18 Φεβρουαρίου 2009

Δικάστηκε το Ελληνικό Δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,από Έλληνα πολίτη!!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Τα μπλογκ απαξιώνουν τους θεσμούς κι αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία;

Από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...
Καταδίκη για τον υφυπουργό Άμυνας!
Πολίτης δικαιώθηκε και παίρνει αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο επειδή δεν προχώρησαν από τη Βουλή οι εγκλήσεις του σε βάρος του κ. Τασούλα όταν ήταν δήμαρχος Κηφισιάς...
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
Πριν εκλεγεί βουλευτής Ιωαννίνων, το 2000, ο σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Τασούλας διετέλεσε (κατά την περίοδο 1994-1998), δήμαρχος Κηφισιάς. Κατά την περίοδο εκείνη είχαν προκληθεί προστιβές για την κατασκευή κάποιων έργων στην περιοχή του δήμου. Ο ιδιώτης εργολάβος που θεώρησε ότι αδικήθηκε έκανε μήνυση σε βάρος του κ. Τασούλα ως δημάρχου οι διαδικασίες για την εκδίκαση της οποίας ωστόσο προχώρησαν όταν πια εκείνος είχε εκλεγεί ήδη βουλευτής.
Ο φάκελος πήγε στη Βουλή ως τη μόνη αρμόδια για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Τασούλα. Κατά τα ειωθότα όμως η Βουλή απέρριψε το αίτημα και δεν έγινε άρση της ασυλίας, οπότε δεν προχώρησε και η εκδίκαση της μήνυσης.
Ο ιδιώτης δεν σταμάτησε εκεί. Προσέφυγε στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι από την μην εκδίκαση της υπόθεσής του, λόγω της μη άρσης της ασυλίας του κ. Τασούλα, δεν αντιμετωπίστηκε ισότιμα ως πολίτης υπέστη βλάβη. Και το δικαστήριο έβγαλε απόφαση με την οποία τον δικαιώνει και καταδικάζει το ελληνικό δημόσιο να του δώσει μια σημαντική αποζημίωση αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη βλάβη που υπέστη επειδή δεν προχώρησε η δικαστική αξίωσή του από τον κ. Τασούλα για την περίοδο που ήταν δημάρχος Κηφισιάς!
* Η βουλή δεν έκανε άρση ασυλίας…
Τώρα τα μπλογκ, πάντα συκοφαντικά, ανακινούν τέτοια απλά ζητήματα γιατί απαξιώνουν τους θεσμούς!
Μην διαβάζετε μπλογκ, μόνον εφημερίδες και να κοιτάτε επιμελώς τα κανάλια, τις μόνες αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου