11 Νοεμβρίου 2009

Τι μας είπε ο Αλμούνια;Δυστυχώς επτωχεύσατε!

Αυτό το κατασκευασμένο κρατίδιο το οποίο λυμαίνονται κατ' αρχήν οι κύριοι ιδιοκτήτες του,δηλαδή οι μελανιμονούντες ρασοφόροι,συνεπικουρούμενοι από όλα τα τρωκτικά(τους πιστούς υπηκόους τους),σε αγαστή συνεργασία με όλους τους ανθέλληνες,πνέει πλέον τα λοίσθια!Πριν ακόμα το ξεκίνημα του ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ των πάμπτωχων,παναγράμματων,πανάθλιων,απεγνωσμένων ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ,οι πραγματικοί εχθροί μας είχαν ήδη οργανώσει το σχέδιο της νέας υποδούλωσης!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ παρακολουθεί από τότε την πορεία του πλουτισμού όλων αυτών των τρωκτικών εις βάρος ενός λαού,που αγκομαχώντας συνεχώς παράγει πλούτο τον οποίο κλέβουν και οδηγούν παντοιοτρόπως στις τσέπες τους!
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι,ενώ το κράτος δεν έχει δραχμή οι "λειτουργοί" και τα αφεντικά τους κολυμπούν στο χρυσάφι;
Μετρημένοι στα δάκτυλα,οι λίγοι που κατέχουν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.Γνωστή η συνταγή πλουτισμού τους.Αρκεί να είναι "κολλητοί" κάποιου..."ποιμένα"!Όπως τα τσοπανόσκυλα!
Κι έτσι για άλλη μια φορά,τη "νύφη" καλείται να πληρώσει ο μαλάκας ο "γαμπρός"(λαός),ενώ στην ουσία είναι ιδιοκτησία του...κουμπάρου(ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. και συναφή λαμόγια)!

Το ιστορικό του "δυστυχώς, επτωχεύσαμεν"

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3682932&publDate=

Την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Χαρ. Τρικούπη έγιναν οι πρώτες προσπάθειες "δημοσιονομικής εξυγίανσης". Ορος που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και την "αναμόρφωση του δημοσιονομικού και διοικητικού οργανισμού της χώρας, την εκβιομηχάνιση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας". Μια αναμόρφωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ξένων, ώστε να λυμαίνονται την ελληνική οικονομία, τον ορυκτό της πλούτο και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Παραλλαγή της δημοσιονομικής εξυγίανσης του Χαρίλαου Τρικούπη - αναπροσαρμοσμένη στις σημερινές συνθήκες - αποτελεί και η δημοσιονομική "εξυγίανση" που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς η εμπειρία δείχνει ότι ωθεί την ελληνική οικονομία με μαθηματική ακρίβεια σε νέα πτώχευση.

Μετά το θάνατο του Χ. Τρικούπη ακολούθησε ο καταστροφικός ελληνο-τουρκικός πόλεμος του 1897. Η κατάληξη αυτού του πολέμου ήταν η επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ), από τους ξένους και ντόπιους πιστωτές της Ελλάδας, τους λεγόμενους "ομολογιούχους".

Το ιστορικό μέχρι το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" και την επιβολή του ΔΟΕ - όπως έχει καταχωρηθεί στην ιστορία - έχει ως εξής:

  • Το 1885,ο Δεληγιάννης διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία τον Χαρ. Τρικούπη, που είχε κυβερνήσει τη χώρα από το 1882 μέχρι το 1885. Ο Δεληγιάννης, όμως, δεν κατάφερε ν' ανταποκριθεί στους όρους των δανείων που είχε συνάψει για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου ο Χαρ. Τρικούπης.
  • Ο Χαρ. Τρικούπης, που νίκησε στις εκλογές του Μάη του 1892, δεν κατάφερε κι αυτός να συνάψει νέο εξωτερικό δάνειο και παραιτήθηκε.Δημιουργήθηκε νέο κυβερνητικό σχήμα, με τους Ράλλη και Σωτηρόπουλο,οι οποίοι όμως σύντομα παραχώρησαν και πάλι τη θέση τους στον Χ. Τρικούπη.
  • Το 1893 ο Χαρ. Τρικούπης, εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης, αναγκάστηκε να πει στη Βουλή σαν πρωθυπουργός τη φράση "κύριοι, δυστυχώς, επτωχεύσαμεν",που έμεινε ιστορική.
  • Η πτώχευση της Ελλάδας σήμανε κλονισμό της δραχμής και ολοκληρωτικό μαρασμό της ελληνικής οικονομίας. Η κήρυξη της Ελλάδας σε πτώχευση έγινε με αφορμή τη βίαιη ανθελληνική εκστρατεία στο εξωτερικό, αλλά και για την επιβολή δυσβάσταχτων βαρών στις λαϊκές μάζες.(σ. σ Μήπως αυτά θυμίζουν κάτι; Μήπως παρόμοιες δηλώσεις για επίθεση από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, τους υπερατλαντικούς μας συμμάχους και άλλους κύκλους στο εξωτερικό δε γίνονται και σήμερα;).
  • Η ιστορία λέει επίσης ότι ο Χαρ. Τρικούπης έσπευσε στην Ευρώπη και και ζήτησε δάνεια για την οικονομική στήριξη της υπερχρεωμένης ελληνικής οικονομίας. Οι κυβερνήτες και οι τραπεζίτες της Ευρώπης, παίζοντας καλά το παιχνίδι στη σκακιέρα του εμπορικού και πολιτικού μοιράσματος του κόσμου, αρνήθηκαν τη χορήγηση νέου δανείου - και φυσικά τη στήριξη που αναζήτησε σ' αυτούς ο Τρικούπης. Ετσι, ο τελευταίος έχασε στις εκλογές του Απρίλη του 1895 - δηλαδή πριν περίπου 101 χρόνια - και αποσύρθηκε από την πολιτική και πέθανε ένα χρόνο αργότερα (το 1896) στη Ριβιέρα της Γαλλίας.
  • Στις εκλογές του 1895, τη μάχη κέρδισε ξανά ο Δεληγιάννης, ο οποίος - με τη βοήθεια των ξένων "συμμάχων μας" - σύρθηκε σε πόλεμο με τους Τούρκους τον Απρίλη του 1897, που κατέληξε σε πανωλεθρία για τους Ελληνες.
  • Πριν τα τέλη Απρίλη του 1897, ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ράλλης, τον οποίο διαδέχτηκε στη συνέχεια ο Ζαϊμης. Η κατάσταση για την Ελλάδα γινόταν όλο και πιο συγκεχυμένη, εξαιτίας των αντικρουόμενων συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων και των πιέσεων που ασκούσαν οι "ομολογιούχοι".Τελικά, η Ελλάδα βγήκε από τον τυχοδιωκτικό αυτό πόλεμο νικημένη και ταπεινωμένη, καθώς της επιβλήθηκε πολεμική αποζημίωση και Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος.

Βγήκε στο φως ο πρώτος μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη

Ολοκλήρωσε το σχεδόν επτάμηνο υπόγειο ταξίδι του κάτω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ο πρώτος μετροπόντικας, που βγήκε στο φως της ημέρας, στο εργοτάξιο του μετρό στη στάση Πανεπιστημίου.

Το 1.650 τόνων, μήκους 100 μέτρων μηχάνημα διάνοιξης της σήραγγας, που ξεκίνησε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό τον περασμένο Απρίλιο «υποδέχτηκαν» το μεσημέρι της Τρίτης σε βάθος περίπου 30 μέτρων ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, οι εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό και των εταιρειών της αναδόχου κατασκευάστριας κοινοπραξίας, καθώς και αρκετοί εργάτες.

Ο μετροπόντικας γκρέμισε και το τελευταίο κομμάτι τοίχου που χώριζε τη σήραγγα από το εργοτάξιο και οι χειριστές του, Έλληνες και Ιταλοί, βγήκαν από το θάλαμο χειρισμού του μηχανήματος, κρατώντας ελληνικές και ιταλικές σημαίες για να γιορτάσουν τη συνάντηση με όσους περίμεναν από την άλλη πλευρά.

«Καθένας που είχε την ευκαιρία να ζήσει αυτή τη στιγμή, μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να νιώθει», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, απευθύνοντας μήνυμα ενότητας προς όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί κατασκευής του μετρό.

Ευχαρίστησε ακόμη και την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, τον Γ.Σουφλιά.

Πηγή...

Aυτοί είναι οι προγραμματισμένοι σταθμοί:

  • Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός
  • Δημοκρατίας
  • Βενιζέλου
  • Αγία Σοφία
  • Συντριβάνι
  • Πανεπιστήμιο
  • Παπάφη
  • Ευκλείδη
  • Φλέμιγκ
  • Αναλήψεως
  • Πατρικίου
  • Βούλγαρη
  • Νέα Ελβετία

Πάλι καλά που την στάση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν την ονόμασαν (όπως είχε ειπωθεί) στάση εβραϊκού νεκροταφείου...Στάση Πανεπιστημίου. Σκέτο, χωρίς Αριστοτέλειο, για να δούμε μήπως βάλουν το λογότυπο του Δημητράκη...