28 Ιουλίου 2010

Που το πάτε κύριε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;


Τώρα που εξασθενούν οι ελπίδες για μία ειρηνική επίλυση του Κουρδικού, και

έχετε αφαιρέσει πολιτικά δικαιώματα στους Κούρδους πολιτικούς, έχετε φυλακίσει περισσότερα από 2000 παιδάκια επειδή διαδήλωναν πετάγωντας πέτρες στα τουρκικά τάνκς, τώρα βρήκατε την ώρα να το παίξετε ....δημοκράτης και ειρηνιστής (απέναντι στο Ισραήλ); Οι αλλαγές στο ισχύον σύνταγμα της Τουρκικής Δημοκρατίας αφορούν μόνο το κόμμα σας και τα δικά σας προσωπικά συμφέροντα!

Δεν μασάμε κύριε "ειρηνοποιέ" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

και ανώτατη εκλογική επιτροπή της Τουρκίας, το ισχύον σύνταγμα της Τουρκικής Δημοκρατίας του 1982 καταρτίσθηκε από τη χούντα Εβρέν και διαπνέεται από πνεύμα κατήχησης στον κεμαλισμό και είναι φαιδρό, φασιστικής αισθητικής στο προοίμιό του ποίου βυθίζεται η αξιοπρέπεια του ατόμου και των ελευθεριών του στην αξία της «προστασίας του ενιαίου και αδιαιρέτου του κράτους». Είναι περισσότερο χουντικός νόμος, παρά σύνταγμα δημοκρατικού κράτους. Αυτά δεν φροντίσατε κατηργηθούν, να αλλαχθούν, και τους εβρενικούς τους έχετε στα ώπα-ώπα...

Δεν μασάμε κύριε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Η απόφαση της ανώτατης εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας να ορίσει ως ημερομηνία για το δημοψήφισμα έγκρισης της συνταγματικής αναθεώρησης τη 12η Σεπτεμβρίου 2010, ενώ η κυβέρνηση σας είχε υπόψη της την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος στα μέσα Ιουλίου, δεν μας μπερδεύει, αυτά άλλοι τα τρώνε...


Σχετικό θέμα: Ο "ειρηνοποιός" Recep Tayyip Erdogan.


1 σχόλιο:

  1. Αντάρτικο Ούγγρων στη χούντα Μανχάταν-ΔΝΤ-ΕΕ-γενιτσάρων!!!
    Η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν είχε το «θράσος» να ζητήσει από το ΔΝΤ και την ΕΕ όχι να απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτούς στόχους που αυτοί θέτουν αλλά να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις για την εκπλήρωσή τους. Χωρίς να παραβιάζει δηλαδή τους όρους του δανείου, που προβλέπουν μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3,8% του ΑΕΠ, ο Όρμπαν θέλησε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο ο οποίος θα περιόριζε για λίγο τη συνεχή αφαίμαξη των κατώτερων στρωμάτων. Η απάντηση των διεθνών καρχαριών ήταν άμεση και λυσσαλέα. Το ΔΝΤ διέκοψε αμέσως τις συνομιλίες με την Ουγγαρία, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λάβει το τελικό πακέτο των 5 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 20 που της είχαν υποσχεθεί.
    Ο ούγγρος πρωθυπουργός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ειδικό νόμο που πέρασε (και εγκρίθηκε με ψήφους 301 υπέρ, έναντι μόλις 12 κατά) θα φορολογήσει τα αποθεματικά των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 0,5% για διάστημα τριών χρόνων. Έτσι θα συγκεντρώσει περίπου 850 εκατ. δολάρια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή χρεών. Ένα από τα μυστικά της σχετικής κίνησης είναι ότι καθώς το 80% του τραπεζικού συστήματος έχει ξεπουληθεί σε ξένες εταιρείες και κυρίως σε αυστριακές και γερμανικές τράπεζες, το μεγαλύτερο τμήμα του νέου φόρου θα έρθει από το εξωτερικό. Το τοκογλυφικό κεφάλαιο δηλαδή παγιδεύτηκε από μια απρόσμενη σκακιστική κίνηση του αντιπάλου και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη βασίλισσά του.
    http://www.nomoneynodebt.gr/details.php?id=155

    ΑπάντησηΔιαγραφή