13 Δεκεμβρίου 2010

Που πάνε οι γλάστρες!Αποδεικνύονται φτωχοί κομπάρσοι του Τζέφρυ!Μπράβο Τσίπρα!

Μεθόδευση Γ. Παπανδρέου για εικονική συναίνεση των κομμάτων 
Το μέτωπο στήριξης της μνημονιακής πολιτικής του επιχειρεί να εμφανίσει ο πρωθυπουργός με τις συναντήσεις που μεθοδεύει για την προσεχή Τρίτη. Ταυτόχρονα με την πολιτική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε στη Βουλή ενόψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. θέλει, ως άλλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, να δείξει "τον στρατό τους" στους διεθνείς συνομιλητές του (Ντομινίκ Στρος Καν, Όλι Ρεν, Άγγελα Μέρκελ κ.λπ.).

Αλ. Τσίπρας: Υποτιμάται η έννοια του διαλόγου
Οι συμβολισμοί την επόμενη Τρίτη θα είναι πολύ ισχυροί. Από τη μία στο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντούν διαδοχικά τον Γιώργο Παπανδρέου και θα συζητούν για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβώνας και από την άλλη στη Βουλή θα ψηφίζεται ο πλέον αντιλαϊκός και αντεργατικός νόμος των τελευταίων ετών.
Το ερώτημα είναι ποιος θα δεχθεί να μπει στο κάδρο της δήθεν συναίνεσης που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη η πολιτική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει στη Βουλή τη μάχη εναντίον του νομοσχεδίου. "Θέλετε να δημιουργήσετε μια τεχνητή εικόνα συναίνεσης την ώρα που θα δίνουμε τη μάχη, ότι συναντιόμαστε με τον πρωθυπουργό για να βρούμε κοινούς δρόμους", υπογράμμισε και κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι "υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, την έννοια του διαλόγου και της συναίνεσης". Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάει σε συνάντηση στο Μαξίμου, τουλάχιστον μέχρι να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που αποτελεί casus belli.
Αντίθετα, η Αλέκα Παπαρήγα θα αποτελέσει συνομιλητή του πρωθυπουργού, όπως ακριβώς θα ήθελε να πάει και η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία θα συμμετέχει σε κάθε "διακομματική συνάντηση" που της ζητούν. Ενδεχομένως όσα της είπε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή για τις (καπιταλιστικού τύπου) εργασιακές σχέσεις και εξελίξεις στην "Τυποεκδοτική" και τον "902", να αποτέλεσαν ικανό κίνητρο για την γραμματέα του ΚΚΕ… Από τα κόμματα της δεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί πρωί πρωί, ενώ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα δει τον πρωθυπουργό, για να κάνει (ευκαιρίας δοθείσης) δήθεν διαπραγμάτευση για το πολυνομοσχέδιο.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, ανάλογη πρόταση θα κάνουν και οι υπουργοί στους αντίστοιχους "τομεάρχες" των κομμάτων προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις τους. Διαμορφώνεται επομένως ένα σκηνικό επίπλαστης συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων, την ώρα που κορυφώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις και η κυβέρνηση περνά τα πλέον αντεργατικά νομοσχέδια. Πρόκειται για κορυφαία αντίφαση, η οποία μεταθέτει το πεδίο αντιπαράθεσης από το κομματικό στο κοινοβουλευτικό και το πεδίο διαμόρφωσης της λαϊκής συνείδησης.

Αυγή

Σχόλιο Αλφειού:
Εδώ που φτάσαμε θα συμφωνούμε με κάθε φωνή αντίδρασης,έστω και κολοβή!Σε λίγο θα κάνουμε ήρωες και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που..."αντιστέκονται" στο...ασάλιωτο πήδημα!Ρε ορντινάτσες,πως το θέλατε δηλαδή;Με...γράσο ή με...βαζελίνη;
Η πιο μεγάλη γλάστρα πάντως είναι η Παπαρήγα!Και ξέρετε ότι όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο μεγάλες...τρύπες έχει!Για τον Σαμαρά,τι να πούμε,συμμαθητής του είναι,συμπατριώτης του είναι(ξέρουν αυτοί),δεν περιμέναμε κάτι ελληνικό!Όσο για τον Καρατζαφύρερ,αυτός πάει και με τον...σατανά πεσκέσι!
Που πάτε,ρε...ρε που πάτεεε!!!Ψοφίμια!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου