14 Σεπτεμβρίου 2009

"Εξηπατήθη" ρασοφόρος δεσπότης από...Αλβανό!Κατέθεσε μήνυση και ζητά την επιστροφή 400.000 ευρώ!Πόθεν έσχε;

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος κατέθεσε μήνυση εναντίον νεαρού για απάτη




Αφορά υπόθεση οικονομικής απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Συγκάλεσε σύναξη των τοπικών ιερέων και τους αποκάλυψε την υπόθεση.
Ο 36χρονος φερόμενος ως δράστης κρατείται στον Κορυδαλλό.

Το θέμα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα "Ευρυτανικά Νέα" (αρ. φυλ. 351/5-8-09), -σχετικά με την υπόθεση απάτης και η οποία βρίσκεται στον ανακριτή Ευρυτανίας- συντάραξε την κοινωνία της Ευρυτανίας. Οι λεπτομέρειες και οι καταθέσεις μαρτύρων προκάλεσαν πληθώρα ερωτημάτων.
Λίγες ημέρες μετά, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο ίδιος ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.κ. Νικόλαος, συγκάλεσε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στο Καρπενήσι, σύναξη των ιερέων του νομού, οι οποίοι αργότερα κατέκλυσαν την πλατεία Καρπενησίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τους αποκάλυψε ότι το "πρόσωπο κύρους" που αναφερόταν στο ρεπορτάζ, ήταν ο ίδιος.
Διηγήθηκε στους ιερείς το πώς γνώρισε τον 36χρονο δράστη, ο οποίος σήμερα κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού· μετά την απολογία του την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στον ανακριτή Ευρυτανίας κ. Βαΐτση. Ο Μητροπολίτης, πληροφόρησε τους ιερείς ότι κατά το έτος 2003, τον πλησίασε ο 36χρονος και του ζήτησε οικονομική βοήθεια αφού του εξέθεσε τα μεγάλα οικονομικά και προσωπικά του προβλήματα. Αρχικά, ο Μητροπολίτης πείσθηκε ότι πράγματι υπήρχε ανάγκη να συνδράμει, προς ανακούφιση του άνδρα. Έτσι, σε μια πρώτη φάση, τον βοήθησε προσφέροντάς του το μικρό ποσό των 100 ευρώ. Ο 36χρονος, όμως, εμφανίσθηκε εκ νέου και τότε ο κ. Νικόλαος του παρείχε και πάλι την βοήθειά του, με ένα επίσης μικρό ποσό, της τάξης των 200 ευρώ.
Ωστόσο, η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου βρέθηκε να δίνει συνεχώς χρήματα από το 2003 -οπότε και ήρθε σε πρώτη επαφή με τον 36χρονο- μέχρι και το 2007, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που διεκδικεί ο Μητροπολίτης από τον 36χρονο αγγίζει τα 400.000 ευρώ, ποσό υπέρογκο.
Ο κ.κ. Νικόλαος, με την σύναξη των τοπικών ιερέων θέλησε να αποκαλύψει μόνος του την υπόθεση. Άλλωστε και ο ίδιος γνώριζε ότι ήδη υπήρχαν "ψίθυροι" στην τοπική κοινωνία. Στους ιερείς εξέθεσε την κατάσταση όπως έχει. Διευκρίνισε ότι ο 36χρονος του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά με την απειλή ότι, αν δεν του έδιδε κι άλλα χρήματα, τότε θα χάνονταν και όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή του είχε δώσει. Ο Μητροπολίτης κατέθεσε μήνυση κατά του 36χρονου, ο οποίος φαίνεται ότι το ίδιο "κόλπο" είχε στήσει και σε άλλους κληρικούς καθώς και πολίτες, οι οποίοι επίσης κατέθεσαν κοινή μήνυση εναντίον του.
Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου, ώστε να μας διαφωτίσει περισσότερο για την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, παρ’ όλο που γνωρίζουμε ότι ανέκαθεν αποφεύγει τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ωστόσο, ο ίδιος μας παρέπεμψε στον δικηγόρο του στην Αθήνα, κ. Αναστάσιο Δάφνη, με τον οποίο προσπαθήσαμε να έλθουμε σε επαφή τηλεφωνικά, αλλά λόγω περιόδου διακοπών, μας απάντησε ο τηλεφωνητής.
Η υπόθεση θα δικαστεί στο Εφετείο Λαμίας, ενώ για την κοινή γνώμη της Ευρυτανίας μένει ένα αναπάντητο ερώτημα. Πώς και γιατί ο 36χρονος κατάφερε και απέσπασε 400.000! ευρώ -ένα απίστευτα μεγάλο ποσό- από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου.

Σχόλια:

Ρε που τα βρήκε τα λεφτααά!Ρε που τα βρήκε!400.000 χιλιάρικα ευρόπουλα!

Οι "ψίθυροι" κατευθύνουν τη σκέψη ότι οι "επαφές" ήταν στενού,στενότατου τύπου!

Το Αλβανό τουλάχιστον είχε γίνει...χριστιανό ή είναι μουσουλμάνο και εφάρμοζε το οθωμανικόν δίκαιον!

Να μην αρχίσουν πάλι τα χριστιανικά παπαγαλάκια,τα περί...μεμονωμένου περιστατικού και τα τοιαύτα!Διότι "εξηπάτησε" ΚΑΙ άλλους...κληρικούς!Αν συνυπολογίσουμε όσα σκάνδαλα έχουν τουλάχιστον δει το φως τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα και αλλού,με τα σκάνδαλα τοιούτου τύπου που αναφέρουν οι ιστορικοί και μάλιστα αυτά που έχουν καταγραφεί για τα μοναστήρια,τότε...χέσε ψηλά κι αγνάντευε!

Αυτά να τα βλέπετε όσοι πηγαίνετε...γονυπετείς και ρίχνετε τα λεφτά σας στο..."φιλόπτωχο" ταμείο!

Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτούς τους ρασοφόρους,τους πληρώνει το Δημόσιο από τα λεφτά μας,για να τα βγάζουν πέρα!Διότι είναι...πάμπτωχοι,όπως οι ίδιοι διατείνονται!Όπως λέει και ένα τραγουδάκι:"...για τα λεφτά τα κάνεις όλα,για τα λεφτά..."

Πηγή...

1 σχόλιο:

  1. OI ΕΠΑΦΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΠΑΦΗ Η ΟΠΗ ΜΕΓΑΛΩΝΗ. -ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή