν στο σημερινό τους φύλλο οι Νιου Γιορκ Τάιμς, η νίκη του προέδρου της Βενεζουέλας αποτελεί μια πρόκληση για την κυβέρνηση Ομπάμα, αφού ο Τσάβες αποτελεί το αντίβαρο της αμερικανικής πολιτικής στη Λατινική Αμερική - αν και μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο φάνηκε να ανοίγει την πόρτα για μια διαφορετική σχέση με την υπερδύναμη.

Ενώ ο Τσάβες αποθεωνόταν από το πλήθος λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «στρατιώτη του λαού», ένας φόβος διαπερνούσε την αντιπολίτευση ότι αυτός ο πρώην αξιωματικός του στρατού ίσως να γίνει ένας ισόβιος πρόεδρος.

Πάντως, αν και η προεκλογική αντιπαράθεση ήταν αρκετά έντονη, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν τη νίκη του Τσάβες. «Θα πρέπει να προβληματιστούμε για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Φρέντι Γκεβάρα, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης.
«Ψηφίζουμε για το μέλλον αυτής της χώρας», δήλωσε η Αλίσια Βιγέγκας, μια 59χρονη οικονομολόγος που ψήφισε υπέρ της πρότασης για άρση των περιορισμών στην ανανέωση της θητείας των αξιωματούχων. «Ψηφίζω για τη συνέχιση της διαδικασίας που έχουμε ξεκινήσει».

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάφοροι λαϊκιστές ηγέτες της περιοχής, όπως ο Αλβαρο Ουρίμπε της Κολομβίας και ο Ντανιέλ Ορτέγκα της Νικαράγουας, που θέλουν να καταργήσουν κι αυτοί τους νομικούς περιορισμούς στην επ'αόριστον επανεκλογή τους.

Ενδιαφέρον όμως δείχνει και η Ουάσινγκτον, ένας συχνός στόχος των εκρήξεων του Τσάβες.

Είναι λοιπόν η Βενεζουέλα μια δημοκρατία; Ναι, απαντά με άρθρο του στην Ελ Παϊς ο Μοϊσές Ναϊμ, διευθυντής του περιοδικού Foreign Policy. Ναι - αν δημοκρατία σημαίνει διεξαγωγή εκλογών όπου η κυβέρνηση κάνει αδιάκριτη και καταχρηστική χρήση των δημοσίων πόρων για να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Αν δημοκρατία σημαίνει ένα σύστημα όπου ο πρόεδρος προκηρύσσει δημοψήφισμα όσες φορές χρειαστεί για να το κερδίσει. Αν δημοκρατία σημαίνει ότι ο πρόεδρος ελέγχει άμεσα τη Βουλή, το Ανώτατο Δικαστήριο, τις ένοπλες δυνάμεις, την κεντρική τράπεζα και τη βιομηχανία.

Ετσι κι αλλοιώς, τονίζει ο Ναϊμ, ο Ούγκο Τσάβες θα κληθεί να κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια μια χώρα πολύ διαφορετική, σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό. Θα έχει λιγότερα χρήματα για να ικανοποιήσει ανάγκες που αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα και θα κληθεί να ανταποκριθεί σε κοινωνικές προσδοκίες που αυξάνονται ακόμη πιο γρήγορα. Ο δημόσιος τομέας από τον οποίο εξαρτάται το μοντέλο Τσάβες φημίζεται για την αναποτελεσματικότητά του. Και το πρόβλημα αυτό θα οξύνεται όσο μειώνονται οι διαθέσιμοι πόροι. Τα επόμενα χρόνια, ο Τσάβες θα τραγουδά λιγότερο και θα κραυγάζει περισσότερο.

Πηγές: New York Times, El Pais

http://www.sigmalive.com/news/international/124478

1 σχόλιο:

  1. Αυτοι εχουν εναν Τσαντες, εμεις εναν GAP εναν κοπρονυμο και ενα σκυλολοι απο 300 αλητες και το κακο συναπαντημα...οι συγκρισεις αδικουν τον Τσαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή