15 Φεβρουαρίου 2011

Προς: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Θέμα: Η ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του Ιερού Βωμού των 12 Θεών στο Θησείο.

Η Οργάνωσή μας, έστειλε την παρακάτω επιστολή προς την Εταιρεία του ΗΣΑΠ, με αφορμή την απαράδεκτη πρόθεση της να προχωρήσει σε κατάχωση και ουσιαστική καταστροφή του Ιερού Βωμού των 12 Θεών στην περιοχή του Θησείου και ο οποίος βρίσκεται εντός της γραμμής της σιδηροτροχιάς .Μέχρι στιγμής η απουσία θέσης του Υπουργείου Πολιτισμού δηλώνει κατά εμάς συνυπευθυνότητα, ειδικά εάν κάτι τέτοιο εν τέλει γίνει πραγματικότητα.
Καλούμε μέλη και φίλους της Οργάνωσής μας σε εγρήγορση για το θέμα, και κρίνοντας από τις όποιες εξελίξεις επιφυλασσόμαστε για όποιες κινήσεις μας μελλοντικά.


ο Βωμός των Δώδεκα Θεών ιδρύθηκε στα χρόνια της τυραννίας των Πεισιστρατιδών, από τον εγγονό του Πεισιστράτου και συνονόματό του Πεισίστρατο, υιό του τυράννου Ιππία, το 522/1 π.α.χ.χ.



Κύριες , Κύριοι

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την πρόθεσή της Εταιρείας σας να επισπεύσει τις εργασίες στο δίκτυό των γραμμών του τρένου και δια τούτο να καταχώσετε το τεράστιας αξίας αρχαιολογικό εύρημα του Ιερού Βωμού των 12 Θεών, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις των υπευθύνων αρχαιολόγων.
Δίπλα σε αυτές λοιπόν, προσθέτουμε και τις δικές μας.
Το έργο της Εταιρείας σας είναι να παρέχει υπηρεσίες στους Πολίτες και στους επισκέπτες αυτής της χώρας για τις μετακινήσεις τους με το σταθερό δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, το οποίο δίκτυο αναγκαστικά και εξ αρχής του σχεδιασμού του, διέρχεται εντός περιοχών χαρακτηρισμένων ως αρχαιολογικών χώρων. Κατανοούμε πλήρως την απώλεια κερδών την οποία έχετε από τη μη σωστή λειτουργία του δικτύου καθώς και την ανάγκης σας να ολοκληρώσετε τα έργα ανάπλασης. Όμως:
Αυτό δεν μπορεί να σας δίνει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να καταστρέψετε ένα εύρημα που είναι μοναδικής Ιστορικής αξίας και εκτός αυτού είναι παράλληλα και για κάποιους συμπολίτες σας, Ιερό και από Θρησκευτικής πλευράς. Ακόμη, συμφώνως με τις διατάξεις του Συντάγματος τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι στην ευθύνη της Πολιτείας , Δημόσια περιουσία και Αγαθά. Με την πρόθεσή σας να καταχώσετε ένα τόσο σημαντικό εύρημα διαπράττετε ένα Πολιτιστικό έγκλημα αν όχι και κατάφωρη παρανομία ειδικά αν η απόφασή σας αυτή δεν υποστηρίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα, προσβάλλετε βάναυσα έστω και με τη πρόθεσή σας αυτή πριν καν υλοποιήσετε το σχέδιό σας, την Ιστορική Μνήμη των Ελλήνων Πολιτών, το θρησκευτικό συναίσθημα χιλιάδων εξ αυτών και δίνετε το καλύτερο επιχείρημα σε όσους ζητούν την μη επιστροφή των Γλυπτών του Ιερού Ναού του Παρθενώνος.
Αν επιμείνετε στην απόφασή σας αυτή, χωρίς να εξετάσετε τις εναλλακτικές που σας πρότειναν οι Αρχαιολόγοι, τότε θα μας αναγκάσετε να προβούμε σε ενέργειες για την περαιτέρω γνωστοποίηση της πράξης σας και στηλίτευσή της με κάθε δυνατό μέσον.
Καλείστε να αποδείξετε εμπράκτως το λάθος σας και να διορθώσετε, ειδάλλως φοβούμαστε ότι δεν θα διαφέρετε σε τίποτα από κοινούς απολίτιστους και ανιστόρητους κερδοσκόπους.
Αναμένουμε την όποια τυχόν απάντηση εκ μέρους σας.

Για την Εταιρεία «Θύρσος – Έλληνες Εθνικοί»

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου