06 Ιανουαρίου 2012

ΜΟΝΣΑΝΤΟ.Γνωρίστε την...Εμείς την ξέρουμε από παλιά...


Τον Μάρτιο του 2009 η ΑΡΙΑΔΝΗ μετάφρασε το ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΤ1 με τίτλο:"Ο κόσμος κατά τη Μονσάντο".Μέχρι να ολοκληρώσει τη μετάφραση,ο Αλφειός είχε αναρτήσει τα δύο πρώτα βίντεο.

2009/03/18

Το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε!!!

Ντοκυμαντέρ με τίτλο "Ο κόσμος κατά την Μονσάντο" που προβλήθηκε από την ΕΤ1.
Με ελληνικούς υπότιτλους.

Η έρημος επεκτείνεται.

Αλίμονο σε αυτούς που την κουβαλάνε και μέσα τους.
Κανένα άλλο ζώο δεν έχει πλουτίσει τους μύθους και τις παραδόσεις Σύμβολο δύναμης και ελευθερίας στοιχειώνει με την παρουσία του θρύλους και παραμύθια εδώ και χιλιάδες χρόνια των λαών όλου του κόσμου όπως ο λύκος. Ο πρώτος πρόγονος του λύκου εμφανίστηκε πριν από 54 εκ. χρόνια στη Β. Αμερική ενώ ο λύκος στη σημερινή του μορφή πριν από 1,5 εκ. χρόνια. Ο λύκος υπήρξε το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στον πλανήτη μας. Πριν από μερικούς αιώνες ο λύκος ζούσε σε όλα τα μέρη του Βόρειου ημισφαιρίου του πλανήτη μας. Πριν από τον 14ο αιώνα αλλά κυρίως μετά, ύστερα από συστηματικές προσπάθειες εξόντωσής του, εξαφανίστηκε από 14 χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, ενώ στις χώρες που ζει, ο πληθυσμός του έχει μειωθεί δραματικά. Στην Ελλάδα ο λύκος δεν ζει πια στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και τον συναντάμε μόνο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η μείωση της φυσικής λείας του λύκου και η αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί γι’ αυτόν στη συνείδηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με τους άλλους κινδύνους που απειλούν το είδος οδηγούν στη μείωση των πληθυσμών −με κύριο αίτιο τον άνθρωπο.Στις μέρες μας ο “κακός λύκος” των παραμυθιών δεν είναι παρά ένα τρωτό είδος που χρειάζεται προστασία.Από τους ακαλλιέργητους ανθρώπους.

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ;

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ 
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ 
Από τα πανάρχαια χρόνια, στις διάφορες πολυθεϊστικές Παραδόσεις των Εθνών, ο λύκος τέθηκε να συμβολίζει τα ανώτερα ιδανικά των ελευθέρων ανθρώπων, δηλαδή την Αξιοπρέπεια, την Αφοσίωση, την Επιμονή και την Γενναιότητα, αλλά κυρίως -λόγω του ότι βλέπει άριστα την νύκτα- την Φώτιση (εξ ου και η κοινή ρίζα λυκ- στην Ελληνική για το συγκεκριμένο ζώο και το φως, λ.χ. Λύκαιον, Λυκόφως, Λυκομίδης, Λυκούργος δηλ. Λυκόεργος, φωτοδότης). Υπό αυτές λοιπόν τις συμβολιστικές, ο λύκος θεωρείται ιερό ζώο των Ελλήνων Θεών Ηλίου ("Λυκάβας" στον Όμηρο και τον Ιουλιανό) και Απόλλωνος (υπό την επίκληση "Λύκιος") και Άρεως, αλλά και των Ρωμαίων Mars και Silvanus, καθώς και του ηλιακού Θεού Bellenus των Κελτών και του ηλιακού Θεού των Αιγυπτίων Ρα.   
 

Ο ξάδελφος του Χριστού!


Ο Γιαννάκης κι ο Χριστάκης!Τα ξαδέλφια που κατάκτησαν τον κόσμο!Τα νόθα παιδιά δυό ξαδελφάδων που το έπαιζαν..."παρθένες"!!!

Πως κατάφεραν τα ξαδέλφια να δουλεύουν τον κόσμο επί δύο χιλιάδες χρόνια,...μόνο οι εβραίοι ξέρουν!

Ο καιρός γαρ εγγύς και ο...σταυρός βαρύς μέρα πού'νε σήμερα!
Πάμε να σχολιάσουμε λίγο τις παπαριές τους!

Τι είναι αλήθεια ο Έλληνο-βουδισμός /Greco-Buddhism;

Βούδας και Ηρακλής, Εύρημα από το Αφγανιστάν, Βρετανικό Μουσείο.





Μια απειλούμενη θρησκεία-τέχνη υπό την προστασία της UNESCO:

Έλληνο-βουδισμός Greco-Buddhism

Τερακότα (3-2 αιώνας π.Χ.) που παριστάνει τον Ηρακλή και βρέθηκε στο Αφγανιστάν.