10 Ιουλίου 2009

Ουλούρου.Ο ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ των Αβορίγινων της Αυστραλίας,αποδίδεται πάλι ως ΙΕΡΟΣ!



Καλή αρχή!



Βεβαίως οι Αβορίγινες,με μια ιστορία 60.000 χρόνων πίσω τους,δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδράσουν κάποια στιγμή,στη συμπεριφορά των εισβολέων-αποίκων-κατακτητών!
Άντε να δούμε εδώ πότε θα...αντιδράσουμε,ως απόγονοι Ελλήνων με πολλές-πολλές χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑΣ!





Πιθανον να φαινεται μακρυνο(τι μας νοιαζει εμας? η Αυστραλια ειναι πολυ μακρυα) και κατ΄επεκτασιν ασημαντο για πολλους, ομως τα παντα εχουν σημασια, ακομη και το πεταγμα της πεταλουδας στο Πεκινο(χαχαχα)... ετσι καποια στιγμη και καποιοι αλλοι χωροι θα παψουν να ειναι αξιοθεατα και θα αποδοθουν σε αυτους που τους θεωρουν ιερους,γιατι ειναι ιεροι, βεβαια θα χασουν το ρευστο οι δυναμεις κατοχης, που τους εκμεταλλευονται και τους νεμονται...αλλα ολα εχουν το τελος τους, καμια εξ-ουσια δεν ζει αιωνια...
Θα απαγορευτεί το σκαρφάλωμα στον ιερό βράχο Ουλούρου. Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η απαγόρευση θα πλήξει τον τουρισμό της περιοχής.
Το Ουλούρου o φημισμένος κόκκινος βράχος στο κέντρο της αυστραλιανής ερήμου που αποτελεί εθνικό σύμβολο για την Αυστραλία και θεωρείται «ιερός χώρος» από τους ιθαγενείς, συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της γης.
Πολλοί απ' αυτούς αγνοούν την επιθυμία των Αβοριγίνων και τα στοιχεία της φύσης και σκαρφαλώνουν πάνω στον ιερό βράχο, ύψους 340 μέτρων.
Τώρα, μετά από πρόταση των Αβοριγίνων η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το σκαρφάλωμα στον ιερό βράχο με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν πολλές διαμαρτυρίες.
Αρκετοί εκφράζουν φόβους ότι η απαγόρευση θα πλήξει τον τουρισμό της περιοχής.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή...ο φίλος μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου