29 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ

Κύριε Βαρθολομαίε,
Σαφώς αξίζει συγχαρητήρια κάθε άνθρωπος που έχει την ευκαιρία να σώσει ζωές και την εκμεταλλεύεται. Καλώς έδωσες συγχαρητήρια στον κύριο Κέντ που έσωσε Εβραίους αλλά:
Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν χάθηκαν μόνο Εβραίοι. Δολοφονήθηκαν μαζικά χιλιάδες χιλιάδων Έλληνες (αναλογικά είχαμε τα περισσότερα θύματα) ακριβώς επειδή ήταν Έλληνες. Γι αυτούς κανένας Πατριάρχης δεν μιλάει. Μόνο τρέχουν να προσκυνήσουν τους Εβραίους ακόμα και στις συναγωγές τους, επειδή τα έχουν χοντρά και έχουν την επιρροή και τα κανάλια και τις εφημερίδες και για άλλους γνωστούς λόγους. Για αυτούς τους Έλληνες γιατί δεν είπες τίποτα, για τους συμπατριώτες σου τους Ιμβριους οι οποίοι για να μην γίνουν Τούρκοι εγκατέλειψαν τον τόπο τους, άφησαν και έχασαν τις περιουσίες τους, γιατί δεν λες τίποτα; Δεν ξέρεις ότι μέχρι προ τινός στην Ίμβρο δολοφονούσαν τους λίγους Έλληνες που απέμειναν, τους απλούς και ανυπεράσπιστους βοσκούς; Εσύ σαν Τούρκος αξιωματικός τι έκανες; Τίποτα. Και όμως αυτοί οι νεκροί από εσένα περίμεναν κάτι καλύτερο. Ίσως να ήταν αυτοί που σε αγκάλιαζαν κάποτε. Είμαι βλάσφημος; Δεν πειράζει. Καλύτερα βλάσφημος παρά συνένοχος. Δεν είναι πολιτική αυτή. Είναι παθητική συμμετοχή σε ένα διαχρονικό έγκλημα. Στην δολοφονία του Ελληνισμού.
Νίκος Σάμιος

Ελβετία:«μιναρέδες τέλος»


Υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων τάχθηκαν σήμερα οι Ελβετοί, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Αν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν από τα τελικά, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πληγούν οι σχέσεις της παραδοσιακά ουδέτερης Ελβετίας με τις μουσουλμανικές χώρες.
Η κυβέρνηση που αντιτίθεται στην απαγόρευση, είχε προειδοποιήσει ότι η τροποποίηση του συντάγματος ώστε να απαγορευτεί η οικοδόμηση μιναρέδων «θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα ακραίων κύκλων».
Για «τεράστια έκπληξη» έκανε λόγο η ελβετική τηλεόραση, 30 λεπτά ύστερα από το τέλος της ψηφοφορίας.
Η πρόταση του δημοψηφίσματος έγινε από το Λαϊκό Ελβετικό Κόμμα, το μεγαλύτερο του κοινοβουλίου, το οποία θεωρεί πως οι μιναρέδες είναι σύμβολο εξισλαμισμού.
Στην Ελβετία ζουν περίπου 400.000 μουσουλμάνοι και, σε όλη τη χώρα, υπάρχουν μόλις τέσσερις μιναρέδες. Με βάση του ελβετικό σύστημα, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό εκτός κι αν το εγκρίνουν τα περισσότερα καντόνια και οι περισσότεροι ψηφοφόροι. Το Ισλάμ είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη θρησκεία στην Ελβετία μετά τον Χριστιανισμό. Υπάρχουν λίγα τεμένη και διάφοροι άλλοι χώροι προσευχής για τους Μουσουλμάνους, όμως οι αιτήσεις για την ανέγερση νέων μιναρέδων σχεδόν πάντα απορρίπτονται.
Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης επισημαίνουν ότι αν επιτραπεί η οικοδόμηση νέων μιναρέδων αυτό θα συμβολίζει την εξάπλωση μιας ιδεολογίας και ενός νομικού συστήματος (της ισλαμικής νομοθεσίας Σαρία) που δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της ελβετικής δημοκρατίας. Οι αντίπαλοι της απαγόρευσης επιμένουν πως η εκστρατεία του Λαϊκού Κόμματος της Ελβετίας πυροδότησε νέες εντάσεις και την περασμένη Πέμπτη, το τέμενος της Γενεύης έγινε στόχος βανδαλισμού τρίτη φορά στη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.
Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Ο Μουσταφά Κεμάλ έκανε την Αγία Σοφία μουσείο. Ας γίνουν μουσεία τώρα οι μιναρέδες...


Η Αγία Αικατερίνη της Σιένα


Γέννηση:25. Μαρτίου 1347 στην Σιένα
Θάνατος: 29. Απριλίου 1380
στην Ρώμη

Η Αγία Αικατερίνη της Σιένα, θεωρείται στην Ιταλία η μεγαλύτερη γυναίκα της εκκλησιαστικής ιστορίας.

Ένα περιστατικό από την ζωή της:

Ένα βράδυ, εμφανίστηκε στον ύπνο της ο Χριστός .Η Αγία του είπε πως είναι αφοσιωμένη σε αυτόν. Ο Χριστός τότε, της έβαλε στο δάκτυλο ένα δακτυλίδι και της είπε πως την είχε νυμφευτεί.

Το υλικό του δακτυλιδιού ήταν το δέρμα από την περιτομή του Ιησού (Sanctum praeputium).

Τελικά μετά τον θάνατο της, το πτώμα της Αγ. Αικατερίνης της Σιένα το 1855 για τελευταία φορά τεμαχίστηκε από τους κληρικούς, για να γίνει ιερά κειμήλια. Το κομμένο δάχτυλο της περιεργάστηκε με ασήμι, και το κεφάλι της φυλάσσεται όπως βλέπετε στην εικόνα, επίσης στην εκκλησία.

Πηγή...

Σχετικό θέμα: Ο ξένος δάκτυλος


Το «ναρκοπέδιο» στην πορεία της σύγχρονης Ελλάδας


29.11.1964. Η κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, που είχε θριαμβεύσει στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 1964 με 52,72% και 171 έδρες, αποφασίζει να γιορτάσει με επισημότητα την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Ήταν η πρώτη φορά που εορτασμός διοργανώθηκε από το επίσημο ελληνικό κράτος.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης (Μιχ. Παπακωνσταντίνου, υφυπουργός Εθν. Άμυνας), της Βουλής (ο αντιπρόεδρος Ε. Μπακλατζής), όλων των κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και οι τοπικές αρχές. Η γιορταστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, εξελίχθηκε σε τραγωδία: εξερράγη μια νάρκη, που σκόρπισε τον θάνατο - 13 νεκροί (μεταξύ τους κι ένα 12χρονο κορίτσι!) και πάνω από 80 τραυματίες! Η έκρηξη σημειώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι, όταν είχαν αρχίσει να δημιουργούνται επεισόδια επειδή η Χωροφυλακή δεν άφηνε να καταθέσουν στεφάνια αντιστασιακοί που δεν πε ριλαμβάνονταν στο επίσημο πρόγραμμα. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και οι επίσημοι αποχωρούσαν… Η αριστερά θρηνούσε θύματα σε καιρό ειρήνης και με το Κέντρο στην εξουσία!...περισσότερα...

Δείτε:Τραγωδία στο Γοργοπόταμο

Σχετικό θέμα: Οι τυχοδιωκτικές μυστικές επιχειρήσεις της CIA σε καιρό ειρήνης