25 Σεπτεμβρίου 2008

μετά τον τελευταίον επί Δευκαλίωνος κατακλυσμόν η περίοδος κατά την των όλων αμοιβήν εκπύρωσιν απαιτεί...


"...κατά χρόνων μακρών κύκλους και άστρων επανόδους τε και συνόδους εκπυρώσεις και επικλύσεις συμβαίνουσι,και ότι μετά τον τελευταίον επί Δευκαλίωνος κατακλυσμόν η περίοδος κατά την των όλων αμοιβήν εκπύρωσιν απαιτεί..."
[...όταν κλείνη ο κύκλος του χρόνου,και λόγω των επανόδων και συνόδων ωρισμένων άστρων σημειώνονται κατακλυσμοί και πυρκαγιές και ότι μετά τον τελευταίον κατακλυσμόν της περιόδου του Δευκαλίωνος κλείνει πάλι και τώρα ο κύκλος και σύμφωνα με την αλληλοδιαδοχή των πάντων απαιτεί εκτεταμένες πυρκαγιές...]
ΚΕΛΣΟΣ : "ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ " Δ'.

Από το βιβλίο του Ι.Φουράκη "ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ-ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ" εκδόσεις ΤΑΛΩΣ Φ.
________________________________________________________________

«Απνοια» στο Διάστημα

Ασυνήθιστα εξασθενημένη η ηλιακή δραστηριότητα

ΑΠΕ
Ασυνήθιστα ήρεμος
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Το μητρικό μας άστρο έχει «κατεβάσει στροφές», αποκαλύπτουν μετρήσεις του διαστημικού σκάφους Οδυσσέας. Η συνολική ισχύς του Ήλιου είναι ασυνήθιστα μειωμένη, ενώ ο ηλιακός άνεμος βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών.

Ο ηλιακός άνεμος, το σταθερό ρεύμα υποατομικών σωματιδίων που πηγάζει από το άστρο και πνέει στο Διάστημα με ταχύτητα 1,6 εκατ. χιλιομέτρων την ώρα, είναι 14% πιο ψυχρός και 17% λιγότερο πυκνός από το κανονικό, ενώ η πίεσή του έχει πέσει κατά 20% από τη δεκαετία του 1990 έως σήμερα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν αιώνα, οι ηλιακές κηλίδες εξαφανίστηκαν για δύο μήνες αυτό το καλοκαίρι και εμφανίστηκαν ξανά μόλις την περασμένη Δευτέρα.

περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου