16 Αυγούστου 2009

"Μασκαράδες" στην ληστεία του αιώνα στο Λονδίνο!


Την προηγούμενη Πέμπτη στην στην οδό New Bond του Λονδίνου δυο άντρες ντυμένοι με κουστούμια εισέβαλλαν στον διάσημο οίκο πολυτίμων λίθων Graff Diamonds και με την απειλή όπλων άρπαξαν 43 πανάκριβα κοσμήματα, δαχτυλίδια, περιδέραια, βραχιόλια και ρολόγια, συνολικής αξίας 46 εκατ. Ευρώ, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες ληστείες του αιώνα. Κατά την έξοδο τους οι ληστές πήραν μαζί τους μια υπάλληλο την οποία άφησαν έξω από το κοσμηματοπωλείο ενώ έριξαν και κάποιες προειδοποιητικές βολές.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι ληστές κα
τέφτασαν στο κοσμηματοπωλείο με μια BMW την οποία εγκατέλειψαν για να αποχωρήσουν αργότερα με μια ασημί Mercedes και στην πορεία να αλλάξουν πάλι όχημα. «Ήταν μια πολύ καλά σχεδιασμένη ληστεία, με μεγάλο αριθμό οχημάτων να έχουν χρησιμοποιηθεί για να ξεφύγουν οι δράστες». Δήλωσε ο ντέντεκτιβ της αστυνομίας, Pam Mace. «Αυτοί οι άνδρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και πυροβόλησαν τουλάχιστον δύο φορές στους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου κατά την διαφυγή τους».

Το απίστευτο της υποθέσεως, εκτός από ότι δεν τους πιάσανε, είναι ότι τα 43 κοσμήματα κοστολογούνται περί τα £40m δηλαδή περίπου 1-1,2 εκατομμύρια ευρώ το ένα!!
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτ
ογραφίες από το κλειστό κύκλωμα για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τους δράστες.

Οι δράστες όμως χρησιμοποίησαν πλαστικές μάσκες προσώπου, μάσκες σαν και αυτές που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί (αλλά και άτομα της CIA και του MI5) οπότε η εμφάνιση τους είναι παραπλανητική. Κατά κακή τους τύχη, ο κατασκευαστής των μασκών τους αναγνώρισε και κατέθεσε στην αστυνομία την μήτρα από την οποία έκανε τις μάσκες....

Οι δύο κύριοι που βλέπετε στην φωτογραφία μπαίνουν σε ένα από τα ακριβότερα κοσμηματοπωλεία του κόσμου το Graff jewellers στην New Bond Street του Λονδίνου που ειδικεύεται σε διαμάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου