07 Δεκεμβρίου 2010

Camera Zizanio 2010/ Συμβαίνει στην Ελλάδα και στον Πύργο Ηλείας για 10 χρόνια!!!


Και ο Evgeny θα είναι εδώ!
Camera Zizanio είναι ένα φεστιβάλ που προσφέρει πάντα δυνατές συγκινήσεις.  Είναι η νεανική ορμή, η φαντασία, η έκρηξη ταλέντου, η δίψα για ζωή που κάνει αυτές τις νεανικές ταινίες να ξεχωρίζουν. Φέτος όμως υπάρχει κάτι διαφορετικό.
Μια από τις ξεχωριστές παρουσίες θα είναι οι ταινίες που δημιούργησαν τα παιδιά του Kids Animation Studio DA από την Άγια Πετρούπολη της Ρωσίας. Γιατί δεν είναι συνηθισμένα παιδιά αλλά παιδιά που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στη ζωή: παιδιά με καρκίνο, παιδιά σε αναπηρικό καροτσάκι, με νοητική στέρηση, αυτιστικά…
Μια ομάδα από επαγγελματίες του κινηματογράφου, καλλιτέχνες, animators από τα μεγαλύτερα στούντιο κινουμένων σχεδίων της Αγίας Πετρούπολης, παιδοψυχολόγοι και καθηγητές συγκρότησαν σε εθελοντική βάση  το Kids Animation Studio DA για να προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας. Για μερικά την τελευταία ευκαιρία.

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, είναι πως για τα περισσότερα παιδιά η διαδικασία παραγωγής κινουμένου σχεδίου δεν είναι απλά μια ευχάριστη απασχόληση ούτε μια συγκεκριμένη εκπαίδευση, αλλά ένα ισχυρό κίνητρο αγώνα για τη ζωή και την υγεία, που ξεπερνά τα εσωτερικά συμπλέγματα και τους φόβους. Επίσης αναπτύσσει τη δεξιότητα της ομαδικότητας, αποκαλύπτει την δημιουργική δυνατότητα και την πιθανότητα να νιώσουν χρήσιμοι και πολύτιμοι (και ουσιαστικά ικανοί)».
Τέσσερα από τα παιδιά με τα αναπηρικά τους καροτσάκια θα κάνουν το μεγάλο ταξίδι από την Αγία Πετρούπολη μέχρι τον Πύργο Ηλείας για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.  Μόνο που μαζί τους δεν θα είναι ο Evgeny.
Ο Evgeny Belyaev (18 χρόνων), ο νεαρός σκηνοθέτης της ταινίας «Μια ιστορία τρόμου» πέθανε φέτος αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την επάρατη νόσο, τον καρκίνο. Αλλά όπως σημειώνεται και στον κατάλογο τηςCamera Zizanio «Ο Evgeny βρίσκεται ακόμα κοντά μας, καθώς η ταινία του συναντά τον κόσμο».
Επισκεφτείτε την Camera Zizanio 2010 ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου