09 Ιανουαρίου 2009

Μέσω Ελλάδας πυρομαχικά στο...Ισραήλ!!!!

ΨΕΜΜΑΤΑ...ΨΕΜΜΑΤΑ...ΨΕΜΜΑΤΑ...ΨΕΜΜΑΤΑ...!!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------
http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Οι ΗΠΑ εφοδιάζουν το Ισραήλ με πυρομαχικά μέσω Ελλάδας

http://www.protothema.gr/content.php?id=21486

του Χάρη Μπότσαρη

Καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να βομβαρδίζει τους αποκλεισμένους και εξαθλιωμένους κατοίκους στη Γάζα με όλη τη δύναμη της στρατιωτικής του μηχανής, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιχείρηση εφοδιασμού των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών όπως είχε συμβεί και 2006 κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Λίβανο όταν το Ισραήλ ξέμεινε από τις (απαγορευμένες διεθνώς) βόμβες διασποράς.

Η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Θαλάσσιων Μεταφορών (US Military Sealift Command) δημοσίευσε την 31η Δεκεμβρίου ανοιχτό διαγωνισμό προς τις ναυτιλιακές εταιρείες για μεταφορές πυρομαχικών από την Ελλάδα προς το Ισραήλ με δύο πλοία κοντέϊνερς.

Οι προσφορές έληξαν στις 5 Ιανουαρίου αλλά δεν έγινε ακόμη γνωστή η εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό και αν υπεγράφη η σχετική σύμβαση.

Κατά τη Ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου (2006) το Κογκρέσσο ΗΠΑ είχε εγκρίνει εφοδιασμό του Ισραήλ με βόμβες διασποράς καθώς το Ισραήλ είχε ξοδέψει τα αποθέματά του σκοτώνοντας 1200 Λιβανέζους από τους οποίους το 90% ήσαν αθώοι πολίτες.

Στο Ν. Λίβανο ρίχτηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο βόμβες διασποράς και πολλές απ’ αυτές απέμειναν στο έδαφος χωρίς να εκραγούν για χρόνια.

Δυνάμεις του ΟΗΕ προσπαθούν να τις εξουδετερώσουν αλλά ακόμη και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να σκοτώνονται αγρότες και παιδιά που τις πλησιάζουν ανυποψίαστα.

Οι ΗΠΑ παρέχουν ετησίως στο Ισραήλ άμεση στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συμπληρωματικά το εφοδιάζουν και με όπλα αξίας άλλων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ χορηγούν και 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε εγγυήσεις δανείων που δεν αποπληρώνονται ποτέ.

Τον Σεπτέμβριο 2008 είχαν εγκριθεί πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-35, αναβαθμίσεις των Ισραηλινών Patriots και παραδόσεις βομβών GBU-39 μικρού διαμετρήματος .

Ο διαγωνισμός της 31ης Δεκεμβρίου αφορά στο Subj: RFP N00033-09-R-5205 {Ref: (a) SF 1449 (b) MSC DRYVOY 02 (12-02/1-02}, με λιμένα φόρτωσης τον Αστακό και εκφόρτωσης το Άσντοντ του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου