17 Μαρτίου 2010

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας καταδίκασε ρητά τις δηλώσεις του γερμανικού τύπου κατά της Ελλάδος


Επιστολή του Προέδρου της Βουλής στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας:

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας Prof. Dr. Norbert Lammert στην οποία επισημαίνει:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ συνάδελφε Lammert,
Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον την από 7 Μαρτίου επιστολή σας. Χαίρομαι γιατί κι εσείς εκτιμάτε τις προσπάθειες που με αποφασιστικότητα αναλαμβάνουμε στην Ελλάδα προκειμένου να λύσουμε χρονίζοντα προβλήματα, να βγει η χώρα από την κρίση και να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή συνοχή.

Εκτιμώ επίσης, ιδιαίτερα, το ότι καταδικάσατε ρητά δηλώσεις και δημοσιεύματα που δημιουργούσαν ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στη Γερμανία σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Οι θέσεις που πήρατε με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στις χώρες μας και στους λαούς μας.

Συμφωνώ τέλος, με την άποψή σας ότι πρέπει να απαγορευθούν οι κερδοσκοπικές πρακτικές που στερούνται άλλωστε ηθικού ερείσματος.

Ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά για τους κοινούς στόχους που πρέπει να έχουμε στην κατεύθυνση της κοινής πορείας της ενωμένης Ευρώπης».

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου