06 Μαρτίου 2010

Ανοιχτή επιστολή της ΟΕΚ Γερμανίας προς την Καγκελάριο.


Βόννη - Ανοιχτή επιστολή της ΟΕΚ Γερμανίας προς την Καγκελάριο, κα Άνγκελα Μέρκελ και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, κ.Γκίντο Βέστερβελλε, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του CDU και του FDP

4 Μαρτίου 2010Έκκληση προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελε, να παρέμβουν, μετά από τις προκλητικές δηλώσεις δύο υψηλόβαθμων στελεχών, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU και του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών FDP, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ), Γερμανίας, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο.



Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΟΕΚ, Ταμίας του ΣΑΕ, Κωνσταντίνος Δημητρίουκαι ο Γενικός Γραμματέας, Μανώλης Ανέστης, εκφράζεται αγανάκτηση για τις δηλώσεις του μέλος του Προεδρείου του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Γιόζεφ Σλάρμαν, και του υψηλόβαθμου στελέχους των συγκυβερνώντων Ελευθέρων Δημοκρατών, Φρανκ Σαίφλερ, που εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας έδωσαν στον «κίτρινο» Τύπο της Γερμανίας αφορμή να ζητήσει να βγει «Η Ελλάδα στο σφυρί» και να εκτιμήσει την αξία του Παρθενώνα σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πριν από λίγες μέρες η ΟΕΚ Γερμανίας είχε απευθύνει και άλλη επιστολή προς την κα Μέρκελ και τον κ. Βέστερβελλε, με την ευγενική παράκληση να καθησυχάσουν την γερμανική κοινή γνώμη, με κατάλληλες δηλώσεις, και να μην απαντήσουν σε τυχόν οξείες αντιδράσεις από την Ελλάδα στις απρόκλητες επιθέσεις από μερίδα του γερμανικού Τύπου.

Ακολουθεί το κείμενο της ανοικτής επιστολής, που δόθηκε σε ακριβή μετάφραση από την ΟΕΚ Γερμανίας:



«Αξιότιμη κυρία Δρ. Μέρκελ!

Αξιότιμε κύριε Δρ. Βέστερβελε!



Αποκρούομε με αγανάκτηση και αποτροπιασμό τις πρόσφατες δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα, στις οποίες προέβησαν οι κύριοι Γιόζεφ Σλάρμαν, εκπρόσωπος της συντηρητικής πτέρυγας στο προεδρείο του CDU, και Φρανκ Σαίφλερ, ειδικός περί τα οικονομικά, σημαίνον στέλεχος του FDP και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εποπτείας χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες καταφάνηκε ποιοί είναι οι υποβολείς μερικών κονδυλοφόρων που ασχολήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ανοίκεια με την Ελλάδα: Κερδοσκόποι και διαδρομιστές της βουλής.



Πριν λίγες μέρες σας απευθύναμε ευγενικά την παράκληση να καθησυχάσετε την γερμανική κοινή γνώμη με κατάλληλες δηλώσεις και να μην απαντήσετε σε τυχόν οξείες αντιδράσεις από την Ελλάδα στις απρόκλητες επιθέσεις από μερίδα του γερμανικού τύπου.



Οι γεμάτες δηλητήριο όμως δηλώσεις των κομματικών σας στελεχών που αποβλέπουν σε βλάβη των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών μας, προσέλαβαν πολιτικές διαστάσεις, οι οποίες μας αναγκάζουν να σας απευθύνομε δημοσίως έκκληση να ανακαλέσετε στην τάξη και να απομονώσετε αυτούς τους εμπρηστές που βρίσκονται στους κόλπους των κομμάτων σας. Είναι προφανές ότι πρόκειται για κερδοσκόπους, οι οποίοι έχουν στοιχηματίσει ότι θα κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα και θα καταρρεύσει το ευρώ και τώρα φοβούνται ότι θα χάσουν όσα έπαιξαν. Στα γραφεία μας έχουν καταφθάσει αμέτρητα μηνύματα συμπάθειας από Έλληνες και προπάντων Γερμανούς που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν θυμώσει και αηδιάσει με το περισσό θράσος και την ανικανότητα εξαγωγής διδαγμάτων από την ιστορία της Γερμανίας.

Εσείς ως πρόεδροι του CDU και του FDP αντιστοίχως, μπορείτε να είστε υπερήφανοι για τέτοιες τοποθετήσεις ή μήπως πρέπει μάλλον να ντρέπεστε γι’ αυτές;



Δεν χρειάζεται κανείς πολλή φαντασία για να προβλέψει ότι οι κύριοι αυτοί που ξέρουν τάχα τόσο καλά το πτωχευτικό δίκαιο θα δεχθούν από τον ελληνικό τύπο φροντιστηριακά μαθήματα πάνω στο κεφάλαιο της νομικής επιστήμης περί συμψηφιστικών αποσβέσεων ενοχών. Και η εξέλιξη αυτή εμάς ειλικρινά μας λυπεί.



Κατά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο απέτυχε η προσπάθεια της δια των όπλων προσαρτήσεως της Ελλάδας στο Γ΄ Ράιχ. Γι' αυτό φρόντισαν οι πατεράδες μας. Εμείς οι σημερινοί Έλληνες, μαζί και η Ελληνική Διασπορά, θα φροντίσουμε ώστε οι γύπες αυτοί που κάνουν τις γύρες τους πάνω από τη χώρα μας να μην επιτύχουν τον στόχο τους - αυτή τη φορά μέσω ενός οικονομικού πολέμου. Με τέτοιες δηλώσεις οι πολιτιστικά πτωχευμένοι αυτοί ψιλικατζήδες μόνο το λιλιπούτειο πολιτισμικό τους ανάστημα επιδεικνύουν. Όφειλαν αυτοί και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται να γνωρίζουν ότι η παγκόσμια ιστορία του πολιτισμού πάνω σε κάθε ένα από τα ελληνικά νησιά, και ιδιαίτερα πάνω στην Ακρόπολη, έχει αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα της: Υπόδειγμα - δεν διατίθεται!



Με την έκφραση της εξαίρετης τιμής και τις καλύτερες ευχές μας για την προσωπική σας ευημερία, διατελούμε



Κωνσταντίνος Δημητρίου, Πρόεδρος
Μανώλης Ανέστης, Γραμματέας

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου