24 Σεπτεμβρίου 2008

Η Δημοκρατία κύριοι χρειάζεται Δήμο για να λειτουργήσει.

Μας εκφράζει απολύτως!!!!!!

http://olympia.gr/
Το τρωκτικό που ροκανίζει τους …Θεσμούς!

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Σεπτέμβριος 24, 2008

Η συμβολή των ανεξάρτητων δικτυακών τόπων στη διακίνηση της πληροφορίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η ισχυροποίηση τους βέβαια είναι ραγδαία και εν πολλοίς ανεξέλεγκτη γεγονός που κλονίζει τους θεσμούς της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, μιας δημοκρατίας που μαστίζεται εδώ και δεκαετίες από τα μονοπώλια της ενημέρωσης. Βασικός θεσμός λοιπόν του πολιτεύματος είναι η μορφή των μέσων ενημέρωσης και των συμφερόντων που η δομημένη συγκέντρωση τους υπηρετεί. Αυτό δεν είναι δική μας θεώρηση, αλλά παρατήρηση των περισσοτέρων πολιτικών αρχόντων τις τελευταίες δεκαετίες. Ας μην ξεχνάμε τους νταβατζήδες, τους αρχιερείς, τις διαπλοκές με ονοματεπώνυμο, μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που έχουν αποδοθεί στα μεγάλα κονσόρτσια της ενημέρωσης.

Όταν η ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας, βασικός πυλώνας της δημοκρατίας ως πολίτευμα, γίνεται έρμαιο ολιγοπωλίων που με τη σειρά τους γίνονται πολιτειακοί θεσμοί, τότε το πολίτευμα νοσεί. Τρανταχτό παράδειγμα, η ευκολία με την οποία το εκλογικό σώμα επηρεάζεται από τις οποιεσδήποτε ιδιοτελείς ορέξεις του κάθε βαρώνου ως φαίνεται από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Ειδικά όταν οι βαρώνοι χρησιμοποιούν αυτή τους τη δύναμη για να εκβιάσουν ακόμα και τη δικαιοσύνη για υποθέσεις προσωπικών τους εγκλημάτων.

Η γεωμετρική άνοδος των ανεξάρτητων δικτυακών τόπων με αιχμή του δόρατος το Τρωκτικό, είναι πράγματι μια απειλή για το κραταιό πολίτευμα. Και μια ελπίδα για τον πολίτη που βλέπει τον κατ’ ευφημισμό “κυρίαρχο” ρόλο του να υποβαθμίζεται σε αδαή ψηφοφόρο. Αυτοί οι πολίτες λοιπόν βάζοντας ανιδιοτελώς (ιδεατά) το λιθαράκι τους, δημιουργούν μια δεξαμενή ελεύθερης σκέψης και γνώσης. Καί όσο βλέπουμε τρωκτικά να ροκανίζουν τα στεγανά των αυτοαναγορευμένων ως “θεσμών” του πολιτεύματος, θα χειροκροτούμε και θα συμβάλλουμε. Ελπίζοντας πάντα αυτά τα τρωκτικά να μείνουν ελεύθερα και αμετάλλακτα.

Η Δημοκρατία κύριοι χρειάζεται Δήμο για να λειτουργήσει. Και ο Δήμος απαρτίζεται από Πολίτες. Όπου Πολίτης είναι ο Ελεύθερος Κοινωνός. Ως Ελευθερία νοείται όχι η ελευθερία δράσης αλλά πρωτίστως η Ελευθερία σκέψης. Βασικό συστατικό της οποίας είναι η Ευρυγνωσία και η Ελεύθερη ενημέρωση.

Κάθε άλλη κατάσταση είναι υποκατάστατο δημοκρατίας, δικτατορίζουσα πολιτειακή μετριότητα, κίναιδη Ολιγαρχία. Με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται οι θεσμοί της.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , | Κανένα σχόλιο »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου