05 Νοεμβρίου 2010

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ – ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο MCMAHON Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ – ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο  MCMAHON Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
Για άμεση κυκλοφορία: 4 Νοεμβρίου, 2010
Η Cyprus Action Network of America (CANA) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο αρνητής της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας και της τουρκικής εισβολής MichaelMcMahon ηττήθηκε στις εκλογές για την Γερουσία της περιφέρειας 13 της Νέας Υόρκης από τον Ρεπουπλικανό  αντίπαλό του Michael Grimm. Τον περασμένο Μάρτιο ο McMahon ως Γερουσιαστής ψήφισε εναντίον του ψηφίσματος για αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας και πήρε και χρηματοδότηση από ξένες τουρκικές πηγές τρείς εβδομάδες μετά την ψηφοφορία.
Η Ελληνο-αμερικανική κοινότητα στο Brooklyn και στο Staten island και σ΄όλη την περιφέρεια της Νέας Υόρκης κινητοποιήθηκε εναντίον του McMahon χάρη στην
έγκαιρη πρωτοβουλία και σκληρή δουλεία από την CANA, την ANCA (την Εθνική Αρμενική Επιτροπή Αμερικής) και την Ελένη Κωστοπούλου, κάτοικο της περιοχής BayRidge του Brooklyn και αρθρογράφο για κοινοτικά θέματα στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας η οποία έγραψε σειρά άρθρων για τον McMahon και την άρνηση του για αναγνώριση της Γενοκτονίας. Στην εβδομαδιαία έκδοση του Εθνικού Κήρυκα (Μαρτίου 12 – Μαρτίου 19, 2010) η Ελένη Κωστοπούλου έγραψε ότι ο McMahon  ψήφισε εναντίον της Αρμενικής Γενοκτονίας στο ψήφισμα στην Γερουσία
«Ανησύχησα ιδιαίτερα όταν έμαθα για την νίκη με την τόσο μικρή διαφορά όταν έμαθα ότι ο Γερουσιαστής που αντιπροσωπεύει την δική μου περιφέρεια (μια περιφέρεια που αποτελείται περίπου από 20,000 Ελληνο-Αμερικανούς) ήταν ένας από εκείνους τους 22 που ψήφισαν εναντίον. Ο Michael McMahon είναι ένας Γερουσιαστής τον οποίο δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω στις επόμενες εκλογές».
Τις εβδομάδες μετά τον ψήφο του McMahon, ακτιβιστές από την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα και την Αρμενο-Αμερικανική κοινότητα διαμαρτυρήθηκαν εναντίον γεύματος  στο τουρκικό εστιατόριο AlibabaManhattan για οικονομική ενίσχυση, όπου ο McMahon πήγε να πάρει οικονομική ενίσχυση από την τουρκική κυβέρνηση για την άρνηση του να αναγνωρίσει την Γενοκτονία στο Κογκρέσσο.  Αυτό καλύφθηκε από τον Τύπο της κοινότητας και καταγράφτηκε στο youtube:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ANCA: ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ MCMAHON ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ:

http://anca.org/press_releases/press_releases.php?prid=1846
Αρμένιοι και Έλληνες Αμερικανοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται εναντίον του Αντιπροσώπου McMahon περιφέρειας Ν.Υ: GreekReporterUSA

http://usa.greekreporter.com/2010/04/05/armenian-and-greek-american-activists-protest-ny-rep-mcmahon/
Ακτιβιστές διαμαρτύρονται εναντίον της προσπάθειας του McMahon να χρηματιστεί για την άρνηση του να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία:

http://www.youtube.com/watch?v=MOSA6ZORjJ0
Η διακεκριμένη Ελληνο-κύπρια ερευνήτρια και δημοσιογράφος Φανούλα Αργυρού επίσης έγραψε άρθρο στα ελληνικά, που διανεμήθηκε ευρύτερα στον ελληνικό και ελληνο-κυπριακό Τύπο με τίτλο « Τα «30 αργύρια» του MichaelMcMahon». Για άμεση κυκλοφορία:  30 Μαρτίου 2010.

http://cyprusactionnetwork.org/michael_mcmahon
Παρόλες τις έντονες διαμαρτυρίες προς τους αντιπροσώπους του ελεγχόμενου από την Κυπριακή κυβέρνηση λόμπυ – ΠΣΕΚΑ και «Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια Ελλήνων» και την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής – το λεγόμενο «λόμπυ» συνέχισε να υποστηρίζει τον McMahon, τον αρνητή της γενοκτονίας, βασισμένο στην υποστήριξη του στην τουρκο-βρετανική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Πανίκος Παπανικολάου, Νίκος Μουγιάρης, και Φίλιπ Κρίστοφερ (όλοι τους μετανάστες από την Κύπρο που αποτελούν την πλειοψηφία της ηγεσίας της Εθνικής Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων) συνέχισαν να οργανώνουν συνεστιάσεις για οικονομική ενίσχυση του McMahon – σύμφωνα με αναφορές στην περιορισμένης κυκλοφορίας εφημερίδα της Αστόριας «GreekNews» (ο εκδότης της οποίας συνδέεται με την Κυπριακή κυβέρνηση) ο Πανίκος Παπανικολάου μάλιστα δήλωσε πως ο McMahon «έχει την Κύπρο στην καρδιά του». Σίγουρα ο Πανίκος θα το συζητήσει αυτό τώρα σε έκταση με τον ηττημένο McMahon γύρω από ένα ποτό Γκίνες...

http://www.greeknewsonline.com/?p=13058
Ο McMahon ήταν τόσο περήφανος για αυτό το «Ελληνικό» άρθρο που το ανάρτησε και στην αποτυχημένη ιστοσελίδα του:

http://www.mikemcmahonforcongress.com/InTheNews/IntheNewsReadMore12.html
Το άρθρο γράφτηκε από τον Αποστόλη Ζουπανιώτη, τον εκδότη της περιορισμένης κυκλοφορίας «GreekNews» , ο οποίος ενωρίτερα εντός του χρόνου είχε επίσης αναρτήσει σειρά από κουραστικά υποστηρικτικά προς τον McMahon κείμενα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας για να «σκοτώσει τον αγγελιοφόρο» που έδωσε την είδηση προς τα έξω ότι ο McMahon αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας και ότι χρηματοδοτείται από τουρκικές πηγές. Ακολουθεί ένα τέτοιο στα αγγλικά που είναι εξίσου άσχημο με την ομιλία Χριστόφια στο BrookingsInstitute:

http://www.greeknewsonline.com/?p=12111#more-12111
Η διζωνική ιδεολογία του Χριστόφια δεν πήγε χαμένη πάνω στον McMahon, ο οποίος πολλές φορές είπε ότι υποστηρίζει την διζωνική. Και η υποστήριξη του Χριστόφια όμως προς τον McMahonέχει βαθιές καταβολές, στην φωτογραφία βλέπουμε τον McMahon με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο « Μυρίζομαι κάτι άσχημο » πλάι στον Χριστόφια.

 http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/ChristofiasMcMahon.307120347.pdf
Εκείνο που μας διδάσκει το μάθημα αυτό είναι ότι το λεγόμενο «λόμπυ» (ή το ελεγχόμενο από την Κυπριακή κυβέρνηση «λόμπυ»)  απέτυχε, και ότι παρόλες τις επίμονες τους προσπάθειες να υπερηφανευτούν για τα τρία χρόνια, η Ελληνο-αμερικανική κοινότητα όταν βλέπει την μαρτυρία ΠΟΤΕ δεν υποστηρίζει αρνητές της Γενοκτονίας και εκείνους που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία. Η εποχή του διαδικτύου έδωσε στην CANA  την ευχέρεια ευρείας κάλυψης που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μικρές σε κυκλοφορία εφημερίδες όπως την «GreekNews». Εμείς στην CANA είμαστε ευτυχείς που ο λαός αυτή τη φορά κέρδισε, και ο McMahon ηττήθηκε.
Είναι καιρός η Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα να ξεκινήσει να καθοδηγείται από Ελληνο-Αμερικανούς και όχι από ξενο-ελεγχόμενα λόμπυ, αυτή η ήττα του McMahon υπέδειξε πόσο ο λαός όταν είναι ενωμένος δεν μπορεί ποτέ να ηττηθεί.
Είναι λυπηρό που το καλά χρηματοδοτούμενο ούτω καλούμενο «λόμπυ» απέτυχε να διοργανώσει τη βάση και μείναμε στις εκλογές αυτές με μόνο δύο καθαρώς  Έλληνες στο Κογκρέσσο, τον Μπιλιράκη και τον Σαρμπάνη. ΄Ομως, τις εκλογές τις κέρδισε η δύναμη της βάσης, η ανακοίνωση της Αρμενικής Επιτροπής σήμερα το πρωί είχε ως τίτλο « ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 90% ΟΣΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Η ANCA ΚΕΡΔΙΣΑΝ: « ΄Ολοι οι έξι υποψήφιοι που υποστήριζε η ANCA κέρδισαν τις εκλογές, περιλαμβανομένου, κυρίως του MichaelGrimm,  ο οποίος με την ενεργό υποστήριξη των ακτιβιστών της ANCA στην Νέα Υόρκη, έδιωξαν τον αρνητή της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας αντίπαλο MichaelMcMahon (DNY). OGrimm έκανε γνωστές τις θέσεις του για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας και την ανάγκη να τερματιστεί η τουρκική κατοχή της Κύπρου σε συναντήσεις που είχε με τους Αρμένιους και Έλληνες Αμερικανούς ακτιβιστές, που εργάστηκαν εθελοντικώς πλάι στους υποστηρικτές της εκστρατείας του».

Καλή απαλλαγή από κακά σκουπίδια.
Νικόλας Τανέρης , Εκπρόσωπος Τύπου, Cyprus Action Network of America (CANA).
Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου