28 Οκτωβρίου 2010

Ο καπετάν-Ζαχαριάς ο Ηλείος αρχηγός του Εθνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Ναυτικού(ΕΛΑΝ).

Απ την Αντίκερα προβάλει (μέσα από βιβλίο) ο Ζαχαριάς
Ο καπετάν Ζαχαριάς  γεννήθηκε στο Χελιδόνι Ηλείας το 1922 και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Υπηρέτησε στο Αλβανικό μέτωπο με το βαθμό του δεκανέα Μηχανικού και οργανώθηκε στην Αντίσταση το 1942 υπό τον καπετάν – Κρόνο, στην Κουκουβίτσα. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες, ενώ αργότερα κατόπιν εντολής πήγε στην Αντίκυρα με σκοπό να οργανώσει το τοπικό ΕΛΑΝ, όπου και έδρασε μέχρι την απελευθέρωση.

4 σχόλια:

  1. Αααα όλα κι όλα συνέλληνα είσαι άδικος!!Πως δεν τιμούν τους ήρωες οι νεοέλληνες δεν πήγες στην παρέλαση να δεις τα μαύρα προδοτικά ράσα που είναι πρώτα στην τιμητική εξέδρα!!Αααα είσαι ανικανοποίητος δεν παίζεσαι με τίποτα δεν είδες ούτε το μεγαλειώδες έργο της Αλίκης Υπολοχαγός Νατάσα??Τι άλλο θες!!!ΈΡΡΩΣΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι...ναι...πως δεν είδα!
    Εδώ γνωρίζει πιένες στο ΠΑΘ,ένα μπλογκ...παπαδίστικο!Ποιός έκανε τον πόλεμο στην Αλβανία;Η...παναγία!!!
    Χέστα κι άστα Συνέλληνα!
    Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε.μαύρη σαν καλιακούδα που λέει κι η μάνα μου!
    ΕΡΡΩΣΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά συνέλληνα Πλάτων η χριστιανική παράνοια δεν έχει τέλος !!Έβγαλαν ανήμερα της γιορτής τον Ελλήνων τον Εβραιόπληκτο στη γύρα για να ασελγησουν κατά των ηρώων!!Δεν θα σχολιάσω το παραμύθι με κάλυψες μια παρατήρηση μόνο ο κλαψούρης γέρος απ' ότι διαβάσαμε δεν ήθελε να γίνει γνωστό το όνομά του!!χαχαχαΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!! Θα σου κάνω μια αποκάλυψη σοβαρά χωρίς πλάκα!!Τις τελευταίες μέρες τα έχωνα στους καλόγερους του "αγίου" όρους για την συνεργασία τους με τον Χίτλερ!!Χθές το βράδυ παρουσιάστηκε η Παναγία και μου είπε αυστηρά!!Απολλώνιε ειδωλολάτρη γιατί κατηγορείς τους καλόγερους για προδοσία ??Αυτοί εκτελούσαν δικές μου εντολές !!Αν δεν γίνεις Απολλώνιε χριστιανός θα σας στείλω τους Τούρκους να σας αφανίσουν !!Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημμα συνέλληνα λέω να επισκεφτώ ψυχίατρο!!Ερρωσο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχα!
    Ηρέμησε Απολλώνιε,τα όνειρα το φθινόπωρο δεν πιάνουν γιατί πέφτουν τα φύλλα!χαχαχαχα!
    Ψυχίατρο θέλουν οι εβραιόπληκτοι που βλέπουν οπτασίες και φαντάζονται φαντάσματα να τους κυνηγούν!χαχαχα!
    ΕΡΡΩΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή