28 Φεβρουαρίου 2009

Σκοτεινά κόλπα στις ΗΠΑ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων!!!

Αυτά που λέγαμε σχετικά με την ψηφοφορία στην Αμερική για τη Γενοκτονία των Αρμενίων!!!
---------------------------------------------------------------------------
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

«Διακοινοτικός πόλεμος» η γενοκτονία των Αρμενίων από Βουλευτή των ΗΠΑ.-


Καλεί τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων να επαναμελετήσουν το σχέδιο για τα γεγονότα του 1915

Η Βουλευτής των Δημοκρατικών Eddie Bernice Johnson προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Αρμένικων οργανώσεων στην Αμερική όταν χαρακτήρισε ως "διακοινοτικό πόλεμο " τα γεγονότα του 1915.

Η Johnson με επιστολή που έστειλε σε 434 συναδέλφους της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξέφρασε την αντίθεση της για το νέο σχέδιο αναφορικά με την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 που το αρμένικο λόμπι ετοιμάζεται να υποβάλλει στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η βουλευτής Johnson που ζήτησε από τα μέλη της βουλής να επαναμελετήσουν το σχέδιο αναφορικά με τους αρμένικους ισχυρισμούς σημείωσε τα εξής " Το σχέδιο αυτό προσεγγίζει μονόπλευρα τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν κατά τον διακοινοτικό πόλεμο το 1915. Όπως άλλωστε είναι και φυσικό με ενοχλούν οι ισχυρισμοί που παίρνουν μέρος στο σχέδιο και που στερούνται πάσης αντικειμενικότητας στην ιστορική διαφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Αρμενία. Διότι αυτό βλάπτει και τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών που συνεχίζεται την περίοδο αυτή ".

Η Johnson αναφερόμενη και στην επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Αρμενία, υπενθύμισε τις δηλώσεις του Αρμένιου υπεξ Έντουαρντ Ναλμπαντιάν ότι απέχουν λίγο από την ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Αρμενία.

Η επιστολή αυτή της Johnson προκάλεσε την οργή των Αρμένικων οργανώσεων στις ΗΠΑ και η Αρμένικη Εθνική Επιτροπή της Αμερικής κάλεσε τους Αρμένιους τηλεφωνήσουν στο γραφείο της Johnson και να διατυπώσουν ευγενικά τις απόψεις τους αναφορικά με την επιστολή.

Ο ίδιος σύλλογος υποστήριξε επίσης ότι οι απόψεις της Johnson έχουν διαψευσθεί από τους ιστορικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου