11 Μαΐου 2009

Η υπόθεση MAN και η Ελλάδα:

Πάνω από 100 άτομα διώκονται στη Γερμανία για την υπόθεση MAN
Σε περισσότερα από 100 άτομα έχει ασκηθεί δίωξη από την εισαγγελία του Μονάχου σχετικά με την υπόθεση ΜΑΝ, παρακλάδια της οποίας φτάνουν και μέχρι τη χώρα μας.
Η υπόθεση αφορά δωροδοκίες από την εταιρεία σε αξιωματούχους ανά τον κόσμο –και στην Ελλάδα – ώστε η εταιρεία κατασκευής βαρέων οχημάτων να παίρνει δουλειές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ οι προμήθειες ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε πάνω από 100 άτομα. Πρόκειται για υπαλλήλους του ομίλου, άλλα επίσης και για άτομα εκτός του ομίλου μέσω των οποίων μεταβιβάστηκαν δωροδοκίες που είχαν ως στόχο να ενισχύσουν τις πωλήσεις φορτηγών και λεωφορείων της ΜΑΝ. Δυο άτομα τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση την περασμένη εβδομάδα, το ένα από αυτά εξακολουθεί και τώρα να κρατείται.
Την περασμένη Τρίτη η εισαγγελία του Μονάχου έκανε εξονυχιστική έρευνα και ανακρίσεις στον όμιλο στην Γερμανία λόγω των υποψιών για παράνομες προμήθειες πολλών εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στο 2002 και το 2005.
Αυτές οι προμήθειες που πληρώθηκαν πολλές φορές σε ρευστό και σε όλον τον κόσμο, αφορούν ποσά ύψους περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.
http://www.cosmo.gr/News/Germany/238724.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου