13 Οκτωβρίου 2009

Εγκληματικό χτύπημα στην ψυχολογία του λαού η δήθεν παραγραφή χρεών!Φτου σας από τώρα!

Ώστε αυτή είναι η..."ΕΛΠΙΔΑ"...;Αυτά είναι τα όνειρα φθινοπωρινής νυκτός!Και τι θα γίνει ρε συντρόφια με τους ταλαίπωρους που όπως οι πνιγμένοι πιάστηκαν από τα μαλλιά τους;Να σας πούμε τι θα γίνει!Θα σας πάρουν με τις πέτρες εντός ολίγων μηνών,όταν θα νοιώθουν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους!Και μη ξεχνάτε ότι έρχεται και η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου!

Το φαντάζεστε να μη συμπληρώσετε τα κουκιά;

«Παπατζίδικη» η θρυλούμενη παραγραφή των χρεών..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Δυστυχώς θα φέρει και την μάλλον καθ’ υποχρέωση υπογραφή της κ. Λούκας Κατσέλη. Για το νομοθετικό ανοσιούργημα ο λόγος. Αυτό που προετοιμάζεται να εισέλθει μετά βαΐων και κλάδων προς κύρωση στην βουλή της κ. Μπιρμπίλως ή της κ. Παν(ω) ραίας ή ακόμη του κ. Γερου-landed of Amerika ο οποίος στο πρώτο δείπνο του ως υπουργός συνέτρωγε μετά του Αμερικανού πρέσβυ, και που σαρκαστικά έναντι των αναξιοπαθούντων τιτλοφορείται απαλλαγή των χρεών.

Το άθλιο νομοσχέδιο που κατά δήλωση των κυβερνώντων νεοσοσιαλδημοκρατών συντάχθηκε με την αποδοχή αν όχι την εκβιαστική καθοδήγηση των τραπεζών, ουσιαστικά ανακυκλώνει τα χρέη αφού θέτει μια σειρά από χρονοβόρες και απροσπέλαστες για τα εξαθλιωμένα νοικοκυριά δικαστικές προϋποθέσεις, κατά την διάρκεια των οποίων τα δάνεια οφείλουν να εξυπηρετούνται! Μα αν ήταν σε θέση οι εκπεσόντες στο έλεός τους δανειολήπτες να αποπληρώνουν συνεπώς τα χρέη τους, τότε γιατί στην καλλίτερη περίπτωση να διασύρονται και στην χειρότερη να αυτοχειριάζονται; Ιδού η χαριστική βολή κατά των ρημαγμένων δανειοληπτών.

Προσπάθεια συμβιβασμού
Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας ο οφειλέτης είναι υποχρεωμένος να επιδιώξει επιβεβαιωμένη από δικηγόρο ή συνήγορο του Καταναλωτή (!) προσπάθεια συμβιβασμού με την τράπεζα..
Σε περίπτωση που η διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης αποτύχει, ο ........
οφειλέτης δικαιούται να υποβάλει αίτηση για έναρξη της διαδικασίας απαλλαγής από τα χρέη. Με την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης επισυνάπτει-µεταξύ άλλων- (!) εκ νέου σχέδιο εξυγίανσης των οφειλών προκειμένου να επιδιωχθεί δικαστικώς αυτή τη φορά η συναινετική αποδοχή του. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ.

Ο οφειλέτης προσκοµίζει πλήρεις καταστάσεις των τραπεζικών απαιτήσεων. Αν τα στοιχεία αποδειχθούν ελλιπή, η αίτηση ρύθµισης ή απαλλαγής από τα χρέη απορρίπτεται, εφόσον η έλλειψη αποδίδεται σε δόλο ή βαριά αµέλεια του οφειλέτη.

Αν δεν αντικρούσουν το σχέδιο οι πιστωτές εντός ορισµένης προθεσµίας, τεκµαίρεται ότι το αποδέχθηκαν. Αν διαφωνούν µε αυτό µεµονωµένοι πιστωτές, µπορεί να υποκατασταθεί υπό προϋποθέσεις η συναίνεσή τους από το δικαστήριο.

Η διαδικασία απαλλαγής

Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό σχέδιο εκκαθάρισης των χρεών από τους πιστωτές, ξεκινά πλέον η δικαστική διαδικασία ρύθµισης των χρεών και απαλλαγής από αυτά και ελέγχεται αυτεπαγγέλτως πλέον αν πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. Με την αποδοχή της σχετικής αίτησης από το Δικαστήριο παγώνουν οι οφειλές του καταναλωτή. Το δικαστήριο µπορεί να αρκεστεί σε µία ρύθµιση των χρεών, ανακουφίζοντας τον οφειλέτη µε επαναπροσδιορισµό των όρων και του χρονικού διαστήµατος εξυπηρέτησης της οφειλής.

ΕΦΟΣΟΝ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ για την αποπληρωµή των χρεών έστω και µε τη διαδικασία της ρύθµισης, το δικαστήριο προχωρά στην υπό όρους απαλλαγή του οφειλέτη από χρέη του. Η ικανοποίηση των πιστωτών γίνεται στο στάδιο αυτό µέσα από το εισόδηµα που προσπορίζει από την εργασία του ο οφειλέτης αλλά και µε την εκποίηση της περιουσίας του.

Ο τελευταίος αναλαµβάνει την υποχρέωση να καταθέτει κάθε µήνα στο ύψος και για το χρονικό διάστηµα που προσδιορίζει το δικαστήριο µέρος του εισοδήµατός του στους πιστωτές. Αν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του δεν επέρχεται η απαλλαγή από τα χρέη.

Η απαλλαγή του οφειλέτη καταναλωτή από τα χρέη του προϋποθέτει την αποδεδειγµένη προσπάθεια του οφειλέτη για περίοδο 3 έως 5 ετών να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το οριστικό σχέδιο, ενώ προβλέπεται και η υποχρέωσή του για την αποπληρωµή ενός ελάχιστου ποσοστού αποπληρωµής των οφειλών του (συνήθως ενός 10%) προκειµένου να επέλθει η απαλλαγή από το υπόλοιπο των χρεών. Το ποσοστό του χρέους που θα πρέπει να εξοφληθεί στην παραπάνω περίοδο καθορίζεται µε βάση το εισόδηµα του οφειλέτη.

Και ο πλέον άνους αντιλαμβάνεται ότι κατόπιν του περίπλοκου νομικά αυτού πλέγματος, ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΚ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΟΤΕ ή αν κάποιοι με κάποιο τρόπο το επιτύχουν, δεν θα προλάβουν να το καρπωθούν δεδομένου ότι θα έχουν αναχωρήσει εκ της ζωής είτε οικειοθελώς είτε με την «ευεργετική» γι αυτούς παρέμβαση του καταταλαιπωρημένου οργανισμού τους.

Ε λοιπόν αγύρτες όχι. Ξεκάθαρη λύση είναι μία. Τα χρέη να τα πληρώσουν τα λαμόγια που δια της ληστείας των λαϊκών εισοδημάτων τα προκάλεσαν. Τραπεζίτες Εκσυγχρονιστές και Νεοφιλελεύθεροι. Διαφορετικά προβλέπω ότι θα τα εισπράξουν στο πεζοδρόμιο και σε είδος από την οργή των τραπεζιτικών αιχμαλώτων . Και μάλιστα εντός του ορίου των εκατό ημερών. Τέλος.
eandrik@otenet.gr

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου