08 Ιανουαρίου 2009

ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ...μα...εμείς...δεν...έχουμε!!!!!!

-------------------------------------------------------------------

Τοξικές βόμβες λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ

Δημοσίευμα των βρετανικών Times - Διαψεύδει το Ισραήλ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2009 15:13
Web-Only

----------------------------------------------------------------------------------
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4495672&ct=2


Ένα μικρό κορίτσι από την Παλαιστίνη κρατά την κούκλα του, την οποία έχει τυλίξει με ένα συμβολικά αιματοβαμμένο πανί. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Times, το Ισραήλ χρησιμοποίησε τις απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου.
Βόμβες λευκού φωσφόρου χρησιμοποίησε το Ισραήλ, από την πρώτη στιγμή των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times. Στο ίδιο δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Ισραήλ διαψεύδει τη χρήση των συγκεκριμένων βομβών.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου σε αποθέματα πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού, σε φωτογραφίες που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι οβίδες φέρουν την εγγραφή M825A1, με την οποία αναγνωρίζονται οι βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τις βόμβες αυτές για να δημιουργήσει παραπέτασμα καπνού στο πεδίο της μάχης, διευκρινίζει η εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι έχει αποδείξεις ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν τραυματισθεί από τις συγκεκριμένες βόμβες που προκαλούν εξαιρετικά βαθιά εγκαύματα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε με δήλωση στην εφημερίδα ότι έγινε χρήση βομβών λευκού φωσφόρου.

Οι οβίδες M825A1 «είναι άδειες, δεν έχουν εκρηκτικά, ούτε λευκό φωσφόρο. Δεν υπάρχει τίποτε στο εσωτερικό. Τις εκτοξεύουμε για να μαρκάρουμε τον στόχο πριν εκτοξεύσουμε πραγματικές οβίδες. Δεν προορίζονται για να σκοτώσουν ανθρώπους» είπε η εκπρόσωπος.

«Χρησιμοποιούμε ό,τι χρησιμοποιούν και οι άλλοι στρατοί και δεν χρησιμοποιούμε κανένα όπλο που είναι απαγορευμένο από το Διεθνές Δίκαιο» επέμεινε η εκπρόσωπος.

Ένας εμπειρογνώμονας της βρετανικής επιθεώρησης Jane's επιβεβαίωσε ωστόσο στη βρετανική εφημερίδα ότι οι M825A1 ήταν χωρίς αμφιβολία βόμβες λευκού φωσφόρου.

Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να αποβεί μοιραία.

Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη. Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τέτοιες βόμβες εναντίον «στρατιωτικών στόχων» κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου