22 Νοεμβρίου 2009

Money!


ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΘΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ
...

Σχετικό θέμα: Γεωργιάδης, Βαρθολομαίος και συναγωγή....


Παράλληλο τσέπωμα...


3 σχόλια:

  1. Επειδή έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, οι εντος των τειχών εχθροί του αρχαίου ελληνικού κόσμου και βρίζουν με τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό τους γεννήτορες του ανθρωπίνου πολιτισμού, αποκαλώντας τους ειδωλολάτρες, πρέπει να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.

    Αν νομίζει κανείς ότι αυτό που θίγω είναι ασήμαντο και περιττό, μπροστά σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και παγκοσμίως, πλανάτε πλάνη οικτρά.
    Η δυσφήμιση του αρχαίου κόσμου και η απομάκρυνση μας από τις ιδέες των ιερών προγονιών μας, είναι η αιτίες της σημερινής κατάντιας του σημερινού εγωίσταρου φιλοτομαριστή νεοέλληνα.

    Είναι γνωστό ότι αν δεν υπήρχε ο ελληνισμός και η ελληνική γλώσσα, σήμερα πάνω στον πλανήτη θα υπήρχαν, εκτός των αλλων…και δίποδα ζώα που θα γρύλιζαν πάνω στα δένδρα και θα έτρωγαν ο ένας τον άλλον.

    Στο θέμα.
    Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι ειδωλολάτρες και ποιοι όχι. Οι αρχαίοι έλληνες που γέννησαν όλες τις επιστήμες και εξήγησαν τα πάντα, δεν είναι δυνατόν να πίστευαν ότι ο θεός είναι ένα γλυπτό, ένα είδωλο που κατασκευάστηκε από ανθρώπινο χέρι. Δεν ήταν τόσο αφελείς και πρέπει να πάρει ένα τέλος αυτό το παραμύθι περί ειδωλολατρίας των προγόνων μας. Επιτέλους!!!
    Οι χριστιανοί είναι ειδωλολάτρες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Καλά καταλάβατε. Αυτό που συμβαίνει με τις εικόνες εννοώ. …μα θα πουν…απλώς τις προσκυναμε…η μήπως δεν τις προσκυνούν?
    Και μάλιστα είναι ειδωλολάτρες παραβαίνοντας την δεύτερη από τις δέκα εντολές. Δείτε τι λέει η δεύτερη εντολή.


    «2. Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα (EIKONA) όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς.»

    Να μη ποιήσεις, να μη φτιάξεις είδωλο και κανένα ομοίωμα. Ομοίωμα σημαίνει εικονα.Πρωτη παράβαση η κατασκευή εικόνας. Και να μην προσκυνήσεις αυτά…Δευτερη παράβαση στην ίδια εντολη…ξαναρωταω…μηπως δεν προσκυνούν τις εικόνες?
    Ποιοι λοιπόν είναι οι ειδωλολάτρες???

    Μόνο οι παπάδες και οι αγνώμονες αποκαλούν τους προγόνους μας ειδωλολάτρες.
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    Σειριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αυτό το θέμα της ειδωλολατρίας –όπως σωστά παρατήρησες- σφάχτηκαν μεταξύ τους οι χριστιανοί (εικονολάτρες-εικονοκλάστες). Όσο για το βίντεο ο Πατριάρχης «προσκυνάει» την κόκα-κόλα...
    Όσο για την συκοφαντία των «ειδωλολατρών» αρχαίων Ελλήνων, μόλις χθες έγραψα κάτι σχετικό για την σχέση των αρχαίων Ελλήνων με το θείο, και το ανάρτησα εδώ http://pyrron.blogspot.com/2009/11/blog-post_5188.html
    Πάντως, θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνήσω μαζί σου, δεν είναι μόνο οι αγνώμονες που αποκαλούν τους αρχαίους Έλληνες ειδωλολάτρες. Με έκπληξη διάβαζα σοβαρά βιβλία της περισπούδαστης κυρίας Αρβελέρ (Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ θεωρείται σήμερα από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες), και μάλιστα πρόεδρου του Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών όπου τους αρχαίους Έλληνες τους ονομάζει ειδωλολάτρες. Ούτε καν εθνικούς...
    Μα, πόσοι αγνώμονες υπάρχουν τέλος πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...
    ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ...

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΗΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ...

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ...
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ... ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ...

    "ΟΠΟΙΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ, Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, Η ΟΜΙΧΛΩΔΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, Η ΒΛΑΞ.

    Σείριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή