28 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΧΕΠΑ καταδικάζει την απαγωγή του Θανάση Λερούνη.


Γιώργος Μπίστης
Ουάσιγκτον
28-09-2009
Η ΑΧΕΠΑ, που είναι και η μεγαλύτερη οργάνωση προώθησης της Ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταδίκασε την απαγωγή του Έλληνα εκπαιδευτικού Θανάση Λερούνη από εξτρεμιστές σε βορειοδυτική επαρχεία του Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Νικόλας Καρακώστας, τόνισε ότι τα μέλη της οργάνωσής του καταδικάζουν την απαγωγή του καθηγητή Λερούνη από τους Ταλιμπάν. Παρατήρησε ότι ο απαχθείς είχε εθελοντικά αφιερώσει 15 χρόνια της ζωής του στον αγαθοεργό σκοπό της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην φυλή των Καλάς, που θεωρούνται απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των οποίων η κουλτούρα έχει μπει στο στόχαστρο των Ταλιμπάν. Κατά τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ, ο καθηγητής Λερούνης αγωνίζονταν να διατηρήσει την κουλτούρα των Καλάς.

Ο αξιωματούχος της ομογενειακής οργάνωσης πρόσθεσε ότι προβαίνει σε ενέργειες για να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ζοφερή αυτή υπόθεση, να ευαισθητοποιηθούν αρμόδιες κρατικές αρχές και να παρασχεθεί κάθε βοήθεια που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ασφαλή απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη.
Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πληροφορίες ο απαχθείς είχε συγκεντρώσει από συνεισφορές εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν για την ανέγερση σχολείων, κλινικών, εγκαταστάσεων διανομής καθαρού νερού και ενός μουσείου στην κοινότητα της φυλής των Καλάς. Οι Ταλιμπάν αξιώνουν να τους καταβληθούν λύτρα 1.25 εκατομμυρίων δολαρίων κι επίσης να τους επιστραφούν τρείς κρατούμενοι εξτρεμιστές προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον καθηγητή Λερούνη.
Πηγή...

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2001, ο κύριος χορηγός των έργων ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές», της οποίας προεδρεύει ο κ. Λερούνης, και τιμά την πατρίδα μας είναι η “HELLENIC AID”, του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κυρία Μπακογιάννη πέρα από τα Σκόπια υπάρχει και ο κ. Λερούνης

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου