13 Δεκεμβρίου 2008

ΒΑ(Λ)ΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΒΑ(Ρ)ΤΟ-ΠΑΙΔΙ.....

'ΡΕΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.......
'ΡΕΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΠΙΝΟΥΝ ΣΙΩΠΟΥΝ.....
___________________________________________________________
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8189&catid=84#8189

Αποκαλυπτικές ήταν οι απαντήσεις των εμπορικών τραπεζών στο αίτημα των κυπριακών αρχών για αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών δύο εταιρειών, Rassadel kai Madeus, που σχετίζονται με την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣσε ένα τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας εντοπίστηκαν κατατεθειμένα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε δεύτερο βρέθηκαν πολύ μικρά ποσά.
Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και λογαριασμός τρίτης εταιρείας, για την οποία οι κυπριακές αρχές ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες και ενημέρωση.
Ήδη για τις απαντήσεις των τραπεζών έχουν ενημερωθεί γραπτώς οι ελληνικές αρχές και ανάλογα με την αξιολόγηση των στοιχείων, δεν αποκλείεται να ζητηθούν περαιτέρω ενέργειες.
Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού θα δοθούν στην Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) οι απαντήσεις από όλες τις τράπεζες και τα Συνεργατικά Ιδρύματα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, φαίνεται να επαληθεύονται τα λεχθέντα από τον οικονομικό σύμβουλο της Μονής Βατοπεδίου ’θω Κοιρανίδη, με τα οποία επιβεβαίωνε την ύπαρξη λογαριασμών, στους οποίους υπάρχει κατατεθειμένος ένας σημαντικός αριθμός χρημάτων.
Οι έρευνες για την τρίτη εταιρεία φαίνεται ότι θα επεκταθούν αφού υπάρχουν ζητήματα προς ξεκαθάρισμα, ενώ ότι αποφέρουν οι έλεγχοι θα ενημερωθεί η ΜΟΚΑΣ.
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο στην περίπτωση, που τα χρήματα που εντοπισθούν στους υπό έρευνα λογαριασμούς των τριών εταιρειών κριθεί ότι πρέπει να δεσμευτούν, τότε η ΜΟΚΑΣ θα ζητήσει από το Δικαστήριο να εκδώσει διάταγμα παγοποίησής τους, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή τους και να εξετασθεί κατά πόσον προήλθαν από παράνομες ή νόμιμες πράξεις.

greece.flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου