Στο ελληνικό σύνταγμα δεν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας. Αν και υπάρχει η υπεροχή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, προβλέπεται ρητά ότι δεν συνιστά παράκαμψη ή υποβάθμιση του Ελληνικού Συντάγματος, αλλά εφαρμογή σχετικών διατάξεων του.
Σε αυτή την περίπτωση τα χρέη του Κράτους και οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη, στο Δ.Ν.Τ είναι και της Εκκλησίας.
Τι κάνει η Εκκλησία;
Θέμα : «Θεολογική θεώρηση της οικονομικής κρίσεως».
Είναι δε ευνόητον ότι η Εκκλησία, που είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός φορέας της Πατρίδας μας, με τα Ιδρύματα που λειτουργεί και την φιλανθρωπία που ασκεί, θα συνεχίσει, όσον είναι δυνατόν, να εργάζεται εντατικά για την ανακούφιση του λαού.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος (δηλαδή από τον Λαό) και ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία από την ίδρυσή της ΔΕΝ στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των πιστών, αλλά σε τίτλους ιδιοκτησίας (και περιουσίες) που απέκτησε με άδοξους τρόπους από τους Οθωμανούς κατακτητές.
Πως εργάζεται, με ποιόν τρόπο "εντατικά για την ανακούφιση του λαού" η Εκκλησία;
Ακόμη και στην
Ανακοίνωση της εκκλησίας της Ελλάδος για τα θύματα την οικονομική κρίση και τα επεισόδια... ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εκφράζει βαθιά λύπη, αλλά καμία βοήθεια, απλά ...
...προσεύχεται στο Θεό για να διαφυλαχθεί η ενότητα και η ομοψυχία του λαού και να προφυλαχθεί η πατρίδα μας από διαφόρους ενδεχόμενους κινδύνους και παρακαλεί όλους να συνδράμουν προς τον σκοπό αυτό...
Δηλαδή μόνο με προσευχή (στο τζάμπα) «θα την βγάλουνε καθαρή»;
Άμα είναι έτσι ας προσευχηθούμε όλοι στο Θεό μήπως και φιλοτιμηθεί να πληρώσει τα χρέη της αγαπημένης του Ελλάδας!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου