03 Νοεμβρίου 2010

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, κατηγορούμενο...Μια υπόθεση που θίγει κι εκθέτει άμεσα την υπουργό Παιδείας και ''αγγίζει'' το Μέγαρο Μαξίμου

Η υπόθεση θίγει κι εκθέτει άμεσα την υπουργό Παιδείας και ''αγγίζει'' το Μέγαρο Μαξίμου
Αυτά παθαίνουμε όταν εμπλέκονται, ένας τζογαδόρος Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Σικάγο, ένας τζογαδόρος πρώην γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ένα ''λαμόγιο'' σύμβουλος της υπουργού κ. 'Αννας Διαμαντοπούλου και ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου της.


Διασυρμός υπουργείων και των διπλωματικών μας αποστολών στις ΗΠΑ:
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, κατηγορούμενο... Αναμένεται ερήμην καταδίκη του (''default'') και καθορισμός αποζημίωσης!

''... O κατηγορούμενος (γεν. Προξενείο) ενημέρωσε ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένο(ς) να επικοινωνήσει επίσημα ή ν' απαντήσει στις (δικαστικές) αρχές μιάς ξένης χώρας...'' !!!

Τον χρόνο 2009 ένας αποσπασμένος από την Ελλάδα εκπαιδευτικός, ο κ. Ιωάννης Αγγελόπουλος, αγανακτισμένος -όπως και τόσοι άλλοι εκπαιδευτικοί- από την συμπεριφορά (ανεκτή μόνιμα από διεφθαρμένους αξιωματούχους του υπουργείου Παιδείας στην Ελλάδα) του ''ισόβιου'' Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Σικάγο κ. Νίκου Νικολιδάκη (γνωστός ως ''χαρτοπαίκτης'', εξαιτίας του εθισμού του στον τζόγο), έκανε κάτι ''έξυπνο'': Δεν κατέφυγε σε κανονικό Δικαστήριο (Circuit Court, στην Κομητεία-πόλη), αλλά σε Πολιτειακό Επίπεδο (State) και μάλιστα στο πολυμελές γιά τ' Ανθρώπινα Δικαιώματα της Πολιτείας του Ιλλινόις (State Of Illinois Human Rights Commission), δηλ. πολύ χειρότερα από απλό Δικαστήριο στις ΗΠΑ. Ο αριθμός της υπόθεσης είναι 2009CN1465 και το κατηγορητήριο ''παραβίαση (και) ανθρώπινων δικαιωμάτων''.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλύτερα να καταδικαστεί κάποιος από κανονικό Δικαστήριο, παρά από Πολιτειακό (State) γιά παραβίαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Kατηγορούμενο, το γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, με γενικό πρόξενο τον κ. Αναστάσιο Πέτροβα και Συντονιστή Εκπαίδευσης τον κ. Νίκο Νικολιδάκη.
Το δικαστικό όργανο της Πολιτείας, μπορεί να εκδόσει απόφαση και/ή να παραπέμψει την υπόθεση σε δικαστήριο Κομητείας (Circuit Court).
Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις της αρμόδιας Επιτροπής της Πολιτείας Ιλλινόϊς, το γενικό Προξενείο τις αγνόησε προκλητικά, χωρίς να δώσει απάντηση. 'Ετσι, η υπόθεση πήρε αναγκαστικά την ''άγουσα'' γιά επιβολή ποινής και κυρώσεων οικονομικών, ερήμην.
.....................................................................................

Τα νομικά έγγραφα (κάντε κλικ στις φωτογραφίες γιά μεγένθυνση)






....................................................................................
Το ερώτημα:
Πως γίνεται ένας δημόσιος υπάλληλος της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο κ. Νικολιδάκης, μόνιμος γιά... 36 χρόνια, αν και...συνταξιούχος, να παραμένει ως Συντονιστής με ''φωτογραφική εγκύκλιο'', να αγνοεί αποφάσεις- εντολές υπουργείου, να έχει καταγγελθεί γραπτά πολλές φορές στο υπουργείο Παιδείας, να έχει στρέψει εναντίον του μία ολόκληρη παροικία, να γίνεται 'Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) εις βάρος του στην Αθήνα, να εκκρεμούν δίκες σε βάρος του, ν' αγνοεί κλήσεις-αποφάσεις αμερικάνικων Δικαστήριων διασύροντας την Ελλάδα, να βρίσκει τεχνάσματα γιά την παραμονή του στη θέση του και στις ΗΠΑ κ.ά. και να παραμένει στην θέση του, με μόνο ''προσόν'' τις ''πλάτες'' διεφθαρμένων αξιωματούχων του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας;  (Διαβάστε σχετικά)

Να σημειώσουμε ότι ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Σικάγο, είχε στο παρελθόν τις ''πλάτες'' του (άλλου γνωστού στη Νέα Υόρκη ''τζογαδόρου'') πρώην γεν. Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρη Πλατή (ότι χειρότερο είχε περάσει ως γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, 1999-2003) και τώρα τις ''πλάτες'' του κ. Παναγιώτη Γεωργίου, σύμβουλου της υπουργού κ. Διαμαντοπούλου (η κόρη του διορισμένη ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου). Ο κ. Γεωργίου, ''μπλοκάρει'' στο υπουργείο όλες τις γραπτές καταγγελίες εις βάρος του κ. Νικολιδάκη. Βρώμικο ρόλο παίζει και ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Βασίλης Κουλαϊδής.

Τι μεσολάβησε
Ο εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Αγγελόπουλος στα 2008, ως αποσπασμένος του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας ζήτησε από τον παράνομα τότε -με εντολή του γεν. Γραμματέα (επί υπουργίας Στυλιανίδη)-, διορισμένο στο Σικάγο Συντονιστή Νίκο Νικολιδάκη, να τοποθετηθεί σε σχολείο. Αυτός του απάντησε με τον ηλίθιο ισχυρισμό ''φέρε μου χαρτί ότι είσαι Αμερικανός πολίτης και θα σε διορίσω''. Εκείνη την εποχή ο κ. Αγγελόπουλος βρισκόταν ήδη στην διαδικασία απόκτηση ''πράσινης κάρτας''. Μετά από καταγγελίες, ο κ. Νικολιδάκης, αναγκάστηκε λίγους μήνες μετά να τον διορίσει, κάνοντάς του την ζωή δύσκολη: Σε 4 διαφορετικά σχολεία ως ''περιφερόμενος εκπαιδευτικός'', που αναγκαζόταν να κάνει κάθε εβδομάδα περισσότερα από 1.000 μίλια οδηγώντας!
Ο κ. Αγγελόπουλος έχει καταφύγει και στα ελληνικά χρονοβόρα και αμφίβολης αξιοπιστίας Δικαστήρια.
Ο κ. Νικολιδάκης, που αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην... πόκα (''τζόγο'' γενικά) παρά στα καθήκοντά του, έχει συγκρουστεί με όλους τους αποσπασμένους στο Σικάγο εκπαιδευτικούς.
Και όσο το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας αδιαφορεί και τον διατηρεί παρά τις αλεπάλληλες καταγγελίες ή διατηρεί διεφθαρμένους ως συμβούλους, επιπέδου Παναγιώτη Γεωργίου, τόσο θα διασύρεται και την ζημιά θα πληρώνουν τα παιδιά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θέλουμε να διδάσκονται την γλώσσα την ελληνική.

Σημειώσεις:
- Η πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον και το υπουργείο Εξωτερικών, δεν ''καταδέχτηκαν'' ν' ασχοληθούν με το ζήτημα.
- Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι υπάρχει δεδικασμένο στην Πολιτεία Ιλλινόις, πριν 8 χρόνια, γιά ακριβώς ίδια υπόθεση, με διπλωμάτη / προξενείο ευρωπαϊκής χώρας. Κατά συνέπεια, η ''διπλωματική ασυλία'' ΔΕΝ έχει ισχύ.


Δημοσιεύοντας τα παραπάνω, ερωτούμε την ελληνική κυβέρνηση:
1- Γιατί το γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης δεν στεγάζεται στο γεν. Προξενείο Σικάγου, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις στις ΗΠΑ;
2- Γιατί ενοικιάζει ξεχωριστό χώρο σε μία από τις ακριβότερες τοποθεσίες, που στοιχίζει στο ελληνικό Δημόσιο συνολικά 9-10.000 δολ. τον μήνα;
3- Γιατί 3 από τους 7 συνολικά αποσπασμένους από Ελλάδα εκπαιδευτικούς στο Σικάγο, αντί να διδάσκουν σε σχολεία, είναι ...υπάλληλοι στο γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης;
4- Πως γίνεται, στην Φλόριδα γιά παράδειγμα, που έχει τα περισσότερα Charter Schools και πολύ περισσότερους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, να μην υπάρχει Συντονιστής στο γενικό προξενείο στην Τάμπα, αλλά να υπάρχει στο...Σικάγο;


Γ. Λυκ. - 1 Νοε. 2010

http://www.kalami.net/ 

1 σχόλιο:

  1. Οι διπλωματικές αποστολές όπως και οι διπλωμάτες έχουν πλήρη ασυλία με αλλα λογια το ακαταδιωκτο συμφωνα με την συνθηκη της Βιεννης που απο οτι ξερω ισχυει και στις ΗΠΑ.Συνεπως,αποψη μου ειναι οτι το Αμερικανικο Δικαστηριο δεν εχει δικαιοδοσια να κρινει την υποθεση και ουτε τη δυνατοτητα να την επιβαλλει και σωστα η Ελληνικη Κυβερνηση αρνηθηκε να συμμετασχει στην διαδικασια.Το ιδιο θα εκανε και η Αμερικανικη Πρεσβεια στην Αθηνα ή το Αμερικανικο Προξενειο στη Θεσσαλονικη εαν κατηγορουνταν απο Ελληνικο Δικαστηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή