26 Ιανουαρίου 2010

Οπαδός του Φαλμεράϋερ και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ;


«προδότης» ο Δημάρατος;
Έχουμε γίνει αρχαιόπληκτοι λέει στο βίντεο η κατά τα άλλα εξαιρετική απολογήτρια των βυζαντινών χρόνων.
Ναί, κυρία Αρβελέρ, και σε λίγο θα γίνουμε ειδωλολάτρες όπως αποκαλείται τους αρχαίους Ελληνες στα βιβλία σας....
...και ο Ελύτης γράφει κάτι για τις ακρογιαλιές του Ομήρου. Τι να κάνουμε; Το παραβλέπουμε;

6 σχόλια:

  1. Τι λένε ρε οι περισπούδαστοι «ο προδότης Δημάρατος»....;
    Γράφει ο μη περισπούδαστος Νίκος Σάμιος στο άρθρο «Λεωνίδας ο Εσταυρωμένος των Ελλήνων» στο ΙΧΩΡ τ.100:
    Η Γοργώ, σύζυγος του Λεωνίδα, περιώνυμος δια την πνευματικήν της ευστροφία, είναι η μοναδική που αναγνωρίζει ότι ο Δημάρατος, ο εξόριστος βασιλιάς της Σπάρτης στην Περσία γνωρίζει τις μελέτες της εκστρατείας του Πέρση κατά της Ελλάδος και αποστέλλει κρυπτογράφημα στην Σπάρτη (δελτίον δίπτυχον) με υπό κηρόν γλυφή γράμματα και συμβούλευσε τους Σπαρτιάτες να ξήσουν το κερί και να διαβάσουν τις πληροφορίες.
    Όσοι ασχολήθηκαν με την τέχνη του πολέμου μπορούν να καταλάβουν ότι πριν από την ηρωική θυσία του Λεωνίδα, η γυναίκα του (αλλά και ο Δημάρατος) είχε είδη επέμβει δυναμικά στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

    ...Και για την παραπληροφόρηση:
    „Ελλήνα, πρόβαλ' έξω, και το στήθος κράτα ενάντια στους οχτρούς.
    Όπου αντίπαλοι καρτέρι στήνουν,ρίζωσε γερά“ Αρχίλοχος, λυρικός ποιητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ η κ. Αρβελέρ εντοπίζει το πρόβλημα στη διάσταση του ότι το ελληνικό έθνος σήμερα δεν μπορεί, όπως παλαιότερα κάτω από διαφορετικές -ποιοτικές αν θέλουμε-συνθήκες, να αφομοιώσει το ανεξέλεγκτο κύμα λαθρομετανάστευσης και έχει δίκιο. Πέραν των όποιων ενστάσεων μπορεί να έχει κάποιος για τις θέσεις της γύρω από την αμφισβητούμενη ελληνικότητα του Βυζαντίου, η κ. Αρβελέρ αποτελεί μια φωνή που πρέπει να ακούγεται μέσα από μια κριτική και γόνιμη παράθεση απόψεων.
    Όσο για τον χειρισμό του θέματος εκ μέρους των συγκεκριμένων δημοσιογράφων... άξιος ο μισθός τους! (εμφανής η αγωνιώδης προσπάθειά τους να σηματοδοτούν το τσαλαβούτημά τους στα θολά νερά της πολυπολιτισμικής σχολής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιότιμε andreas εσύ είσαι σοβαρός και με ώριμες σκέψεις. Οι άλλοι νομίζω μπέρδεψαν την βούρτσα με την...αναξιοκρατία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέει η Αρβελέρ:"...ομόαιμον,ομόθρησκον,ομό-γλωσσον και ομόηθον...Το μόνο που δεν έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα είναι το ομόαιμον..."!!!!!!!!!!!!!
    Δηλαδή;Έχει διατηρηθεί η θρησκεία;;;
    Αν είναι έτσι να την κάνουμε Ιέρεια στον Παρθενώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν η αποσπασματική γνώση και έκφραση προπαγανδίζεται ως ολική έχουμε τέτοια αποτελέσματα.
    Εδώ βέβαια θέλω να βάλω και το στοιχείο του ηθελημένου.Η κυρία Γλύκατζη δηλώνει ότι δεν τα λέει αυτή αλλά αναπαράγει δηλώσεις άλλων αν προσέξατε.Ποιος μας εγγυάτε για την σωστή σύμφωνα με την τότε εποχή απόδοση των λεγομένων του Κατακουζηνού; γιατί και τους Έλληνες της μικράς Ασίας τότε τους λέγανε Τούρκους και αυτό το ξέρει καλά η κυρία καθηγήτρια.
    Η κυρία αυτή με τις ελλειπείς γνώσεις της τις συμπάθειές της, για να μην πω τίποτε άλλο, και την επιτηδευμένα αποσπασματική ομιλία προωθεί αυτό που είχε από πριν προδιαγράψει.
    Άλλωστε όπως μπορείτε να παρατηρήσετε για τον Δημάρατο όπως και με τον Κατακουζηνό συμφώνησε μεν δήλωσε όμως αμέσως μετά όπως εσείς λέτε.Τι όπως εσείς τον λέτε κυρά μου.Ξέρεις ή δεν ξέρεις; Αν ξέρεις πες το αν δεν το ξέρεις πάνε να πουλάς σουβλάκια και άσε τις έδρες γι' αυτούς που ξέρουν.
    Αυτή είναι λοιπόν η πνευματική ηγεσία σήμερα.Ανθρωπάκια. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί βουλιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήξεις αφήξεις...της κυρίας Αρβελέρ...
    Ένας επιστήμων θα έπρεπε να έχει κατασταλαγμένες ιδέες,δηλαδή να έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και να εμφανίζεται αποφασισμένος απέναντι στα ιστορικά γεγονότα.
    Να προτείνει και όχι απλώς να σημαίνει...
    Να αποκαλύπτει και όχι να αποσιωπά και να αποκρύπτει...
    Να ξεδιαλύνει και όχι να θολώνει...
    Να πρωτοβουλεί και όχι να οπισθοβουλεί...
    Έστω...δυστυχώς τα γράμματα,η ιστορία γράφεται από αυτούς που έχουν λόγους και οφέλη να την γράψουν...
    Οι υπόλοιποι απλά παρακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή