11 Ιουλίου 2008

Στο Γιουνανιστάν αυτά παραγράφονται!!!!!!.


mail από http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/07/blog-post_11.html

Κι άλλος γερμανικός επιχειρηματικός κολοσσός στο εδώλιο.

.
Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος της EADS για insider trading
.
Ο πρώην γενικός οικονομικός διευθυντής της Airbus και τωρινός επικεφαλής εργοστασιακής μονάδας της EADS στη Δρέσδη, Andreas Sperl, συνελήφθη την Τετάρτη από τις γαλλικές αρχές για να ερωτηθεί για φερόμενες κατηγορίες καταχρηστικής εκμετάλλευσης προνομιακών πληροφοριών (insider trading), αναφέρουν πρόσωπα οικεία με την υπόθεση. Ο Sperl είναι από τα 17 εμπλεκόμενα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Γερμανών, τα οποία θεωρούν ύποπτα οι γαλλικές χρηματιστηριακές αρχές πως χρησιμοποίησαν εσωτερική πληροφόρηση που κατείχαν στις συναλλαγές επί των μετοχών της EADS. Σημειώνεται πως ο Sperl είναι το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος της European Aeronautic Defence & Space Co NV που ανακρίνεται από τις αρχές για την υπόθεση.

Ποια είναι η EADS (European Aeronautics Defence & Space);

Είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αεροδιαστημική, την άμυνα και τις συναφείς υπηρεσίες. Στον όμιλο EADS ανήκει η κατασκευάστρια εταιρεία του Airbus, η Eurocopter, που είναι η μεγαλύτερη προμηθεύτρια εταιρεία ελικοπτέρων και η κοινοπραξία MBDA , ο παγκόσμιος ηγέτης στα πυραυλικά συστήματα.
.
Είναι επίσης ο σημαντικότερος εταίρος στην κοινοπραξία Eurofighter, όπως επίσης και ο κύριος ανάδοχος των εκτοξευτήρων Ariane, ενώ κατασκευάζει και το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Α400Μ. Τέλος, είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός συνεταίρος για το Galileo, το Ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης. Σχετικά με την Ελλάδα, η EADS, είναι η κατασκευάστρια εταιρία του ελληνικού δορυφόρου HELLAS-SAT.
.
Αυτός ο πολυπράγμων επιχειρηματικός κολοσσός δεν είναι μόνο από επιχειρηματικής πλευράς ένα αγκάθι στα μάτια των Αμερικανών, αλλά και για έναν άλλο ποιο σοβαρό λόγο. Η “ephimerida. Gr” (εδώ) αναφέρει σχετικά:

“Η EADS είναι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να συμμετέχει στην προσπάθεια νέας ώθησης της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας, δήλωσε ο Λουί Γκαλουά, επί κεφαλής του υπ’ αριθμόν 1 ευρωπαϊκού ομίλου αεροδιαστημικής. Υπενθύμισε μάλιστα το σχήμα της UAC που προώθησε πριν από 5 χρόνια ο ίδιος ο Βλ. Πούτιν (πρόκειται για την κοινοπραξία που περιλαμβάνει όλες τις ρωσικές εταιρείες κατασκευής επιβατικών και στρατιωτικών αεροσκαφών) θέτοντας την ανάκαμψη της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας ως «εθνική προτεραιότητα»[....]
[...]Ο όμιλος επιδιώκει να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ώθηση της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας, αγοράζοντας μερίδιο ελαφρώς κατώτερο του 10% της UAC». Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι «που επιθυμούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος παίζουν το χαρτί των συνεργασιών με τους Δυτικούς και κυρίως με την EADS, με την οποία οι συμφωνίες πολλαπλασιάζονται». Παράλληλα όμως «η Ρωσία εκμεταλλεύεται εξίσου τις φιλοδοξίες των ανταγωνιστριών» προς την EADS εταιρειών –τονίζει το ρεπορτάζ, αναφερόμενο στις συνεργασίες της Sukhoï (που επίσης συμμετέχει στην UAC) με την ιταλική Alenia και την αμερικανική Boeing.”
.
Στο μεταξύ, πέρσι τον Οκτώβριο, έγραφε ο Ελεύθερος Τύπος: «Στελέχη της εταιρίας και μέλη της κυβέρνησης εμπλέκονται στις ύποπτες συναλλαγές με πρωταγωνιστή τον «αδερφό» του Γάλλου προέδρου» (εδώ το σχετικό άρθρο).

Δεν σχολιάζω ακόμα, διότι αφήνω τα γεγονότα να τρέξουν…

Για όσους ξύνουν τώρα το κεφάλι τους και αναρωτιούνται: «που την ξέρω, που την ξέρω;»… Θυμίζω, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τους κολλητούς του Θ. Ρουσόπουλου, μαζί με τον Πατεράκη (Eurofigther). Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα ακούσουμε κι άλλα γύρω απ’ αυτό το θέμα. Ίδωμεν…
.
~~~~~
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου