18 Ιουλίου 2008

Περί αυτονομιών και αποσχιστικών τάσεων!.

Για να δούμε τι έχουν να πουν τώρα που έχουν εσωτερικό πρόβλημα ο Σολάνα,ο Μπαρόζο και οι υπόλοιποι για τις αυτονομίες;;;Κόσοβο θα γίνει η Βασκία!!!!.Αυτονομία τώρα στη Βασκία,στη Βόρειο Ήπειρο και στη Μεγάλη Ελλάδα της Ν.Ιταλίας!!!!.

_______________________________________________________
Από το http://hellenicrevenge.blogspot.com/

«Φρένο» στα σχέδια των Βάσκων για δημοψήφισμα

Φρένο στα σχέδια της Χώρας των Βάσκων για δημοψήφισμα βάζει η ισπανική κυβέρνηση, η οποία κατέφυγε χθες στο Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή του.

Η ιδέα του δημοψηφίσματος πρωτοπαρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 από τον ηγέτη της περιφερειακής κυβέρνησης των Βάσκων και πρόεδρο του Εθνικιστικού Βασκικού Κόμματος, Χουάν Χοσέ Ιμπαρέτσε, και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Μαδρίτη, καθώς ερμηνεύτηκε ως το πρώτο βήμα προς την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οι δύο ερωτήσεις στις οποίες καλούνται να απαντήσουν οι ερωτηθέντες είναι οι εξής:

Πρώτον, εάν συμφωνούν με τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με την ΕΤΑ υπό την προϋπόθεση ότι η βασκική αυτονομιστική οργάνωση θα εγκαταλείψει την ένοπλη δράση.

Δεύτερον, εάν πιστεύουν ότι τα κόμματα των Βάσκων θα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους στο δικαίωμα των Βάσκων να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Η τελευταία ερώτηση είναι αυτή που εξόργισε τη Μαδρίτη καθώς, όπως υποστηρίζουν, ανοίγει τον δρόμο προς την ανεξαρτησία, αφού ο Ιμπαρέτσε σχεδιάζει και δεύτερο δημοψήφισμα το 2010, ώστε να αποφασιστεί ποιο θα είναι «το μέλλον των Βάσκων».

Από την πλευρά του, ο Βάσκος ηγέτης προσπάθησε μάταια να πείσει την κεντρική κυβέρνηση ότι πρόκειται για ένα «μη δεσμευτικό δημοψήφισμα» που στόχο έχει απλώς την «αποτύπωση της κοινής γνώμης των Βάσκων».


Η προσφυγή της κυβέρνησης Θαπατέρο στο Συνταγματικό Δικαστήριο έχει ως αποτέλεσμα να παγώσουν τα όποια σχέδια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Χώρα των Βάσκων, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα το δικαστήριο θα εξετάζει την υπόθεση.

Πάντως, όπως σημειώνουν ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, το ζήτημα αναμένεται να παρακολουθήσουν με έντονο ενδιαφέρον τα εθνικιστικά κόμματα της Καταλονίας και της Γαλικίας.

Πηγή:Έθνος

0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου