25 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων











Σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας



Στο "σκαμνί" ο «Μέγας» Θεοδόσιος!

Σαν σήμερα, το 390 ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου «Μέγας» Θεοδόσιος παραδέχεται την ενοχή του σε διάπραξη μαζικών φόνων στη Θεσσαλονίκη και προβαίνει σε δημόσια απολογία, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Μεδιολάνων Αμβροσίου, και ο Αμβόσιος ο ίδιος επίπληξε τον αυτοκράτορα.

Επί «μεγάλου» Θεοδοσίου και του υιού του Αρκαδίου, αφ’ ενός μεν σφαγιάσθηκαν 15.000 Έλληνες στην Θεσσαλονίκη, γιατί αρνήθηκαν να βαπτίσουν τα παιδιά τους, αφ’ ετέρου δε διατάχθηκε η πλήρης καταστροφή των ναών και των μνημείων της Αρχαίας Ελλάδας, με τέτοιο τρόπο, «ώστε να μην μείνει τίποτα που να τα θυμίζει», όπως έλεγε ένα διάταγμα (Πηγή: Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 28, άρθρο «Πίστη και Γνώση, Ελληνικότητα και Ανατολικισμός», Γρηγόρης Δ. Δέπος, σελίδα 52).

Ας σημειωθεί ακόμη πως ο Μέγας Θεοδόσιος δεν κατάστρεψε μόνο τους ναούς της Ελλάδας αλλά της Ανατολής και της Αιγύπτου.

Αχ Αμβρόσιε, που είσαι, να σταθείς πάλι στην πόρτα και ν' απαγόρευσης την είσοδο σε τέτοιους ανθρώπους, πού θα τολμήσουν τώρα τα Χριστούγεννα να έρθουν να κοινωνήσουν τα άχραντα μυστήρια!
...γράφει κάποιος ιερωμένος, τι να πει ο άνθρωπος και για τον Πατριάρχη που μετά από επισκέψεις σε συναγωγή, σε γιορτή της κόκα-κόλας με τις γνωστές και απαράδεκτες δηλώσεις του, έχει το θράσος να δίνει ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου