31 Οκτωβρίου 2009

Μέχρι 15.000 ευρώ εφάπαξ ενίσχυση στους αγρότες!!!Δώστε τα ΤΩΡΑ!Χωρίς τρικλοποδιές.

Ράψτε τσέπες...ή αλλιώς όπου ακούς πολλά κεράσια να κρατάς μικρό καλάθι!
Βέβαια καλοδεχούμενα απ' όπου κι αν προέρχονται,μήπως και λιγδώσει το άντερό μας!
Πάντως αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο,έχει να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τις τρικλοποδιές που θα βάλουν στους αγρότες μέχρι να φτάσουν στη βρύση να πιούν νερό!
Πεδίον δόξης λαμπρό για τους...βο(υ)λευτές!-Περάστε από το γραφείο...!
Για να δούμε...θα δείξουν την ίδια σπουδή που έδειξαν με την...επιχορήγηση των τραπεζών;
Άσε που έχει χου η δουλειά...δηλαδή...χου νάρκα!Κάτι μαγειρεύει η Κομισιόν!
Ρε μπας κι έχει σχέση με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισσαβώνας;Για να πιούμε το δηλητήριο...ζαχαρωμένο;

Εφάπαξ 15.000 ευρώ κρατική ενίσχυση στους αγρότες


Η Κομισιόν ενέκρινε την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, τη χορήγηση εφάπαξ κρατικής ενίσχυσης στους αγρότες (σ.σ. από τις κυβερνήσεις τους) μέχρι ύψους 15.000 ευρώ. Αυτή η κίνηση της Επιτροπής είχε ως αφορμή την επιθυμία της να σταθεροποιηθεί το εισόδημα των γαλακτοπαραγωγών, αλλά, τελικά απευθύνεται και καλύπτει «τους αγρότες όλων των κλάδων» Τη δυνατότητα καταβολής εθνικών ενισχύσεων μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες, παρέχει με απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση αυτή που κρίνεται ως έκτακτη, έρχεται να εκτονώσει την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής και ειδικότερα της …

αγελαδοτροφίας, μετά τις γνωστές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των αγελαδοτρόφων σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο. Αυτό το ποσό μπορεί να χορηγηθεί μια φορά σε κάθε επιχείρηση έως το τέλος του 2010. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε ενίσχυση ήσσονος σημασίας η οποία έχει ήδη διατεθεί από τις αρχές του 2008 πρέπει να αφαιρεθεί από αυτό το ποσό. Τα καθεστώτα ενίσχυσης που θα θεσπισθούν στα πλαίσια αυτού του νέου μέσου θα πρέπει να είναι ανοικτά σε όλους τους πρωτογενείς παραγωγούς και να συμπληρώνουν άλλα γενικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, τα οποία έχουν ήδη θεσπισθεί από τα κράτη-μέλη. Η ιδέα της χορήγησης κρατικής ενίσχυσης έως και 15.000 ευρώ στους αγρότες συμπεριλαμβανόταν στην ανακοίνωση της Επιτροπής, της 22ας Ιουλίου 2009, για τον γαλακτοκομικό τομέα.
Από χθες η ενίσχυση αυτή επεκτείνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πρωτογενείς παραγωγούς όλων των προιόντων προκειμένου να βοηθήσει και αυτή «ορισμένους αγρότες στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν».
Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου