Στην τελευταία ολομέλεια πριν από τις διακοπές τo ενέκρινε τη νέα συμφωνία για το SWIFT,* και επέβαλε όρια στις αποδοχές των στελεχών του χρηματοπιστωτικού τομέα...
*Η συμφωνία Swift ανάμεσα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους Αμερικανούς (oι ΗΠΑ επιτρέπεται να διατηρούν τα στοιχεία για ένα χρόνο) να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του διατραπεζικού δικτύου Swift στην Ευρώπη και να παρακολουθούν τα εμβάσματα Ευρωπαίων πολιτών
Η SWIFT είναι η ιδιωτική εταιρία με έδρα το Βέλγιοπου διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές των πελατών χιλιάδων τραπεζών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών τραπεζών και, όπως αποκαλύφθηκε το 2006, ήδη από την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ την είχαν υποχρεώσει νομικά να τους παράσχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.
Σε βρετανικά δημόσια δημοτικά σχολεία θα διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα αρχαία ελληνικά. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πρωτοβουλία οργάνωσης για τη διδασκαλία των κλασικών και αφορά, σε πρώτη φάση, 13 σχολεία στην περιοχή Οξφορντσιρ.
Ο βρετανικός Τύπος με χαρά ανακοινώνει ότι οι μαθητές
«θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου».
Η Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια του προγράμματος «Ιρις», που προώθησε αρμοδίως την ιδέα, είναι πεπεισμένη ότι η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα έχει σημαντικά ευεργετήματα για τους μαθητές
«Ο κόσμος μπορεί να τρομάζει στην ιδέα της εκμάθησης μιας γλώσσας που έχει διαφορετικό αλφάβητο και να αντιμετωπίζει το θέμα ως πρόβλημα. Ομως από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ενώ (η διδασκαλία) πράγματι προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη μάθηση, τελικά ο κόσμος προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και αρχίζει να το ευχαριστιέται όταν εξοικειωθεί».
Οι μαθητές, σε τρία δημόσια δημοτικά αρχικά και άλλα δέκα λίγο αργότερα, θα διδάσκονται την αλφάβητο, γραμματική και λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αλλά και στοιχεία πολιτισμού όπως η γέννηση και η εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων και οι κωμωδίες του Αριστοφάνη.
Η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου στο Οξφορντσιρ είπε χαρακτηριστικά στην DailyTelegraph ότι η προγενέστερη εισαγωγή των λατινικών πήγε καλά οπότε δέχτηκαν θετικά και τα αρχαία ελληνικά. «Τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα τη γλώσσα, αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ των γλωσσών και το διασκεδάζουν», είπε η Σου Γουίτζερι. Η Ρόμπινσον θεωρεί τα αρχαία ελληνικά «θαυμάσια γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα», ενώ ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ γράφει στο blog του: «Είναι θαυμάσια είδηση ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στο δημοτικό. Θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των παιδιών στην αγγλική γραμματική και θα τα εισαγάγουν στον ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυτικού πολιτισμού».
Η ευτυχία αποτελεί το πιο σημαντικό αγαθό που αναζητά ο άνθρωπος στη διάρκεια της ζωής του.
Οι έρευνες σε αρκετές χώρες δείχνουν ότι εκτός από τον πρωτεύοντα ρόλο των αληθινά καλών σχέσεων, η θρησκεία συντείνει στην ευτυχία γεγονός που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα σε έρευνα από τους κοινωνιολόγους BruceHeadey, JürgenSchupp, IngridTucciκαι GertG. Wagner, στην Γερμανία. Το κατά πόσο έλαβαν υπόψη τους την Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Θρησκείας είναι άγνωστο...
Γεγονός όμως παραμένει ότι οι κοινωνίες των Σκαν-διναβικών χωρών φαίνεται να προσεγγίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ευτυχία σε σχέση με άλλες χώρες στις οποίες ο θρησκευτικός δείκτης είναι υψηλότερος, καθώς στις χώρες αυτές ευημερούν κοινωνίες με υψηλό δείκτη πρόνοιας και ανθρωπισμού.