19 Δεκεμβρίου 2008

Περί κουκουλοφόρων το...ανάγνωσμα!!!

http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8492&catid=108#8492
---------------------------------------------------------------------------------------
14/12/2008
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ, τι θέλουν

Ποιες δεσμεύσεις δεν τήρησαν Αλαβάνος - Τσίπρας τη νύχτα της Κυριακής

Αλλοδαποί οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες
- Ξένος διπλωμάτης μίλησε πρόσφατα για –επί της ουσίας– «ελληνικό πρόβλημα» που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί (σχετικό ρεπορτάζ σε άλλες στήλες).
- Η πάντοτε προσεκτική γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που ζυγίζει μεθοδικότατα και την τελευταία λέξη που θα πει, «στο άσχετο» μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε τη λέξη «Ταλιμπάν»…
- Απεσταλμένοι πολύ γνωστών και μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων είχαν εγκατασταθεί καμιά εικοσαριά μέρες πριν στην Αθήνα, αναμένοντας «μεγάλα γεγονότα».
- Σε πάνω από 300 λογίζονται, από σοβαρές πληροφορίες, οι αρχικά «εισαχθέντες» αντιεξουσιαστές απ' την Ευρώπη.
- Περισσότεροι ήσαν οι εισαχθέντες από (δύο…) βαλκανικές χώρες.
- Ανταποκριτές δύο πολύ γνωστών πρακτορείων έκαναν λόγο για γεγονότα που θα εξελιχθούν σε πόλεις σαν την Κομοτηνή, όπου είχαν έρθει οι «βαλκανικές ενισχύσεις», την Πάτρα, όπου έφτασαν απʼ την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμα και την… Κρήτη!
- Απʼ τους –λίγους έτσι κι αλλιώς– συλληφθέντες οι αλλοδαποί είναι πάνω απʼ τους μισούς…
- Στις μεγάλες καταστροφές, τη Δευτέρα το βράδυ, στις παρυφές του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ «μεγαλουργούσε» ένα μπλοκ περίπου 100 κουκουλοφόρων. Όπως μας βεβαίωσε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς τους δεν μιλούσε ελληνικά, ενώ ο επικεφαλής τους μιλούσε γλώσσα βαλκανικής χώρας…

Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει και άλλα, ενδεικτικά του τι πράγματι συνέβη τις μέρες εκείνες (για παράδειγμα, από ποια κέντρα δίνονταν εντολές για επιθέσεις συντονισμένες, πώς λειτουργούσε ένα άτυπο «συντονιστικό» κ.λπ.).

Η συνισταμένη είναι ίδια. Ότι δηλαδή στην αγνή οργή των νέων ανθρώπων κάποιοι επένδυσαν για να περάσουν άλλες επιλογές.

Είναι ένα ζήτημα βέβαια αν η κυβέρνηση επέλεγε αντί της «αμυντικής στάσης» μέχρι και την Τρίτη, την «αποφασιστική», δηλαδή την αυταρχική αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα.

Σε αυτό το σημείο δέχεται οξύτατη κριτική. Και μάλιστα από ένα κοινωνικό ακροατήριο που είναι κατά τεκμήριο πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ.

Επέλεξε όμως την αποφυγή του μέγιστου, υπαρκτού, κινδύνου να απολεσθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.

Εισπράττοντας βέβαια το μεγάλο πολιτικό κόστος της εικόνας παντελούς απουσίας της κυβέρνησης την ώρα που η Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις καίγονταν και λεηλατούνταν, του χάους, μιας ανεξέλεγκτης κυριολεκτικά κατάστασης.

Θα κριθεί, τελικά, σε βάθος (κάποιου) χρόνου γι' αυτήν την επιλογή, της οποίας οι βασικοί εκφραστές ήσαν ο Κ. Καραμανλής και ο Πρ. Παυλόπουλος…

O ρόλος Αλαβάνου και Τσίπρα

Για τον ρόλο των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ, των Αλ. Αλαβάνου και Αλ. Τσίπρα, πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν.

Όπως και για την αντιπαράθεσή τους με τη γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Εμείς θα κάνουμε σήμερα μια αποκάλυψη ενδεικτική και της νοοτροπίας τους, εκτιμούμε, αλλά και της συνολικότερης πραχτικής τους.

Οι δυο τους είχαν επικοινωνήσει ήδη απʼ την Κυριακή με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα.

Τους ενημέρωσε για αρκετά απʼ όσα γνώριζε. Τους επέστησε την προσοχή. Τους ζήτησε βοήθεια, για να μη βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Τον βεβαίωσαν περί αυτού. Και μάλιστα ζήτησαν με τη σειρά τους συμπαράσταση, για να μην έρθουν τις ώρες της διαδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη, Δευτέρα, ανεξέλεγκτα άτομα από δύο κατευθύνσεις: Από Πολυτεχνείο και από Πάντειο.

Έτσι την ώρα της συγκέντρωσης-διαδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ διατέθηκαν ικανές αστυνομικές δυνάμεις σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

Ενώ όμως είχαν δεσμευτεί –και μάλιστα σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες…– για την αυστηρή περιφρούρηση της συγκέντρωσής τους, όχι μόνο δεν το κάνανε, αλλά επέτρεψαν σε πολλές ομάδες κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών και λοιπών… συγγενών δυνάμεων να παρεισφρήσουν, να δράσουν, να κάνουν ορμητήριο το μπλοκ τους!

Και ενώ αστυνομικές δυνάμεις είχαν διασπαρεί για να… περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ από ανεπιθύμητους «εισβολείς», οπότε και είχε αδυνατίσει το «κεντρικό μέτωπο» της ΕΛΑΣ!

Έτσι ξεκίνησαν απ' το κέντρο της Αθήνας οι λεηλασίες και το πλιάτσικο…

Θέλετε και τη συνέχεια;

Όταν ο κυβερνητικός παράγοντας αναζητούσε τους Αλαβάνο - Τσίπρα για να διαμαρτυρηθεί, ήσαν άφαντοι, κάπου σε… κάποιες τηλεοράσεις όπου… συνεντευξιάζονταν έχοντας εγκαταλείψει και το μπλοκ τους!

Επιπλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευάλωτη σε κριτική μη αποφασιστικής καταδίκης των κουκουλοφόρων και της δράσης τους, για να διατηρήσουν τις επαφές με τον «χώρο» και λίγες παραπάνω ψήφους, αδιαφορώντας για το πού οδηγούν τέτοιες αντιλήψεις και τι σημαίνουν για το κίνημα…

Πάντως μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν απ' τη δημοσκόπηση της RASS, που παρουσιάζει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»…
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35510 ... e=2&mode=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου