16 Δεκεμβρίου 2008

Η offshore εταιρία "ΝΔ-ΠΑΣΟΚ"!,με έδρα το Βατοπέδι του "Υπερκράτους" του Αγίου Όρους.

Επειδή δεν έχουμε εμπιστοσύνη,ούτε στον αέρα που αναπνέουμε πλέον,θα αναμένουμε τις εξελίξεις και τότε θα βγάλουμε συμπέρασμα για όλους και για όλα!

_________________________________________________________________

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Οι αφανείς εταίροι θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή τις κρυφές συμφωνίες!! Έχουν έτοιμο τον δεκάλογο κοινής πολιτικής α) εθνικά θέματα, συμφωνούν σε όλα : «για τα Σκόπια να αποκαλούνται Μακεδονία, στην αναγνώριση Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, στην Χάγη με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, επαναφορά σχεδίου ΑΝΑΝ στην Κύπρο, είπαν μαζί ναι στην Ευρωσυνθήκη, λένε ναι στην αναγνώριση του Κοσσόβου, ναι στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε κλπ» β) στην οικονομική πολιτική: «ναι, στους τραπεζίτες!! Ναι στις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων, στην μοιρασιά των μαύρων ταμείων της ΖΙΕΜΕΝΣ, στη συγκάλυψη του σκανδάλου του χρηματιστηρίου, του σκανδάλου των ομολόγων (μικτές εταιρείες κλοπής), υπέρ της οικογενειακής αλληλεγγύης (έξω από το στόχαστρο τα μέλη της οικογένειας εκατέρωθεν), κάλυψη για το σκάνδαλο βατοπεδίου του κ Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ σε αντάλλαγμα του κ Αγγέλου της ΝΔ, καπιταλισμός φιλανθρωπίας, ενίσχυση ελεημοσύνης στους φτωχούς κλπ»… γ) Μοιρασιά της πίττας των... μέσων ενημέρωσης, άρα και των προμηθευτών του δημοσίου και των αναθέσεων στους κατασκευαστές των δημοσίων έργων δ) μοιρασιά των διορισμών στο δημόσιο, ε) αναλογικό μέρισμα επιχορήγησης στους ημετέρους της αυτοδιοίκησης, στ)ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων, η)ισοκατανομή στελεχών στις διοικήσεις των οργανισμών του δημοσίου τομέα θ) ισόρροπες παραγγελίες σε όπλα από ΗΠΑ-Ε.Ε ι) πολιτογράφηση λαθρομεταναστών και δικαίωμα ψήφου σε όλους τους αλλοδαπούς κ) μέλη της συγκυβέρνησης, όλοι όσοι συμμετέχουν στην λέσχη bilderberg και εκλογικό σύστημα διορισμού από τους αρχηγούς των βουλευτών με λίστα!!

  1. Καίτοι εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική επικράτηση της ΝΔ, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής δεν θα απέκλειε ακόμη και υπό προϋποθέσεις συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. 20/5/07


  1. Στο «Βήμα» ο Στ. Ψυχάρης. 27 /5/2007
    Τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασιών καθαρά. Και μάλιστα υπέρ… του γερμανικού μοντέλου συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
    «Η συγκυβέρνηση (σ.σ.: αναφέρεται στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΝ το '89) δεν προσέφερε τίποτα στον τόπο, αφού η πολιτική δημοκρατία στην Ελλάδα είχε πλήρως εμπεδωθεί χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γκρέμισε όμως ορισμένα ταμπού. Τέτοια πολιτικά ταμπού φυσικά δεν μπορεί να υπάρξουν αν κάποια στιγμή οι συνθήκες το επιβάλλουν τα δύο μεγάλα κόμματα να αναλάβουν από κοινού τις ευθύνες τους».
  2. Πρώτος έθεσε το θέμα συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης. Είναι χαρακτηριστική η άποψη που εξέφρασε τον περασμένο Ιούνιο (14.6.2007) με συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega. «Τα δύο μεγάλα κόμματα στην ουσία, εφόσον ακολουθούν πολιτική Ευρώπης, συμφωνούν σε πάρα πολλά πράγματα. Είναι σωστό αυτό που λέει η κυρία Παπαρήγα, που μας βάζει λίγο-πολύ στην ίδια πλευρά. Οι βασικές γραμμές είναι οι ίδιες. Είναι οι γραμμές της Ευρώπης»
  3. «Τώρα ο λαός απηυδισμένος, απογοητευμένος, οργισμένος,
    καταβεβλημένος στρέφεται δίκαια ενάντια σε κάθε κυβερνητική κομματική ηγεσία και σπρώχνεται να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την συμπόρευση των δύο μεγάλων κομμάτων, δίχως να τα καταγγείλει ότι τα βρήκαν σε βάρος του»!!
    « Αυτός ο ψυχολογικός πόλεμος ενάντια στους πολίτες προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης, μειώνει τις αντοχές και εξουδετερώνει τις αντιστάσεις, έχει ως στρατηγικό στόχο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των Ελλήνων και να εμφανίσει φυσιολογική την υποχώρηση- ήττα στα μεγάλα εθνικά θέματα.
    Ένα μεθοδευμένο, τεράστιο πλέγμα προετοιμασίας συντελείται, επομένως θα πιέσουν να πραγματοποιηθεί μια μορφής συγκυβέρνηση, ώστε να επιμερισθεί το αξεπέραστο πολιτικό κόστος των υποχωρήσεων.
    Είναι αδύνατο ένα οποιοδήποτε Ελληνικό κόμμα να δεχτεί να σηκώσει από μόνος του το βάρος τέτοιων ενεργειών»!! (Από την αποκαλυπτική συνέντευξη τύπου του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου στην Πάτρα στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ τις 22/8/2007)


  1. Μιχάλης Λιάπης «Εγώ δίνω μάχη για την αυτοδυναμία της κυβέρνησης της ΝΔ. Πιστεύω στο δικομματισμό και τις σταθερές -αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Αν όμως ο λαός με την ψήφο του αποφασίσει διαφορετικά, πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του. Και τότε θα δούμε τα νέα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.
    Μπορεί να έχουν αμβλυνθεί οι ιδεολογικές διαφορές, αφού το ΠΑΣΟΚ έβαλε πολύ φιλελεύθερο νερό στο κρασί του, ωστόσο, κανείς δεν αμφιβάλει ότι υπάρχουν σημαντικές πολιτικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. Αγεφύρωτες. Αγεφύρωτες ήταν βεβαίως και οι διαφορές μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία πριν τις εκλογές του 2005. Κατάφεραν να έχουν όμως μια αποτελεσματική συγκυβέρνηση». 4/9/2007
  2. «Θα παιχτούν πολλά παιχνίδια τα επόμενα χρόνια και άμεσα. Μην σας κάνει εντύπωση, και κυβέρνηση μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να δείτε», Αλέκα Παπαρήγα 14/9/2007
  3. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ο υπουργός Υγείας έχει εκφράσει την άποψη ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για να διαμορφωθεί και στην Ελλάδα μια νέα εθνική ατζέντα συνεργασίας στις βασικές εκείνες πολιτικές επάνω στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία του εθνικού, του κοινωνικού και του πολιτικού συστήματος. Ιανουάριος 2008
  4. Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος έδειξε και αυτός με συνέντευξή του τον δρόμο για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τη φράση: «Πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος ουσίας και συνεργασίας, που ενδεχομένως κάποια στιγμή να φθάσει, αν χρειαστεί, ακόμη και σε συγκυβέρνηση, όχι λόγω αριθμητικής πλειοψηφίας στη Βουλή αλλά για να πάμε όλοι μαζί πιο μπροστά. Κάποια στιγμή στο μέλλον, ενδεχομένως όχι εκ των άνω και εκ των έξω αλλά εκ των κάτω, δηλαδή εκ της κοινωνίας, θα υπάρξει η ανάγκη να οδηγηθούμε σε κάτι που γίνεται στην Ευρώπη, σε κυβερνήσεις συνεργασίας». ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008
  5. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος με συνέντευξή του (17/2/2008 ) ζήτησε να υπάρξει εθνική συναίνεση για τα μεγάλα θέματα και ανέφερε ότι επιθυμεί διακομματική αντιμετώπιση για Ασφαλιστικό, Παιδεία, χωροταξία-περιβάλλον μαζί με την προστασία του δασικού πλούτου και τη σχέση κράτους - πολίτη.
  6. Υπέρ της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπό προϋποθέσεις, τάσσεται με δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» και ο βουλευτής Β´ Αθηνών της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Μ. Βαρβιτσιώτης 24/2/2008 «Αν στα δύο κόμματα εξουσίας υπήρχε ξεκάθαρος ιδεολογικός διαχωρισμός και πολιτική πρακτική, τότε δύσκολα κάποιος θα τολμούσε να κάνει τέτοιες προτάσεις. Ελπίζω το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών να δώσει την απόλυτη αυτοδυναμία στη ΝΔ. Σε αντίθετη περίπτωση θα ήμουν ευτυχής αν τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούσαν να επεξεργαστούν από κοινού λύσεις για μεγάλα προβλήματα όπως η Παιδεία, το χωροταξικό-πολεοδομικό, η φοροδιαφυγή, η λειτουργία του δημόσιου τομέα και η καταπολέμηση της διαφθοράς. Μια τέτοια συμφωνία θέσεων θα μπορούσε να οδηγήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού όπως στη Γερμανία. Άλλωστε τα προβλήματα αυτά αποτελούν και τις "μεγάλες αμαρτίες" της Μεταπολίτευσης, για τα οποία και τα δύο κόμματα που άσκησαν εξουσία φέρουν ευθύνες. Η δυνατότητα όμως της δημιουργίας μιας τέτοιας κυβέρνησης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στάση του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευσης στα μεγάλα θέματα, όπως η Παιδεία, το Σκοπιανό κτλ.».
  7. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα (Φεβρουάριος 2008), με τον τίτλο «Δεξιά - Αριστερά, η ώρα της υπέρβασης», επεσήμανε: «Χρειάζονται νέα πολιτικά μοντέλα που θα στηρίζονται στην ανάγκη συνάντησης μεταρρυθμιστικών και εκσυγχρονιστικών φωνών»

Για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα απαλλαγούν τα δύο κόμματα από τα εσωτερικά τους προβλήματα. «Πιστεύω ότι μια συνομιλία που υπήρξε πριν από μερικές εβδομάδες και πέρασε "τράνζιτ" από τους δημοσιογράφους, μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Παπανδρέου, οριοθετεί τα πράγματα σε μια συγκυβέρνηση τύπου Μέρκελ». 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008
Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά τα γερμανικά πρότυπα και πρόωρες εκλογές την άνοιξη του 2009 ή το χειμώνα του 2010 πρόβλεψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.
  1. ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, με δήλωσή του στον ALPHA, τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων 29/4/2009
  2. Μακράς πνοής" το σχήμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πρώτη προτεραιότητα το κλείσιμο των εθνικών θεμάτων. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και οι ...κομπάρσοι. Πώς θα γίνει το μοίρασμα της εξουσίας. Η στάση των μικρότερων κομμάτων. Η φιλολογία συνεχίζεται αλλά στην περίπτωση αυτή υπάρχει και καπνός και φωτιά. Στο παρασκήνιο οι συζητήσεις για την μετεκλογική συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν προχωρήσει και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Είναι όμως υπεραπλούστευση να θεωρείται ότι η πρωτοβουλία ανήκει στους εγχώριους πολιτικούς παίκτες. Δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Μάλλον κομπάρσοι, πλέον. Η "οδηγία" έρχεται από το εξωτερικό - και μην βιαστούν να μιλήσουν ορισμένοι για σενάρια συνωμοσίας. Αρκεί να παρατηρήσετε τα πρόσωπα που καλλιεργούν το σενάριο της συνεργασίας και από τα δύο κόμματα. Αλογοσκούφης, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης... Οι παροικούντες γνωρίζουν όμως καλά ποια είναι τα πραγματικά σημεία αναφοράς όλων αυτών. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν επιδιώκεται να είναι συγκυριακή, αλλά "μακράς πνοής". Και βασική της αποστολή θα είναι το κλείσιμο όλων των εθνικών θεμάτων (με... ποιο τρόπο, είναι άλλο θέμα...) και η επιβολή εν συνεχεία των "μεταρρυθμίσεων" όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό που μέχρι τώρα ο Έλληνας, με τις παραδόσεις και τις αντιστάσεις του, δεν αποδέχεται. Ένας συνολικός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή...Η κεντρική πρόβλεψη που περιέχεται στο σενάριο είναι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος των επόμενων εκλογών να γίνει πρωθυπουργός και του δεύτερου να προωθηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2010. Εναλλακτικά, συζητείται η ανάθεση της πρωθυπουργίας σε τρίτο "άχρωμο" πρόσωπο. Η ουσία είναι ότι το νερό έχει μπει ήδη στ' αυλάκι για το "μεγάλο συνασπισμό" αλά ελληνικά. Οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου έχουν ήδη διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους και έχουν να επιλέξουν αν θα "συμμορφωθούν" προς τας ...έξωθεν υποδείξεις ή θα αποβληθούν χάριν των ...διαδόχων τους που υπακούουν πλέον σε άλλα κέντρα. press-gr 7/8/2008
  3. Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» 27/8/2008, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η αυτοδυναμία θα είναι πολύ δύσκολη δήλωσε:


«Αν δεν προκύψει, τότε θα το συζητήσουμε. Θεωρώ ότι η αυτοδυναμία πρέπει να είναι η κεντρική μας επιδίωξη. Η μόνη περίπτωση που θα είχε κάποια αξία μια συνεργασία μεταξύ κομμάτων, θα ήταν μεταξύ των δύο μεγαλύτερων, εάν μπορούσαν να συμφωνήσουν στην προώθηση κάποιων πολύ δύσκολων μεταρρυθμίσεων, που κανένα κόμμα δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος να προωθήσει από μόνο του»

  1. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ;
    Προϋπόθεση η συναίνεση
    Ν. ΜΟΥΖΕΛΗΣ 28/8/2008
    Μέσα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου οι λιγοστές πεφωτισμένες φωνές αγνοούνται.
    Αυτού του είδους η κοκορομαχία μεταξύ των κομμάτων (κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων) είναι εκ των πραγμάτων ξεπερασμένη σε ένα πλαίσιο όπου και στη χώρα μας και στην ΕΕ γενικότερα παρατηρούμε μια σύγκλιση μεταξύ Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς. Πράγματι, λόγω των δομικών περιορισμών που το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο σύστημα δημιουργεί στο εθνικό επίπεδο, όλες οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να ακολουθήσουν λίγο – πολύ συγκλίνουσες κοινωνικοοικονομικές πολιτικές.
    Η παραπάνω ανάλυση οδηγεί στο συμπέρασμα πως όσο τα κόμματα εξακολουθούν να λειτουργούν με βάση τον ξύλινο λόγο, την προσχηματική ηθικολογία και τη μανιχαϊστική αντίληψη του αντιπάλου, όσο αποφεύγουν μέσω των αλληλοκατηγοριών να αντιμετωπίσουν διακομματικά τις δομικές δυσλειτουργίες του παρόντος συστήματος τόσο η πολιτική θα απαξιώνεται. Τόσο οι ψηφοφόροι θα απομακρύνονται από τα κόμματα και τους πολιτικούς.
    Ένα ελάχιστο ειλικρίνειας και διακομματικής συναίνεσης είναι η βασική προϋπόθεση για ουσιαστική πολιτική αλλαγή στη χώρα μας.
  1. ΔΗΚΚΙ ανακοίνωση: «Το πιθανότερο είναι, μετά και από τις σημερινές εξελίξεις, να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές και με το πρόσχημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης να καταλήξουμε σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» 30/9/2008
  2. Στέφανος Μάνος, ο πρώην υπουργός της ΝΔ δήλωσε (στο Κανάλι 1 του Πειραιά) ότι «το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να έχει αυτοδυναμία είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ». Ενώ εξέπληξε αναφέροντας ότι «μέχρι στιγμής από πλευράς συγγενείας σε διάφορα θέματα είμαι πολύ πιο κοντά προς τον ΣΥΡΙΖΑ απ΄ ό,τι προς τον ΛΑΟΣ, από πλευράς πολιτικών που με εκφράζουν»!! Αυτό ωστόσο που προτάσσει ο κ. Μάνος είναι να επιδιώξουν τα δύο μεγάλα κόμματα τη συνεργασία, καθώς εκτιμά ότι «η ΝΔ δεν μπορεί, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί μόνο του» 2/11/2008
  3. Γιάννης Λούλης «Τόσο η φθορά της κυβέρνησης, όσο και η αδύναμη «κυβερνητική» εικόνα του ΠΑΣΟΚ, τροφοδοτούν την ισχυρή τάση στο εκλογικό σώμα για κυβερνήσεις συνεργασίας. Το εντυπωσιακό 26% προτιμά μια κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων» 5/12/2008
    1. «Αν αγαπάμε την Ελλάδα περισσότερο από τα κόμματά μας, τότε οφείλουμε να πούμε δημόσια ότι ο ελληνικός λαός στο άμεσο μέλλον έχει ανάγκη από μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης 13/12/08
  1. «Οι ΗΠΑ θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα» Ουάσιγκτον 15/12/2008 Μιχάλης Ιγναντίου


Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος www.metharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου