23 Ιανουαρίου 2011

Ο «ιός της Τυνησίας» είναι σε έξαρση στην Υεμένη



Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Υεμένη , αγανακτισμένοι από την 32χρονη προεδρία του Ali Abdullah Saleh, πραγματοποιούν την πρώτη μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση στην χώρα.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες της Υεμένης είναι οι φτωχότεροι στον Αραβικό κόσμου, ενώ η λαϊκή κατακραυγή εστιάζει και στα εμφανή σημάδια διαφθοράς της κυβέρνησης αλλά και στην συμμαχία με τις ΗΠΑ εναντίων της Αλ Κάιντα.

Οι διαδηλωτές έχουν αίτημα την παραίτηση του προέδρου της χώρας, ενώ ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα Sanaa.

Σημειώνεται ότι οι αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν μία γενικευμένη διαδήλωση το Σάββατο και περιόρισαν τους διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Sanaa, όπου περίπου 2.500 διαδηλωτές και ακτιβιστές φώναζαν συνθήματα εναντίων του προέδρου της χώρας και τον παρομοίαζαν με τον εκδιωχθέντα πρόεδρο της Τυνησίας,  Zine El Abidine Ben Ali.

Οι διαδηλώτες με σύνθημα : « Αλί ακολούθησε τον δρόμο του Μπεν Αλί» ,υποστηρίζουν ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν εάν δεν παραιτηθεί ο πρόεδρος της χώρας.

«Θα διαδηλώσουμε στους δρόμους της Sanaa και θα φτάσουμε μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο», φωνάζουν οι διαδηλωτές και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί 30 συλλήψεις από την αστυνομία και κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη ανεχθεί την γενίκευση των κινητοποιήσεων.   
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου