30 Σεπτεμβρίου 2010

Προσωρινή Κυβέρνησις ΠΑΣΟΚ:ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ:"Θα επιβάλεται φυλάκισις εις τους αντιδρούντας"...

"«αν ενεργοποιήσουμε τις πεπαλαιωμένες διατάξεις που ισχύουν από την περίοδο της δικτατορίας, θα υπάρξει ένα εμπόδιο γραφειοκρατικών διαδικασιών και για μερικές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρχει ποινική ευθύνη, την ώρα που παραβιάζονται υποχρεώσεις που συνδέονται με την επίταξη» ανέφερε ο υπουργός."
Χρειάζεται άλλη απόδειξη,ότι έχουμε να κάνουμε με νοσταλγούς που νομίζουν τους εαυτούς τους ως άλλους Παττακούς,Μακαρέζους,Παπαδόπουλους,Ιωαννίδηδες;Αν οι "πεπαλαιωμένες διατάξεις" δεν ενέπιπταν επί εμποδίων "γραφειοκρατικών",θα τις είχαν εφαρμόσει χωρίς καμιά "δημοκρατική" αιδώ...Εν ταύτη περιπτώσει...
Δικτατορία Νέας Τάξης
Διοίκησις Ευρωπαϊκής Ενώσεως
Υποδιοίκησις Ελλάδος
Όργανον Εφαρμογής:Γραφείον Δ.Ν.Τ. Ελλάδος
Υποδιεύθυνσις:Προσωρινή Κυβέρνησις ΠΑΣΟΚ
Θέμα:Συμπλήρωσις Επιτακτικών Διατάξεων Χουντικής Περιόδου 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ

ΠΑΣΟΚ: Όποιος αντιδρά...στην φυλακή.

  • Τελικά, ψηφίστηκε ο νόμος για φυλάκιση όλων όσων αρνούνται την επίταξή τους. Από σήμερα, είναι νόμος του κράτους του μνημονίου, του κράτους που ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να μετατρέψει σε ανοιχτό ψυχιατρείο


Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα νόμο, όταν αυτός αποδίδει δικαιοσύνη και όταν θέτει την ισονομία μεταξύ των πολιτών. Κανένας δεν μπορεί να κατακρίνει ένα νόμο που απειλεί με στέρηση της προσωπικής ελευθερίας, όταν ο νόμος έχει δημιουργηθεί και διαχειρίζεται από ανθρώπους που τον έχουν ήδη παραβεί.
Το νομικό και πολιτικό έκτρωμα, που γέννησε σήμερα η τροϊκανή δημοκρατία του σύγχρονου Τσολάκογλου - Παπανδρέου, του πολιτικού που έχει ως όραμα να μην αγχώνονται οι τοκογλύφοι δανειστές μας και που αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες σαν ζωάκια συμμετέχοντα σε πείραμα, αποτελεί ουσιαστικά και την ταφόπλακα κάθε ηθικής και λογικής προσέγγισης που θα τολμούσε να προσδώσει το τελευταίο κατακάθι του φασισμού. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των ψηφισάντων βουλευτών, υβρίζοντας το Σύνταγμα της χώρας δείχνει πλέον πως σκοπός του πρωθυπουργού εξωτερικών είναι η πλήρης υποταγή και υποδούλωση των πολιτών, στις επιθυμίες και στους παραλογισμούς που προτάσσει για το συμφέρον εκείνων στους οποίους δεν χρωστάει.
Συμφωνώντας απολύτως, αλλά με διαφορετική τελείως προσέγγιση, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, θα επαναλάβω πως "το δημοκρατικό όριο έχει εξαντληθεί...»! Η τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, βιάζει κατ' επανάληψη όχι μόνο τη λογική, αλλά και τις ελευθερίες των πολιτών της χώρας, προκειμένου να κρατήσει σταθερή την γραμμή που έχει χαράξει και που οδηγεί στην εξαθλίωση και στην καταστροφή.
Υπερψηφίστηκε, λοιπόν, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Και αν αυτό δεν λέγεται κατάχρηση εξουσίας, τότε πως μπορεί να προσδιοριστεί αυτή καθεαυτή η κατάχρηση της εξουσίας; Τολμούν, εκείνοι που είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την κατάσταση που σήμερα βιώνουμε ως χώρα και ως πολίτες, να απειλούν με απώλεια δυνατότητας διαβίωσης όσους αντιστέκονται στις επιλογές των κυβερνώντων. Τολμούν εκείνοι που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, να δημιουργούν νόμους και να απειλούν την επαγγελματική, την οικογενειακή και την προσωπική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών. Τολμούν οι καταχραστές να απειλούν τους μονίμως καλοπληρωτές. Τολμούν οι απατεώνες να τιμωρούν τους έντιμους... Τολμούν... τολμούν... τολμούν οι ανεύθυνοι να τιμωρούν τους υπεύθυνους!!!
Την τροπολογία καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας, τόσο την διαδικασία εισαγωγής της με την διαδικασία του κατεπείγοντος, πλάι στο νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, όσο και την ουσία της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη εναντίωσής του στην ρύθμιση, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία. Έντονες επιφυλάξεις, εξέφρασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, καλώντας την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα με διάλογο. Και αυτά συνέβησαν λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις του κυρίου Κακλαμάνη, μέσω των οποίων έθιγε ζήτημα αντισυνταγματικών κινήσεων και αποφάσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου...!
Διευκρινίζοντας το σκεπτικό της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε πως, «παρά τον έντονο διάλογο και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπήρξε εξαιρετικά προσεκτική και δεν σκέφτηκε ποινικές όψεις από τις συνέπειες της επίταξης, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημοσίας χρήσεως, εξακολουθούν να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους, κρατούν εν αχρησία τα επιταγμένα μέσα και οχήματα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς». Η τροπολογία, υπήρξε αναγκαία, καθώς «αν ενεργοποιήσουμε τις πεπαλαιωμένες διατάξεις που ισχύουν από την περίοδο της δικτατορίας, θα υπάρξει ένα εμπόδιο γραφειοκρατικών διαδικασιών και για μερικές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρχει ποινική ευθύνη, την ώρα που παραβιάζονται υποχρεώσεις που συνδέονται με την επίταξη» ανέφερε ο υπουργός.
«Ενόψει καταστάσεων κοινής ανάγκης, χρειάζεται να υπάρξει αποτελεσματική και ευέλικτη διαδικασία για αυτούς που αρνούνται να συμμορφωθούν, ή παραλείπουν να εκτελέσουν τις υποχρεώσεις τους από την απόφαση επιτάξεως» υπογράμμισε ο κος Καστανίδης.
Με την εισήγηση του υπουργού, συμφώνησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Στάθης Κουτμερίδης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη «διαφύλαξης της εύρυθμης κοινωνικής ζωής της χώρας», αλλά και της αποστολής ενός θετικού μηνύματος, πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις. Κανείς δεν είναι πάνω απ’ το νόμο» διατράνωσε.
Τελικά, ίσως θα πρέπει όλοι μας να συγκρατήσουμε στη μνήμη μας τα ονόματα και τα πρόσωπα εκείνων που υπεραμύνθηκαν της καταπάτησης της ελευθερίας των πολιτών της χώρας, στο όνομα των... συμφερόντων!
«Κάθετα αντίθετη» δήλωσε η Νέα Δημοκρατία δια του εισηγητή της Θ. Καράογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτη τροπολογία»: «Οι αυτοκινητιστές δεν είναι αλήτες ή περιθωριακοί, αλλά απελπισμένοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους. Με την κοινωνική έκρηξη που επιδιώκει η κυβέρνηση, δεν θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει διάλογος...» υποστήριξε ο βουλευτής.
«Σήμερα νοιώθω ντροπή» παρατήρησε ο Γ. Τραγάκης (ΝΔ). «Λέτε με τιμή, ότι μία τροπολογία που δημεύει τις περιουσίες των ανθρώπων και τους οδηγεί στη φυλακή, κατατίθεται 24 ώρες πριν την ένταξή της στο νομοσχέδιο;».
«Πάμε σε καταστάσεις, όπου όποιος διαμαρτύρεται θα φυλακίζεται. Να αποσύρετε την τροπολογία, που είναι απαράδεκτη, τόσο επί της ουσίας, όσο και στην διαδικασία εισαγωγής της σε άσχετο νομοσχέδιο» αξίωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης.
«Με την παρούσα τροπολογία, η κυβέρνηση προχωρά σε αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες ατραπούς» παρατήρησε ο Άγγελος Τζέκης (ΚΚΕ). «Πρόκειται για επιχείρηση κλιμάκωσης που προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό, όπως έγινε με τους ναυτεργάτες».
«Η κυβέρνηση δεν έχει μόνον στόχο τους φορτηγατζήδες. Στέλνει ένα μήνυμα πως ο λαός πρέπει να σκύψει το κεφάλι, για την σωτηρία της πατρίδας» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
«Πρόβα τζενεράλε για γενικευμένη εφαρμογή» διέκρινε στην τροπολογία ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έψεξε και τον υπουργό προσωπικά: «Σας άκουσα έκπληκτος να κατακρίνατε τις διατάξεις της δικτατορίας ως γραφειοκρατικές. Διεκδικείτε λιγότερη γραφειοκρατία στις ρυθμίσεις της δικτατορίας;»
Εντονότατες επιφυλάξεις εξέφρασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, εκτιμώντας πως η τροπολογία «μόνο λάδι στη φωτιά θα ρίξει και δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα». Και, απέναντι στις αναφορές του υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγοράσει την άδεια των αυτοκινητιστών όπως εκείνοι ζητούν, παρά μονάχα ποσοστά από 38% μέχρι 58%, η βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί, «πόσο ήταν το κόστος από την ρύθμιση που ζητούν οι αυτοκινητιστές και πόσα χάνει η ελληνική οικονομία κάθε μέρα».
«Το δημοκρατικό όριο έχει εξαντληθεί στη συνεννόηση» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο, φρόντισε όσο μπορούσε να εξετάσει πτυχές των αιτημάτων, πιθανότατα δεν ικανοποίησε τους αυτοκινητιστές, έφτασε στα όριά της, κι οι αυτοκινητιστές θέλουν και άλλα. Κάποια στιγμή, πρέπει κάποιος να πάρει μια τελική απόφαση» ανέφερε ο κος Καστανίδης. Εξάλλου, «στεναχωριέμαι πάρα πολύ, που στην Μαλακάσα μπορεί να αποδειχθεί πυροβολισμός και που στη Μάνδρα και στην Καβάλα, αυτοκινητιστές προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε συναδέλφους τους. Δεν απηχούν την άποψη της πλειοψηφίας, αλλά έστω και κατ’ εξαίρεση, έχουν προκαλέσει καθεστώς φοβίας…».
Προφανώς ο κύριος Καστανίδης και οι ομογάλακτοί του, δεν στενοχωριούνται για την πολιτική τους κατρακύλα και για την μετακίνησή τους στο στρατόπεδο του φασισμού. Όμως, πρέπει να σταθούμε και να αναλογιστούμε πολύ σοβαρά, την τοποθέτηση του κυρίου Καράογλου, πως η κυβέρνηση επιδιώκει την κοινωνική έκρηξη... Και ίσως αυτή η έκρηξη να αποτελέσει (έτσι νομίζουν) το άλλοθι της καταστροφικής τους αντεθνικής πολιτικής...Κωνσταντίνος
Πηγή...

Σχετικά θέματα:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ...Επιτάσσομεν τα Δ/Χ φορτηγά...Επιλοχίας (ΔΝΤ) (α.α)

Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του...ΔΝΤ.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.

1 σχόλιο:

  1. Οσο ο κοσμος δεν βγαινει στους δρομους,αυτοι θα αποθρασσυνονται.Γενικη απεργια και ολοι στους δρομους...ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή