01 Φεβρουαρίου 2010

Τερπνή Σερρών.Η ιστορία και εικόνες της Τερπνής.

Tερπνή,ένα από τα μεγαλύτερα,ιστορικότερα και αρχαιότερα χωριά του Ν.Σερρών.
Συρραφή ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών που παρουσιάζουν όσο γίνεται πιο τεκμηριωμένα την ιστορία της Τερπνής Σερρών .Το βίντεο είναι σε πόλυ υψηλή ανάλυση(Full hi-definition 1080p).
Για να το δείτε στην μέγιστη ανάλυση επιλέξτε 1080 p και μετά πατήστε το προτελευταίο κουμπί κάτω δεξιά για πλήρη οθόνη.Για αργές συνδέσεις αφήστε το βίντεο να "φορτώσει" 1-2 λεπτά.


Πηγή...

Σχόλιο Αλφειού:Αξίζουν συγχαρητήρια στον Βισάλτη για την προσπάθεια ανάδειξης του τόπου του!Ενός τόπου με μεγάλη ιστορία,που όμως τυγχάνει να βρίσκεται...πολύ μακρυά και υπό την..."επίβλεψη" του ΥΠ.(α)ΠΟ....!

4 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ φίλε Πλάτων,βλέπεις η Μακεδονία κείται μακριά από το Κωλο-νάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας τοπος ευλογημενος με μακραν ιστορια, με πλουσια και σπανια ευρηματα στον αρχαιολογικο του χωρο και με ακομα ποιο πλουσια που θα εμφανιστουν οταν θα αποφασισουν οι καρεκλοκενταυροι των Αθηνων να συνεχισουν τις ανασκαφες.δυστιχως ελλαδα ειναι μονο η Αθηνα. μπραβο στο βισαλτη, που μαζι με τον πολιτιστικο συλλογο τερπνης, ειναι οι μονοι που προσπαθουν με επιμονη και υπομονη στην αναδειξη των προβληματων του αρχαιολογικου χωρου τερπνης. συγχαρητηρια πολλα και σε σας (Αλφειός Ποταμός) που αναδημοσιευετε θεματα της τερπνης. θερμα συγχαρητηρια. (ΤΕΡΠΝΙΩΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας.
    Είναι γνωστό ότι ο όρος βυζαντινή αυτοκρατορία είναι ένας όρος ο οποίος καθιερώθηκε μεταγενέστερα. Σε καμία περίπτωση δεν αυτοαποκαλούνταν βυζαντινοί … οι βυζαντινοί, αφού το βυζάντιο ήταν πόλη προ χριστιανισμού και ότι ήταν προ… ήταν για εκείνους…. του «διαβόλου». Άλλωστε το όνομα της πόλης άλλαξε.
    Οι λέξεις Έλλην ή Ελλάς ήταν απαγορευμένες έτσι κι αλλιώς.
    Καθιερώθηκε το ρωμιός εκ του ρωμαίος πολίτης και απορώ γιατί χρησιμοποιείται έως σήμερα. Ο κάθε αυτοκράτορας ήταν… αυτοκράτωρ των… ρωμαίων… της ανατολικής ρώμης… εννοείται… Στα ποντιακά τραγούδια έχει περάσει η ονομασία Ρωμανία. Ένα όνομα που ήθελαν οι ρασοφόροι να δώσουν στην αναστημένη Ελλάδα μετά το 21. Αλλά ευτυχώς δεν πέρασε το δικό τους.

    Το ερώτημα μου είναι το εξής:
    Ποιο ήταν το όνομα του κράτους , τότε ?

    Την εποχή του «βυζαντίου» οι άνθρωποι εκείνης της εποχής πως αποκαλούσαν το κράτος τους?

    Οι αυτοκράτορες πως αποκαλούσαν την αυτοκρατορία?

    Αυτοκρατορία τι?

    Αν ξέρει κάποιος ας δώσει μια απάντηση, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε αν και δεν είναι αυτοσκοπός!
    Θεωρούμε ότι κάθε γωνιά της Ελλάδος είναι ένα κομμάτι του δικού μας σπιτιού,...της Πατρίδος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή