16 Σεπτεμβρίου 2008

Σεισμός και τσουνάμι στα χρηματιστήρια!

Το έχουμε γράψει!Αυτός ο σεισμός θα δημιουργήσει τσουνάμι!!!!

______________________________________
http://alkimosarchive.blogspot.com/
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στα διεθνή χρηματιστήρια

.
Μετά την Lehman Brothers και δεύτερος χρηματιστηριακός κολοσσός οδηγείτε σε κατάρρευση. Για σεισμό στα διεθνή χρηματιστήρια κάνει λόγο
το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL
.
Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι η πτώχευση της 4ης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζα των ΗΠΑ, Lehman Brothers, μετά από τη συσσώρευση ζημιών πολλών δισ. δολαρίων εξαιτίας της κατάρρευσης της αγοράς ενυπόθηκων δανείων. Για τους αναλυτές, το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος τραπεζικός οργανισμός οδεύει στη χρεοκοπία θεωρείται ότι απειλεί με χειρότερες επιπτώσεις το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
.
Την ίδια στιγμή, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο, η AIG (American International Group), αναγκάστηκε να προσεγγίσει την κυβέρνηση για δάνειο που αγγίζει τα 70 δισ. ευρώ. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για τα διεθνή χρηματιστήρια και τα πρώτα σημάδια έχουν ήδη φανεί στην Γερμανία, τονίζει το περιοδικό SPIEGEL στην ηλεκτρονική του έκδοση. «Αν καταρεύσει η AIG, τότε θα είναι πραγματικά άσχημα τα πράγματα. Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η πτώση της Lehman και της Bear Stearns δεν ήταν τίποτα», δήλωσε ένας Αμερικανός χρηματιστής.
.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Ντεήβιντ Πάτερσον, η πολιτεία αποφάσισε να δώσει μια ένεση ρευστότητας στην AIG για να ενδυναμώσει το κεφάλαιο της ενόψει πιθανών αρνητικών συνεπειών από την στεγαστική κρίση.
.
Οι επαφές εταιρείας και κράτους έλαβαν χώρα εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου και οδήγησαν στην αποδοχή αυτής της δανειοδότησης έπειτα από αρκετές προσπάθειες εντός της χρονιάς. Η AIG, έχοντας ζητήσει στο παρελθόν οικονομική βοήθεια και από την FED, είδε τη μετοχή της να πέφτει ενδοσυνεδριακά μέχρι και 60%.
.
Αμερικανός αναλυτής εκτιμά χαρακτηριστικά ότι η μορφή του χρηματοοικονομικού συστήματος μεταβάλλεται άρδην, και ο κόσμος οδεύει προς μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική πραγματικότητα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Τα τελευταία γεγονότα στην Wall Street παρέσυραν και τα χρηματιστήρια στην Ασία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η κρίση στην αμερικανική αγορά θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Έτσι, απώλειες που άγγιξαν το 6,5% σημείωσαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, κυρίως επειδή οι επενδυτές πουλούν μαζικά τραπεζικές μετοχές φοβούμενοι μια νέα κρίση μετά την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Στην Αθήνα, ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στα μεγάλα χρηματιστήρια διεθνώς, ξεκίνησαν με αρνητικό πρόσημο σήμερα οι συναλλαγές, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες -0,94% και να διαμορφώνεται στις 2.965,01 μονάδες.
.
Kathimerini / Der Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου