29 Μαρτίου 2009

Των Ελλήνων ΚΑΙ το τηλεσκόπιο!

Ανθέλληνες,τηρείστε σιγήν ιχθύος............
ΟΛΑ είναι των Ελλήνων.Σιγά-σιγά η μάνα Χθών,αποκαλύπτει του πολιτισμού των ευγενών Ελλήνων τις αποδείξεις.
-------------------------------------------------------------------------------------
http://ermionh.blogspot.com/

"Έυρημα αποδεικνύει πως οί Έλληνες εφηύραν και το τηλεσκόπιο!

Πως λοιπόν να μην μας γενοκτονήσουν κατηγορώντας μας "επί Ελληνισμώ"

8 σχόλια:

  1. Το φόντο της ζωγραφιάς,απεικονίζει σίγουρα τον έναστρο ουρανό!
    Ωραία μέχρι εκεί,αλλά τι μπορεί να είναι αυτό που έχει ζωγραφίσει ο καλλιτέχνης,πίσω από το χέρι του νέου που κρατά το τηλεσκόπιο;;;
    Όποιος ξέρει να αναλύει φωτογραφίες,ας μας βοηθήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για θραύσμα αγγείου που χρονολογείται τον 5ο αιώνα π. Χ. και ανακαλύφθηκε στα νότια της Ακρόπολης κατά την διάρκεια κατασκευής δρόμου μεταξύ 1955/1960. Βρίσκεται στο Μουσείο της Ακροπόλεως(εκθ. Αρ. Νρ. ΝΑ 55, Αα, 4).
    Δεν τηρείται "σιγή ιχθύος" , ο αρχαιολόγος κ. Ε. Μπεξής στην δημοσίευση του ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (περιοδικό ΙΧΩΡ Απρίλιος 2007, αρ. 77, σελ. 9-16 όπου για πρώτη φορά δημοσιεύεται ευρέως η απεικόνιση του θραύσματος) ρίχνει άπλετο φως στην σχέση αστρονομίας και αρχαίας Ελλάδος.
    Το εύρημα προέρχεται από το Αντρο των Νυμφών νότια του βράχου της Ακρόπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοώ,να σιωπήσουν όλοι αυτοί που μέχρι τώρα κατηγορούν τους προγόνους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίχα βάλει το θέμα τον Μάρτιο εδώ http://visaltis.blogspot.com/2009/03/5.html.Αλλά άνθρωποι ειδικόι με πολλά πτυχία και περγαμηνές όπως μου επαναλαμβάνανε, είχαν άλλη άποψη.Διαβάστε την και κρατηθείτε...http://paideia-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_885.html Tην απάντηση την πήραν από εδώ..http://echedoros-a.blogspot.com/2009/04/blog-post_5039.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε Βισάλτη.Κατ' αρχήν όπως βλέπεις και στο σχόλιο του Υπερνεφέλιου,το θέμα έχει δημοσιευθεί από το 2007 στο ΙΧΩΡ.
    Βέβαια είναι και άλλα,πάρα πολλά,που έχουν δημοσιευθεί,που βρίσκονται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο,για τα οποία ούτε καν έχουμε ιδέα!
    Από την άλλη,ένα είναι σίγουρο.
    Ότι ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας,τα τεχνολογικά επιτεύγματα δεν γνώρισαν την αποδοχή του πλήθους!Ουσιαστικά ούτε καν τα γνώριζαν,κάτι που συμβαίνει και με εμάς σήμερα!
    Για να γίνει πιο αντιληπτό,θα σου πω την ιστορία της ατμομηχανής,όταν την έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Τρικούπης!
    Για όσους δεν γνωρίζουν,η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή στρώθηκε στη διαδρομή Πύργος-Κατάκολο στην Ηλεία!Κι αυτό γιατί το λιμάνι Κατακόλου ήταν το κέντρο εξαγωγής της σταφίδας,τότε.Όταν,λοιπόν,πρωτοείδαν οι κάτοικοι το τραίνο να αγκομαχά προχωρώντας πάνω στη γραμμή,έτρεχαν και έβαζαν μπροστά του...σανό για να το ταίσουν!!!
    Νόμιζαν ότι είναι "ζωντανό" και πείναγε!!!!
    Και άλλο ένα παράδειγμα,που το έζησα στο μαγαζί του πατέρα μου.
    Είχε καφενείο και όταν μας έφεραν το ηλεκτρικό ρεύμα,μετά από λίγο καιρό κάποιος έφερε στο καφενείο ένα ηλεκτρόφωνο(τζουκ-μποξ).Μαζεύτηκαν οι άνθρωποι του χωριού,γέροι,γριές,παιδιά και χάζευαν το..."κουτί" που τραγουδάει!Ο μηχανισμός του ηλεκτροφώνου εκινείτο,έπιανε τον δίσκο,τον τοποθετούσε,κατέβαινε ο βραχίονας,ακουμπούσε η βελόνα στο δίσκο και άρχιζε να παίζει.
    Τότε πετάχτηκε μια γριά μέσα από τους συγκεντρωμένους και φώναξε:"Ρε τούτο είναι ζωντανό το έρμο"!!!!
    Αντιλαμβάνεσαι τώρα πως αντιμετωπίζουν οι θεωρούντες τον εαυτό τους "έξυπνο",ότιδήποτε δεν μπορεί να εξηγήσει ο εγκέφαλός τους όταν δεν έχει την απαιτούμενη γνώση!Το συγκρίνει με ό,τι του είναι πιο εύκολο στην αντίληψή του!Έτσι οι χωρικοί νόμισαν το τραίνο για...γάϊδαρο και η γριά το ηλετρόφωνο για...άνθρωπο!
    Αυτά φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Πλάτων δεν διεκδικώ σε καμιά περίπτωση την πρωτιά στην δημοσίευση του θέματος.Απλώς στο στέλνω για να δεις τον "ντόρο" που έγινε,και το επίπεδο και την ασχετοσύνη ανθρώπων που υποτίθεται διδάσκουν και σε παιδιά.Τους φάνηκε τόσο εξωφρενικό να υπήρχαν τηλεσκόπια στην αρχαιότητα,καί άλλο τόσο να υπήρχε γυαλί όπως μου έστειλαν σε μήνυμα.Στην ανάρτηση τους όμως ανασκεύασαν και έγράψαν ότι ΜΠΟΡΕΙ και να υπήρχε κάτι υποτυπώδες σαν γυαλί, άλλα οι πρόγονοί μας ήταν τόσο μαλάκες που αποκλείεται να είχαν αντιληφθεί τις διαθλαστικές ικανότητες του!!Αυτά και άλλα πολλά που αν στα στείλω θα γελάς ένα μήνα.Υπόψην ,τα γράφανε εκπαιδευτικοί...!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ φίλε Βισάλτη σε καμία περίπτωση δεν υπενόησα κάτι τέτοιο!
    Συγγνώμη...,φταίω γιατί έπρεπε να προσέξω το γράψιμό μου...
    Ύαλος...,στο Μουσείο της Ολυμπίας εκτίθενται γυάλινες φιάλες του...5ου αιώνα π.χ.χ.
    Όποιος έχει..."απιστία",ας πάει να τις δει!
    Έρρωσο και σου ζητώ και πάλι συγγνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει και ΄ένα αγγείο που δείχνη γυνάικα αστρονόμο του 6 π.εποχ αιώνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή