03 Σεπτεμβρίου 2009

Ψηφοφόροι.Οι μόνιμοι...κοψοχέρηδες!

Παρατηρείται συνεχώς από το 1974 και μετά ένα συνεχές κοψοχέριασμα των μονίμως μετανοούντων ψηφοφόρων,οι οποίοι χωρίς αιδώ έναντι του εαυτού τους,μεταπηδούν ως να είναι δεμένοι σε εκρεμές,πότε δεξιά,πότε...αριστερά!
Τραγελαφική η συμπεριφορά τους.Ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία επί "θείου" Καραμανλή και μάλιστα άνθρωποι διορισμένοι στο δημόσιο αφειδώς από τους Νεοδημοκράτες της εποχής,έκοψαν το ένα χέρι τους(με το οποίο είχαν...ψηφίσει Ν.Δ) και ψήφισαν το 1981 ΠΑΣΟΚ!
Μετά από μια επταετία της Ν.Δ.,κατά την οποία πλήθαιναν τα κομμένα χέρια,εκεί που η Ν.Δ. είχε πάρει ένα...52%,έφτασε το 1981 να πάρει...34% με το ζόρι!
Τα ίδια παρατηρήθηκαν και με το ΠΑΣΟΚ!
Μετά από μια οκταετία ισχυρής παρουσίας του,από όταν ξεκίνησε το 1974 με...13%,το 1977 με...25% και το 1981 με...48%,πολλοί ψηφοφόροι που ήταν μονοχέρηδες,έκοψαν και το άλλο χέρι ψηφίζοντας πάλι...Ν.Δ.,το 1989!
Οι περισσότεροι βέβαια αντιστέκονταν ακόμα στο να μείνουν χωρίς χέρια,μέχρι που στην τρίτη εκλογική διαδικασία αποφάσισαν ότι έπρεπε έστω και χωρίς κανένα χέρι να μεταπηδήσουν προς τα δεξιά,ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία του...Μητσοτάκη!
Μετά από μια θυελλώδη και καταστροφική τριετία του γκαντέμη(Μητσοτάκη),οι ίδιοι κοψοχέρηδες,μη έχοντες πλέον χέρια,ψήφισαν ΠΑΣΟΚ...δαγκωτά!
Οι ψηφοφόροι αυτοί,οι πρώην κοψοχέρηδες,συνέχισαν οι περισσότεροι να ψηφίζουν δαγκωτά το ΠΑΣΟΚ,μην έχοντας καμιά όρεξη να...αποκεφαλιστούν!Κάποιοι βέβαια το έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια,μέχρι το...2004!
Τότε πάλι αποφάσισαν πολλοί να χάσουν το κεφάλι τους ψηφίζοντας τη...Νέα Δούλα του "ανηψιού"...Κωστάκη!
Ξανά τα ίδια το 2007,μέχρι που φτάσαμε τώρα στο αδιέξοδο!
Πως θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι;Οι πρώην κοψοχέρηδες,πρώην αποκεφαλισμένοι;
Πως θα ψηφίσουν πάλι...ΠΑΣΟΚ;Χέρια άλλα να κόψουν δεν έχουν,κεφάλι να...σκεφτούν δεν έχουν...!Πλέον και από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι άγονται και φέρονται ως άδειοι σάκκοι!

2 σχόλια:

  1. Eustoxo alla tautoxrona kai poly meiotiko gia tous shmerinous ellhnes pou pragmati exoun meiomeni antilipsi kai noimosini.
    Dustuxos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μας,δυστυχώς δυστυχέστατα,από πάντα ο απλός άνθρωπος του λαού ήταν έρμαιος στα δολώματα των εκάστοτε κουτοπόνηρων,παμπόνηρων,έξυπνων,
    πανέξυπνων λίγων που κυβερνούσαν και κυβερνούν!Μάλιστα στην απελπισία του έχει πει,κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τον εαυτό του,το εξής που έμεινε ως λαϊκή παροιμία:"Ο μονόφθαλμος κυβερνά τους τυφλούς"!Και την άλλη:
    "Αν δεν υπήρχαν βλάκες δεν θα υπήρχαν έξυπνοι"!
    Το κακό με τους λίγους "έξυπνους" που θέλουν να κυβερνούν,είναι ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα δικά τους συμφέροντα προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρατούν στην υλική και πνευματική ένδοια τους πολλούς.
    Αν όμως είναι μειωτικό για τους σημερινούς συνέλληνες κι αν έτσι αισθάνονται απέναντι στην πραγματικότητα,τότε γιατί δεν κάνουν αυτό που έκαναν οι απλοί άνθρωποι που κατοικούν στην Τουρκία;Μήπως αυτούς να τους θεωρήσουμε πιο έξυπνους από τους Έλληνες;Όχι!
    Όμως αυτοί κατάφεραν και έκαναν μια εσωτερική "επανάσταση" πριν μερικά χρόνια,στέλνοντας τον Ετσεβίτ,την Τσιλέρ και τον Τζεμ,στον πάτο δίνοντάς τους εκλογικά ποσοστά της τάξης του 1% και του 0,5%!
    Ψήφισαν δύο κόμματα που οι "έξυπνοι" της Τουρκίας τα υπολόγιζαν σε ποσοστά του...3%!
    Αν αυτό έκαναν και οι Έλληνες και μάλιστα ψηφίζοντας διαφορετικούς κάθε φορά,τα πράγματα στην Ελλάδα ίσως ήταν σε πολύ καλλίτερη κατάσταση,φυσικά υπέρ του λαού!
    Αυτά φίλε μας!
    Έρρωσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή