15 Αυγούστου 2010

Η αέναη προδοσία...

[...Μόνον Κράτη που δύνανται να εξασφαλίσουν ασφάλεια ναυσιπλοΐας, Έρευνα - Διάσωση και επαρκή επιτήρηση μπορούν να αποβλέπουν σε αποδοχή εκ μέρους τής Διεθνούς Κοινότητος τής ΑΟΖ που θα καθορίσουν...]
Αυτό σημειώστε το καλά!

Νέα προδοσία «μυρίζει στον αέρα»...  

Παρασκευή, 25 Δεκέμβριος 2009 11:01

271209-diki-exΠληροφορία πρώτηΠληροφορηθήκαμε ότι, προσφάτως, η ολομέλεια τού Αρείου Πάγου σε διάσκεψη - κεκλεισμένων των θυρών - έκανε δεκτή την εισήγηση τού αντεισαγγελέως τού Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αθανασίου Κονταξή, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι εσφαλμένως παρεπέμφθη από το Ποινικό Τμήμα στην Ολομέλεια, λόγω τής διαφοράς μιας ψήφου, το ζήτημα τής επαναλήψεως τής «Δίκης των Έξ» που έγινε το 1922, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Κατά συνέπειαν, αναβιώνει η απόφαση τού Ποινικού Τμήματος και η «Δίκη των Έξ» θα επαναληφθεί, ενώ αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία τής διεξαγωγής της.
Ειδικότερα, η υπόθεση τής «Δίκης των Έξ» απησχόλησε την Ολομέλεια τού ΑΠ μετά από παραπομπή από το Ποινικό Τμήμα, καθώς οι Αρειοπαγίτες τού εν λόγω Τμήματος, αποφάσισαν επί τού θέματος με διαφορά μιας ψήφου (3-2). Δηλαδή, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ τής επαναλήψεως τής δίκης, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι, ενώ η μειοψηφία πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση επανάληψης τής δίκης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν θεμελιώνουν την βασιμότητα τής επαναλήψεως τής «Δίκης των Έξ».
Η Ολομέλεια έκρινε ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε το ζήτημα στην Ολομέλεια λόγω τής διαφοράς μιας ψήφου, καθώς αυτό ισχύει μόνο στις περιπτώσεις των αναιρέσεων και όχι για τις αιτήσεις επαναλήψεως των δικών.
Στον Άρειο Πάγο, αίτηση επαναλήψεως τής δίκης υπέβαλε στις 20.1.2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης - εγγονός τού Πέτρου Πρωτοπαδάκη - υποστηρίζοντας ότι, υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη την πλάνη περί των πραγμάτων κατά την διεξαγωγή τής δίκης το 1922. Υπενθυμίζεται ότι το 1922 μετά την Μικρασιατική Καταστροφή εκδηλώθηκε στρατιωτικό κίνημα υπό τους Συνταγματάρχες Πλαστήρα και Γονατά και τον Αντιπλοίαρχο Φωκά, που προκάλεσε την παραίτηση τής κυβερνήσεως Τριανταφυλλάκου και τού Βασιλέως Κωνσταντίνου (14 Σεπτεμβρίου 1922) υπέρ τού υιού του Γεωργίου Β'. Στη συνέχεια, στην Αθήνα, συγκροτήθηκε Επαναστατική Επιτροπή, η οποία έκανε εκτεταμένες συλλήψεις αντιβενιζελικών πολιτικών. Μία διαδήλωση 100.000 ανθρώπων στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Οκτωβρίου ζητά την εκτέλεση των υπευθύνων τής τραγωδίας.
Οι Πάγκαλος, Οθωναίος, Χατζηκυριάκος αλλά και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, απαιτούν εκτελέσεις. Οι Πλαστήρας, Δαγκλής, Γονατάς θέλουν κανονική δίκη. Οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν και αποφασίστηκε η ίδρυση Εκτάκτου Στρατοδικείου.
Επικεφαλής τής ανακριτικής επιτροπής, ανέλαβε ο Υποστράτηγος Θεόδωρος Πάγκαλος. Στο πόρισμα τής Επιτροπής (24 Οκτωβρίου), παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Έκτακτο Στρατοδικείο με την κατηγορία τής εσχάτης προδοσίας οκτώ πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 1920-1922 και είναι οι:
Δημήτριος Γούναρης, 59 ετών,
πρώην Πρωθυπουργός,
Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, 68 ετών,
πρώην Πρωθυπουργός,
Νικόλαος Στράτος, 50 ετών,
πρώην Πρωθυπουργός,
Νικόλαος Θεοτόκης, 44 ετών,
Υπουργός Στρατιωτικών στην Κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη,
Γεώργιος Μπαλτατζής, 56 ετών,
Υπουργός Εξωτερικών στις Κυβερνήσεις Γούναρη, Πρωτοπαπαδάκη,
Ξενοφών Στρατηγός, 53 ετών,
Υποστράτηγος, ε.α., Υπουργός Συγκοινωνιών στην Κυβέρνηση Γούναρη,
Μιχαήλ Γούδας, 54 ετών,
Υποναύαρχος ε.α., Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Γούναρη,
Γεώργιος Χατζηανέστης, 59 ετών,
Αντιστράτηγος, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης. Η δίκη διεξήχθη από 31 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 1922 στην Παλαιά Βουλή. Το Στρατοδικείο κηρύσσει παμψηφεί ενόχους τους μεν Γεώργιο Χατζηανέστη, Δημήτριο Γούναρη, Νικόλαο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Γεώργιο Μπαλτατζή και Νικόλαο Θεοτόκη και τους επιβάλλει την ποινή τού θανάτου, ενώ στους Μιχαήλ Γούδα και Ξενοφώντα Στρατηγό την ποινή των ισοβίων δεσμών. Διατάσσει την στρατιωτική καθαίρεση τού Γεωργίου Χατζηανέστη Αρχιστράτηγου, Ξενοφώντος Στρατηγού Υποστράτηγου και Μιχαήλ Γούδα Υποναυάρχου, ενώ επέβαλε και χρηματικές ποινές.
Αμέσως μετά, ο επαναστατικός επίτροπος Νεόκοσμος Γρηγοριάδης μεταβαίνει στις φυλακές Αβέρωφ, όπου εκρατούντο οι έξι , τους ανακοινώνει την καταδικαστική απόφαση και τους πληροφορεί ότι, η εκτέλεσή τους εγίνετο εντός δύο ωρών. Δύο φορτηγά τους παραλαμβάνουν και τους μεταφέρουν στο Γουδί, όπου και εκτελούνται.

Πληροφορία δευτέραΣυμφώνως προς το άρθρο 55 τής συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιον τής Θαλάσσης, στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) των Κρατών, ΔΕΝ ισχύουν ΟΥΤΕ η αντίληψη κυριαρχίας που διέπει τα χωρικά ύδατα, ΟΥΤΕ η ελεύθερη διακίνηση που ισχύει για τις ανοιχτές θάλασσες.
Δυστυχώς, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα: Μόνον Κράτη που δύνανται να εξασφαλίσουν ασφάλεια ναυσιπλοΐας, Έρευνα - Διάσωση και επαρκή επιτήρηση μπορούν να αποβλέπουν σε αποδοχή εκ μέρους τής Διεθνούς Κοινότητος τής ΑΟΖ που θα καθορίσουν !!!
Έτσι εξηγούνται όλα πλέον...
Θυμάστε που στις 15 Νοεμβρίου 2009 (αρ. φ. 330) ρωτούσαμε γιατί από τις 22 Σεπτεμβρίου 2009 έπαψε να επιχειρεί στο Αιγαίο Πέλαγος η 353 Μοίρα του Πολεμικού Ναυτικού μας;
Θυμάστε που στις 22 Νοεμβρίου 2009 (αρ. φ. 331) ρωτούσαμε ποιούς ενοχλούσε το όνομα «Αιγεύς» τής 331 Μοίρας των Mirage 2000-5 Mk2 (114 ΠΜ - Τανάγρα); Μάλιστα, το ίδιο ακριβώς ερώτημα, το απευθύναμε και στο προηγούμενο άρθρο μας (αρ. 335) την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, όπου εξηγούσαμε ότι, η Μοίρα 331 «Θησεύς» (πρώην «Αιγεύς» - γιατί;;;) είναι η σπουδαιότερη μονάδα τής Πολεμικής Αεροπορίας!
Θυμάστε που - πάλι στις 22 Νοεμβρίου 2009 - ρωτούσαμε γιατί άλλαξε το έμβλημα τής 384 Μοίρας Έρευνας - Διάσωσης, καθώς επίσης και το όνομά της από «Αιγίοχος» σε... "Puma";
Θυμάστε που στις 29 Νοεμβρίου 2009 (αρ. φ. 332) καταγγείλαμε ότι η ΑΣΔΕΝ αφήνεται στην τύχη της και τα αερόστρωμνα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς στρατευμάτων τύπου "Zubr" του Πολεμικού Ναυτικού ΔΕΝ επιχειρούν;
Θυμάστε που στις 13 Δεκεμβρίου 2009 (αρ. φ. 334) σας είπαμε ότι έρχονται στο Αιγαίο Πέλαγος τα πλωτά γεωτρύπανα των εφοπλιστών Γιώργου Οικονόμου και Θεοδώρου Αγγελοπούλου από την Νότιο Κορέα σε 1-2 χρόνια;
Ε, τοποθετήστε όλες αυτές τις πληροφορίες σε μία τάξη και θα εξαγάγετε το αληθές συμπέρασμα: Η Ελλάς, ΔΕΝ ασκεί πλέον επαρκή επιτήρηση στην ΑΟΖ της (353 ΜΝΑΣ). Στην Έρευνα και Διάσωση, ΔΕΝ παραλαμβάνει 17 άκρως απαραίτητα ελικόπτερα. Έξι μάλιστα τού Λιμενικού Σώματος και δύο τού Πυροσβεστικού Σώματος, τα έχει καθηλωμένα στο έδαφος. Η 384 Μοίρα, λέγεται... "Puma" και όχι «Αιγίοχος». Η 331, από «Αιγεύς» μετονομάσθηκε σε «Θησεύς» (το προηγούμενο όνομα του ΣΜΕΤ τής 114 δηλαδή, το νυν «Ανταίος»). Την τελευταία δεκαετία, είχαμε σοβαρότατα ναυάγια στο Αιγαίο Πέλαγος («Σάμινα» - Πάρος, "Sea Diamond" - Θήρα). Άρα, «δεν μπορούμε» - ΔΗΘΕΝ - να εξασφαλίσουμε ως χώρα ασφάλεια ναυσιπλοΐας. Άρα, δεν μπορούμε να καθορίσουμε ΑΟΖ!!! Άρα, αυτό θα το πράξει η Τουρκία, που διαθέτει τα απαραίτητα μέσα!!! Σατανικό, ε;
Θα ΑΘΩΩΣΟΥΝ μετά από 87 ολόκληρα έτη και τους Πρωτοπαπαδάκη - Γούναρη - Χατζηανέστη για την Μικρασιατική Καταστροφή και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Έτσι, θα... «αθωωθούν» στα μάτια τής Κοινής Γνώμης και οι νυν υπεύθυνοι τής επικειμένης νέας Εθνικής Καταστροφής μας! Τα έχουν προετοιμάσει όλα...
Νικόλαος Μακρής

Πηγή...

Σχετικά θέματα... ΑΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου