06 Νοεμβρίου 2009

Προσπάθεια του Ισραήλ για να "θαφτεί" η έκθεση του ΟΗΕ.

Άρχισε ήδη κινητοποίηση το Ισραήλ, για να «θαφτεί» η έκθεση Γκόλντμαν, για τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας στη Γάζα.

Εν όψει της εισαγωγής προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ της έκθεσης Γκόλντμαν (από το όνομα του Νοτιοαφρικανού νομικού επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ) για τα «εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας στη Λωρίδα της Γάζας» μετά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση «Συμπαγές μολύβι», το Ισραήλ ξεκίνησε ήδη κινητοποίηση με στόχο αυτή η έκθεση να «θαφτεί».

«Δεν υπάρχει κάτι το κυνικότερο (απ' αυτήν την έκθεση) , η οποία επίσης απορρέει από τις χώρες εκείνες, που είναι γνωστές για τις εκ μέρους τους παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε μιλώντας στην ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης συνασπισμού, κ. Ματάν Βιλνάϊ.

Αφότου είδε το φως της δημοσιότητας στο μέσον του Σεπτεμβρίου η έκθεση της Επιτροπής των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ για τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας (δεν παραγράφονται νομικά) μετά την ισραηλινή εισβολή και δράση στη Λωρίδα της Γάζας των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στα τέλη Δεκεμβρίου 2008-αρχές Ιανουαρίου του 2009, η ισραηλινή κυβέρνηση αποδύθηκε σε έντονη
διπλωματική εκστρατεία, ώστε με την μεσολάβηση φιλικών κρατών η έκθεση να «θαφτεί».

Μόλις χθες Τρίτη υποδεχόμενος στο υπουργείο Εξωτερικών ξένους διπλωμάτες στην Ιερουσαλήμ, ο υφυπουργός των Εξωτερικών, κ. Ντάνι Άγιαλον, εκτίμησε ότι, «η έκθεση αυτή ζημιώνει τα συμφέροντα όχι μόνον του Ισραήλ, αλλά κάθε δημοκρατικού κι ειρηνιστικού κράτους, που αντιμετωπίζει την τρομοκρατία».

Πρόκειται για την έκθεση που υιοθέτησε τον Οκτώβριο το Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ-εδρεύει στη Γενεύη-και ενόχλησε το επίσημο Ισραήλ, δεδομένου ότι του προσάπτονται με την έκθεση «εγκλήματα πολέμου», αλλά και «πιθανά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας», στη διάρκεια της επιχείρησης
«Συμπαγές μολύβι».

Αυτό που περισσότερο ανησυχεί την ισραηλινή ηγεσία είναι η προοπτική σύλληψης μελών της στο εξωτερικό και παραπομπής-ή και καταδίκης τους-ενώπιον του σχετικώς νέου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ. «Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι οι ηθικότερες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε στις ανωτέρω δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος Βιλνάϊ.

Αλλη επίσημη πηγή, που ζήτησε να μείνει ανώνυμη, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «και οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ προκαλούν "παράπλευρες" απώλειες αγωνιζόμενες κατά της τρομοκρατίας, της πειρατείας, "μη-κρατικών στοιχείων", ειδικά στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν».Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, ο στρατηγός Γκάμπι Ασκενάζι, «προϊδέασε σήμερα ότι πιθανόν να εκδηλωθούν κι άλλες στρατιωτικές ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας» με στόχο την καταπολέμηση της οργάνωσης Χαμάς.

«Μπορεί ξανά να αντιμετωπίσουμε τους εκτοξευτήρες των ρουκετών, που είναι κρυμμένοι και σπαρμένοι εντός μιας από τις περισσότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές», στον κόσμο, ανέφερε ο στρατηγός Ασκενάζι. «Θα ξαναπολεμήσουμε στα χωριά, τις πόλεις, τα τζαμιά, τα νοσοκομεία, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, κάνοντας έναν πόλεμο που μάς επιβάλλεται από τους εχθρούς μας», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ επίσημα κατηγορεί το Ιράν και τη Συρία ότι, παρέχουν εξοπλισμούς στην Χαμάς και στη λιβανική σιΐτικη οργάνωση Χεζμπολάχ. Η τελευταία το θέρος του 2006 έριξε περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση «Συμπαγές μολύβι», η Χαμάς έριξε περισσότερες από χίλιες ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ.
Μάλιστα, στα ισραηλινά μμε προβάλλεται σήμερα ρεπορτάζ για την κατάσχεση
πολεμικού φορτίου από το Ιράν κάπου στη Μεσόγειο και κατά τους αναλυτές αυτή η
προβολή δεν αποτελεί χρονική σύμπτωση. Στο ρεπορτάζ έπεται η πρωθυπουργική
δήλωση ότι «τέτοιο πολεμικό υλικό μπορεί να πλήξει ισραηλινές πόλεις».

Επίσης, ο στρατηγός Άμμος Γιαντλίν, των μυστικών υπηρεσιών, αποκάλυψε χθες Τρίτη ότι, η Χαμάς, «δοκίμασε ήδη ιρανικό πύραυλο, ικανό να πλήξει το Τελ Αβίβ». Η Χαμάς αντέτεινε ότι, «πρόκειται για έναν ισραηλινό αντιπερισπασμό, επειδή συζητείται στον ΟΗΕ η έκθεση Γκόλντστόουν».

Βέβαια, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπερψήφισε χθες Τρίτη απόφαση, με την οποία «πρέπει ρητά να απορριφθεί κάθε στήριξη στη μελλοντική εξέταση» της έκθεσης Γκολντστόουν. Όμως στο Ισραήλ δεν αυταπατώνται (ιδίως μετά την εμπειρία του 1975, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατήγγειλε τον Σιωνισμό, κάτι που απέσυρε μετά έτη κάτω από έντονες αμερικανικές πιέσεις). Γνωρίζουν, δηλαδή, στο
Ισραήλ ότι, στον ΟΗΕ θα προκύψει τώρα πλειοψηφία, που θα «απαιτήσει»: τουλάχιστον να διαλευκάνει τα συντελεσθέντα στη Γάζα αρχές 2009 «μία αξιόπιστη Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή», υπό το πρίσμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως τονίζεται από πολλούς διπλωμάτες
εφημ. ΒΗΜΑ

Σχετικά θέματα:

Οι εγκληματίες απειλούν για να μην καταδικαστούν ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΕΒΡΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η Ναζιστική σημπεριφορά των Σιωνιστών σε βάρος Παλαιστινίων και Αράβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου