28 Μαρτίου 2009

Η..."επέτειος" του '21 στην Αμερική! 2.

-----------------------------------------------
http://www.kalami.net/
---------------------------------
Ο πρώτος 'Ελληνας -γεννημένος στην Ελλάδα 1822 ή 1823, δηλ. στα χρόνια της επανάστασης- που εκλέγηκε βουλευτής στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ (1871), ήταν ο Μιλτιάδης-Λουκάς Μίλλερ
Διαβάστε:
Η επανάσταση των Ελλήνων (1821) και οι Αμερικανοί φιλέλληνες
Στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Παπανδρέου: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις 30 και 31 Μαρτίου 2009. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με οικονομολόγους και μετά θα συμμετάσχει σε συνάντηση με την Επιτροπή Stiglitz, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΟΗΕ.
Οι παρελάσεις στις παροικίες μας γιά την εθνική επέτειο και η ''επιδρομή των τουριστών''
Ποιά οικονομική κρίση; Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και απόδειξη το γεγονός ότι εφέτος ο αριθμός των πολιτικών-τουριστών, που θα συμμετάσχουν στις παρελάσεις των παροικιών μας στην Β. Αμερική, είναι αυξημένος σε σύγκριση με άλλες χρονιές. 'Ενας υφυπουργός (Πλακιωτάκης) και 2 βουλευτές στο Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας (29 Μαρτίου), ένας υφυπουργός (Σαλμάς) και 4 βουλευτές στο Σικάγο (5 Απριλίου), ένας υπουργός (Μεϊμαράκης) και 5-6 βουλευτές στη Νέα Υόρκη (26 Απριλίου), άγνωστος -πιθανά 5 ή 6- ο αριθμός γιά Βοστώνη (26 Απριλίου). Παρελάσεις γίνονται, επίσης (29 Μαρτίου), 'Αγιο Φραγκίσκο, Φιλαδέλφεια, Ντητρόϊτ και Λόουελ (κοντά στην Βοστώνη). Στον Καναδά, πάνε 3 βουλευτές στο Tορόντο και 3 στο Μόντρεαλ (παρελάσεις 29 Μαρτίου). Κάτι θα ξέρει ο ελληνικός λαός που πιστεύει ότι πολιτικοί και κόμματα κατέχουν επάξια την πρωτιά στην διαφθορά. Τώρα, μαθαίνει και η Ομογένεια.
Ενώ οι παροικίες μας εορτάζουν την εθνική επέτειο στις 29 Μαρτίου, με παρελάσεις κ.ά., οι λεγόμενες ''μεγάλες'', με τις Ομοσπονδίες των ''ψώνιων'', ένα μήνα αργότερα: 26 Απριλίου Νέα Υόρκη, Βοστώνη και 5 Απριλίου, Σικάγο. Με δικαιολογία το ''κρύο'', λες και Μόντρεαλ, Τορόντο, Ντητρόϊτ έχει λιγότερο (η αιτία: γιατί έτσι βολεύει τους ''τουρίστες'' 'Ελληνες πολιτικούς, που εφέτος έρχονται περισσότεροι). Η παρουσία πολιτικών, δυστυχώς, ατιμά τις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο, επειδή, η συμπεριφορά που χαραχτηρίζει τους περισσότερους από αυτούς όταν βρίσκονται στις ΗΠΑ, εκθέτει την Ελλάδα, την Βουλή, τα κόμματά τους. Τους βουλευταράδες από Ελλάδα, που ως εκπρόσωποι Κομμάτων θα ''τιμήσουν'' τυπικά τις εκδηλώσεις και ουσιαστικά θα κάνουν μιά εβδομάδα δωρεάν διακοπές -με συζύγους ή ερωμένες- μ' έξοδα των κορόϊδων Ελλήνων φορολογούμενων (μαζί και τα ψώνια τους), τους προσκαλούν οι μόνιμοι ''παράγοντες'' ομογενειακών Οργανώσεων, πουλώντας εκδούλευση γιά μικρορουσφέτια ή αυτοπροβολή.
Εθνική επέτειος και μηνύματα πολιτειακής, πολιτικής ηγεσίας Ελλάδας: Τα τελευταία 6-7 χρόνια, δεν γίνεται σε αυτά καμία αναφορά εναντίον ποιών ξεσηκώθηκαν οι 'Ελληνες στα 1821. Να υποθέσουμε τι; Πόσο κομπλεξικοί και δειλοί είναι; (ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και τα νομοθετικά Σώματα των ΗΠΑ, στις διακηρύξεις τους γιά την εθνική μας επέτειο, αναφέρουν εναντίον ποιών επαναστάτησαν οι 'Ελληνες)
Η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο γιά την 25η Μαρτίου, οι ομιλίες Ομπάμα, Μπάιντεν, αρχιεπ. Δημήτριου
Η Διακήρυξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα γιά την εθνική επέτειο της Ελλάδας (διαβάστε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου