08 Σεπτεμβρίου 2008

Θα τα κάνουν όλα σκόνη,σαν τον...Μπερλουσκόνι!!!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Να μια σοβαρή πρόταση στην κυβέρνηση Καραμανλή: να ξεπουλήσει τις αρχαιότητες

Να μια πρόταση στην κυβέρνηση: να ξεπουλήσει τις αρχαιότητες.
Τι παραπάνω έχει ο ΟΤΕ, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ…
Αλλά επειδή σας την είπαμε πρώτοι, θέλουμε τη «νομότυπη» μίζα.
Μόνο οι φίλιες οικογένειες και τα μοναστήρια θα κάνουν μπάζες;
Πρόκειται για την πολιτική που θα ακολουθήσει το αδελφό κόμμα του Berlusconi. Είναι ρεαλιστική, πάει γάντι στον Καραμανλή και τις οικογένειές του και διαθέτουμε τα ποσοστά μας για να πάρει κανένα νέο σκαφάκι ο Βουλγαράκης, ή να κτίσει κάτι καλύτερο ο Ρουσόπουλος.
Λοιπόν… Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά το ξεπούλημα της περιουσίας του ιταλικού λαού (από εδώ παίρνουν μαθήματα οι δικοί μας), άρχισε το ξεπούλημα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη Verona έβγαλε σε πλειστηριασμό 3 μέγαρα χαρακτηρισμένα διατηρητέα και ένα μοναστήρι (εκεί, παρά τον σκληρό καθολικισμό, δεν κάνουν κουμάντο οι μεσίτες τύπου Εφραίμ, τα παίρνει όλα για πάρτι του ο μεγάλος). Έτσι, εκεί θα κατασκευαστούν από ιδιωτικές εταιρίες, ένα τεράστιο παρκινγκ και ένα εκθεσιακό-εμπορικό κέντρο.
Οι ιταλοί «Ζαχόπουλοι» μελετούν τώρα - ΕΠΙΣΗΜΑ – να ενοικιάσουν τους αρχαίους ελληνικούς ναούς του Agrigento (Σικελία) για 30 χρόνια σε γνωστή πολυεθνική εταιρία, για εκμετάλλευση και διαφήμιση…
Αυτό μας θυμίζει κάτι με την πολυεθνική εταιρία που ήθελε τον Παρθενώνα για διαφημιστική καμπάνια;
Η μελέτη για την Πομπηία, συνίσταται στην ενοικίαση τμημάτων της αρχαίας πόλης που σκέπασε η λάβα του Βεζούβιου, στις εταιρίες Google, Microsoft και Warner Bros (σχεδιάζουν ένα είδος Ντίσνεϊλαντ).
Παρακαλούμε, αν κι εδώ προχωρήσετε (κυβέρνηση) σε τέτοιες κατευθύνσεις, απαιτούμε «πνευματικά» δικαιώματα, αφού σας ενημερώνουμε.
Η ιταλική κυβέρνηση, με επίσημη ανακοίνωση, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει μελέτη που θα αφορά πώληση, ή ενοικίαση του Κολοσσαίου.
Αλλά, οι διανοούμενοι ανησυχούν για τις προτάσεις-εισηγήσεις που καθημερινά κατατίθενται. Όπως, να μετατραπεί το Κάστρο Sant’Angelo (Ρώμη), το μαυσωλείο που είναι αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Αδριανό (ναι, κι εδώ έχουμε την Πύλη του Αδριανού, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού στο Μοναστηράκι…), σε gay parade (αν το προτείνει ο κ. Βαλλιανάτος, και σ’ αυτή την περίπτωση διατηρούμε «πνευματικά» δικαιώματα).
Κι όλα αυτά γιατί;
Για να εξοικονομηθούν πόροι, ώστε να διατεθούν στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους!
Τι να πει κανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου