19 Οκτωβρίου 2008

Ο Τούρκος Ναύαρχος για Αιγαίο,Κύπρο και πετρέλαια!!!!


http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Άκουσαν εδώ στην Ελλάδα τι λέει ο Τούρκος Ναύαρχος;

Πολύ ενδιαφέρουσες είδα τις δηλώσεις του Τούρκου Αρχηγού των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, Αρχιναυάρχου κ. Ατάτς, ο οποίος αναφερόμενος στους γενικότερους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας στην Μεσόγειο, δήλωσε μεταξύ των άλλων:

«Εκτιμώ ότι, η ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων εξαιτίας της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει στο προσεχές μέλλον, διότι εξ αιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σε έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο και η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί προς τούτο και να αντιδράσει, δεδομένου ότι οι εξελίξεις μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο «τα εθνικά της συμφέροντα».

Ο Τούρκος αρχηγός ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Muzaffer Metin Atac με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη (Δ) ΠΝ κατά την 1η επίσημη επίσκεψη Τούρκου Αρχηγού Ναυτικών Δυνάμεων στην Ελλάδα.

Μάλιστα προχωρεί και αποκαλύπτει ότι, ενόψει του γεγονότος αυτού, άρχισε η προσπάθεια για μετατροπή της Τουρκίας σε ναυτική υπερδύναμη της περιοχής. Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα ακούστηκαν πρίν από μερικούς μήνες και από κυβερνητικά χείλη.

Και επειδή οι Τούρκοι κυβερνώντες και στρατιωτικοί έχουν δείξει μεγάλη διορατικότητα, σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και εκτελούν με σταθερότητα και σε βάθος χρόνου, εν αντιθέσει με τους προχειρολόγους δικούς μας, είναι πλέον αναγκαίο να μελετήσουμε λίαν καλώς, τι λέγει και τι εννοεί, ο τούρκος επιτελάρχης.


Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ανέτως ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να επιλύσει το Κυπριακό με συνομιλίες, δήθεν μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού, όπως αφελώς πιστεύει η Ελληνική πλευρά και μάλιστα προβαίνουμε και σε δηλώσεις προς την Άγκυρα, να αφήσει μόνο του τον Ταλάτ να διαπραγματευτεί την λύση!!!

Η Τουρκία επιθυμεί και θέλει την Κύπρο, σε συνδυασμό και με το Ανατολικό Αιγαίο, μία θαλάσσια περιοχή που θα κυριαρχεί αυτή ως υπερδύναμη, για να ελέγχει στο μέλλον τις οδούς και τα περάσματα του πετρελαίου προς την δύση, αλλά και αυτό τούτο το πετρέλαιο της περιοχής.

Αυτός είναι ο σκοπός της Τουρκίας και εκεί εστιάζει όλες τις στρατηγικές της από την Θράκη, στο μισό Αιγαίο, νότια της Κρήτης και στη ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, που την θέλει ως μία αβύθιστη βάση. Είναι συνεπής η Τουρκία ως προς τους στόχους της.

Η ηγεσία όμως, των Αθηνών, δεν μπόρεσε να κατανοήσει ποτέ αυτό το αυτονόητο, απλό και ορατό και από τον τελευταίο πολίτη. Και επιμένει σε στρατηγικές που δεν βγάζουν πουθενά. Δεν ακούει τι μας διαλαλούν καθημερινά οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, ή ακούει και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Και περιμένει να βρει λύσεις κάνοντας πάντα το «καλό παιδί» προς τους Τούρκους και υποχωρώντας διαρκώς από τις θέσεις της. Ομφαλοσκοπεί και δεν είναι σε θέση να δει και να διαβλέψει τι γίνεται πέρα από τη θάλασσα του Πειραιά και τον όρμο του Φαλήρου.....

Πηγή:Syndesmos71
0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου