27 Αυγούστου 2009

Στον Ανακριτή δέκα δικογραφίες για πυρκαγιές 2007 στην Ηλεία.

Στον Ανακριτή δέκα δικογραφίες για πυρκαγιές 2007

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας δέκα δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για εμπρησμούς και θανάτους από τις πυρκαγιές του 2007 βρίσκονται στον Ανακριτή για περαιτέρω μείζονα διερεύνηση του θέματος.

Αυτό ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στους εκπροσώπους του τύπου. Σε σχετική ερώτηση που υπεβλήθη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά πως ο κύριος λόγος για τις πυρκαγιές είναι εμπρησμοί και ζητούν τιμωρία. Και αν μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι η Πολιτεία θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να συλληφθούν οι εμπρηστές, αν υπάρχουν και ότι θα τιμωρηθούν ο κ Αντώναρος απάντησε:

« Όταν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, όποιοι ευθύνονται οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Σας λέω μόνο το εξής, όπως με ενημερώνουν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης: Την 1η Ιουλίου φέτος, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, δέκα δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για εμπρησμούς και θανάτους βρίσκονται στον Ανακριτή Ηλείας για περαιτέρω μείζονα διερεύνηση του θέματος, όπως αναφέρεται με ακρίβεια. Από κει και πέρα, όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα ανάγεται στη σφαίρα αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σας το λέω αυτό για να σας δείξω ότι πριν από τις τελευταίες πυρκαγιές, είχε ολοκληρωθεί προφανώς μια έρευνα, η οποία έφτασε στο επόμενο στάδιο σχετικά με τις πυρκαγιές της Ηλείας. Η Δικαιοσύνη κινείται με τους δικούς της ρυθμούς.»

Γ.Ρ

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου