19 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ «ΚΟΝΤΕΣ» ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ


ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ-ΓΕΝΕΤΙΚΗ: ΟΙ «ΚΟΝΤΕΣ» ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Η ΑΣΠΡΗ ΚΟΝΤΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ UBRE BLANCA ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.
Το 1982 φωτογραφήθηκε πρώτη φορά ο Κάστρο με αυτή την λευκή αγελάδα, η οποία είχε τεράστια παραγωγή
αναλογικά τότε κατά τις πρώτες μέρες του εμπάργκο. Έτσι, φαινόταν ότι δεν θα έχει πρόβλημα και μπορούσε κανείς να στηριχθεί για την παραγωγή γάλακτος επάνω της.
Δυστυχώς, τα πράγματα δεν επαληθεύτηκαν, ώσπου ένας παλιός σύντροφος του Κάστρο και επαγγελματίας αγρότης, ο
Raul Antonio Hernandez είχε την ιδέα να δημιουργήσει γενετικά μια αγελάδα που να είναι πολύ πιο κοντή, με μεγαλύτερη απόδοση και πιο βολική σε ότι αφορά τον σταυλισμό και τη διατροφή.
Μετά από πολλές διασταυρώσεις το κατάφερε και δημιούργησε μια γενιά, που την ονόμασε «καμπεσίνο» και είναι περίπου ένα μέτρο και δέκα εκατοστά ψηλή. Παρήγαγε δε 4
-5 λίτρα γάλα την ημέρα.
Ο ίδιος θέλει με τις διασταυρώσεις, που συνεχίζει με ανάλογους ταύρους, να φτάσει το κοπάδι του να έχει το κάθε ζώο ένα ύψος περίπου 60 εκατοστά. Δείχνει ότι οι άνθρωποι με απλές σκέψεις μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους, όπως στην περίπτωση εδώ με την γαλακτοπαραγωγή μέσω των «μίνι» αγελάδων.
Είναι μια αρχή που πραγματικά πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχει συμβεί και αξίζει να συζητηθεί.

Πηγή...

1 σχόλιο:

  1. Οσες φορες ο ανθρωπος παρενεβει στις διαδικασιες της φυσεως,μονον καταστροφη επεφερε.Απλα,πρεπει περισσοτεροι ανθρωποι να ασχοληθουν με την κτηνοτροφια και τη γεωργια.Τα πολυσυνθετα προβληματα,εχουν απλες λυσεις.Η φυση ετσι διδασκει...Διομηδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή